![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bu görüntüyü görünce ,bütün doğa dostlarının hayalindeki ev diye düşündüm . Biz bitki severler, evden çok çiçeklerde gözümüz ![]() ![]() Düzenleyen aleydi : 11-05-2015 saat 00:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Bahçesiz olmaz tabi yandan görünüşü ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@aleydi, sizin çileklerde bizimkiler gibi olmuş. Bu yıl tek sıraya poşetin üzerine aktarayım demiştim olmadı. Baktım bu hafta çiçeklenmişler, altlarını hanımla temizledik, otlarını yolduk. Önümüzdeki hafta dağdan malç niyetine çam iğnesi toplayıp altlarına sermeyi düşünüyorum. Sularken zor olur herhalde ama çileklerin toprağa değerek çürümesini de engellemiş oluruz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Olmazsa da üzülmeyin . Çiçeklerinizi gıptayla izliyorum . Sizde ki bu bitki aşkı olduktan sonra ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn TCM , plastik borulara alabilseydim çok iyi olacaktı . Duvarda onun için boşluk var. Koskoca bahçede ,yer bulamıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Dahiaları naptınız ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@aleydi, tüm dahliaları sonunda toprakla buluşturduk, ama eşimle birlikte yamulduk. 100 e yakın çukur hazırladık, 750 civarı yumru eder yaklaşık. Seneye böyle uğraşamayız, bizim için zevk olmaktan çıkıp eziyet haline dönüşmeye başlar yoksa ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Kartopum açmaya başladı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Onlarca çiçeği süpriz yaparak gönderen sevgili arkadaşım çok teşekkür ediyorum . Umarım senin ki gibi zevkli bir bahçem olur . Beni çok duygulandırdın .Bunlar benin ilk sukulentlerim . Hepsi çok güzeller . ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili aleydi, maşallah çok güzel çiçeklenmiş. bende çelikten dikmiştim ikisi filizlenmiş.birde yanında oya ağacı çeliği var oda yeşermiş. çalıları çok seviyorum ben.sizin bahçe çim sanırım halı gibi kartopunun altında çok güzel fon olmuş.ellerine sağlık sevgilerimle...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
sevgili aleydi, güle güle büyüt bu sevimli bebecikleri, yalnız içlerinde maydanoz yaprağı gibi olan sukulent değil gibi onu ayrı dikseydin.tahmin ettiğim çiçekse biraz boylu poslu oluyor büyüdüğünde ve sarı çiçekler açıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Kargo hafta sonunu takılınca, Ankara iki saatlik yol , kargocular biraz ihmalkar çıktılar .kuruyacaklar diye alel acele saksılara diktim ![]() ![]() ![]() Düzenleyen aleydi : 14-05-2015 saat 21:23 Neden: atalı yazım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Yeni sukulentleriniz hayırlı olsun sevgili aleydi, güle güle sağlıkla büyütün bebişlerinizi. Kar topu da çok güzel görünüyor, onu ben de çok seviyorum ama benim yerim olmadığı için dikemiyorum, sizlerin kilerle yetineceğiz artık. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim Sevgili Akçabardak . Sukulentler şimdilik gayet mutlu görünüyorlar .3_4 günlük bir tatile gideceğim . Aklım çiçeklerimde , fidelerimde kalacak .Otomatik sulama var , evdekiler ve fidelerim ne olacak diye aklım onlarda . Ne melun bir hastalıkmış bu ![]() ![]() Bende fırça çalısı çok istiyorum .İklimden dolayı yetiştiremiyorum .Gönül hepsini yetiştirmek istiyor.Biz de arkadaşlarımızın bahçesindekilerle avunuyoruz . Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz de ay sonuna doğru İstanbul'a gitmemiz gerekiyor, daha şimdiden gitmemek için bin türlü bahaneler çıkartıyorum eşime. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Vay vay ne güzelmiş bunun ağaç formu. Tatillerde sadece alanları birbirinden ayırma amaçlı bodurlarını görmüştüm. Bu hali çok güzelmiş. Biz de tatillerde canlısını görür severiz değil mi Sevgili Aleydi ? Malum bu da begonvil gibi bizde olmayacak türlerden. Komşuda büyür bize de seyretmesi düşer. Elinize sağlık Münevver Hanım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Off offf allahım bu ne güzelliktir böyle, adalet mi bu şimdi ![]() ![]() ![]() Her ne kadar yerim olmasa da geçen sene tohumunu ekmiştim hepsi de çimlenmişti ama amelayatım yüzünden ilgilenemediğim için fidecikleri kaybetmiştim. Bu sene tekrar tohum ektim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Ah ahh bu fırça çalısını ben de geçen çarşamba günü pazarda iki ayrı çiçekçide görmüştüm de hemen aklıma Münevver48 ablam gelmişti, bakın bana malum olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Yok Laleci Sadece güzelliği var. Gerçi benim burnuma pek güven olmaz ama... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Olsun, böyle bir güzelliği seyrederken kokunun eksikliği pek anlaşılmaz zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
sevgili B e t ü l sevgili akçabardak Laleci_3 kardeş, fırça çalısına olan ilgiden ve beğeni dolu yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. bende sizler gibi sevgili aleydi'nin bahçesine çok yakıştığını söyleyebilirim.dilerim hepiniz gönlünüzdeki çiçekleri yetiştirebilirsiniz. 3.metreyi geçkin boyu var. bu kadarda genişliği olacaktı iki yıl önce bir hortum olmuştu. o hortumda yarısını yerlerde görünce nasıl üzüldüm kalan yarısı da kurursa diye, çok şükür çabuk topladı kendisini bu arada kokusu yok ama sanırım polenlerine arılar nasıl saldırıyor bilemezsiniz. arı fobisi olanların dikkatine |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
|
Aman aman nazar değmesin. Iyi ki toparlamış. Yoksa böyle bir güzellikten mahrum kalacaktık. Siz o güzele bi nazarlık falan takın bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Sevgili Betül , sevgili Akçabardak , Sevgili Laleci03 . Hepinize katılıyorum . Bu güzelliği ya sevgili Münevverin bahçesinde seyrediceğiz ,gittiğimiz yerlerde veya saksıda . Saksı daha bir yakın geldi sanki ![]() ![]() Yarın gideceğim otel bitki cenneti . Belki fırça çalısı bile vardır ![]() ![]() ![]() Düzenleyen aleydi : 16-05-2015 saat 03:02 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
sevgili aleydi, çelikten üretmeyi denedim başaramadım. bir daha denemedim. fırça çalısı başlığında okuduğumu hatırlıyorum,suda köklendirip diktiklerini pek suda köklendirme adetim de yoktur. ama bu bitki böyle kökleniyor olabilir.denemedim. tohumuna gelince onuda denemedim .fakat zengarden de yazıyordu tohumları ektiğin kabın suyunu alttan verilmesini yazıyordu. tohumdan hiç kolay olacağını sanmıyorum. olsaydı benim dökülen tohumlardan bir tanecik olsun çıkardı hep gözüm ağacın dibinde oldu. çevremde görüp de isteyen çok oluyor. ama maalesef yardımcı olamıyorum. seranın yolunu göstermekten başka. sizin için bir tane çelik suda köklendirme denemesi yapayım. önce çiçeklerimiz bir geçsin. sizde gideceğiniz bitki cennetinden bulursanız çeliğinden alın ''el elden üstündür'' kim bilir bekli şansınıza olur. bu arada bitki cennetinde güzel vakit geçirmeniz dileğimle sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Ben de nisanda gityigim kongre otelinde izin alarak bahceden begonvill, agac mine, hibiscus, itir vs almistim. Hibiscus, itir ve agac mineler suda koklendirmeden tuttu. Begonvilden hala ses yok. Ismini bilmedigim gumus renkli yaprakli bir bitki daha tuttu gibi ama emin degilim. Birde bahcede buz cicegi ve kalansolar da tutmis gibi. Mimosa tutmadi. Laf aramizda epey celik almisim.😝Bu arada ayakkabi kutum geldi. Cok cesit var coooooooook tesekkur ederim. Biraz kendilerine gelsinler paylasacam. Bu arada pembe cicekli sarmasigin adi ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Daha once mor firca calisi celik denemem fiyasko ile sonuclandi. Insaallah seninkiler tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|