agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10754Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-09-2015, 12:34   #11
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Sn TCM meşe külü dediğiniz mangalda yaktığımız kömür mü? Yoksa meşe odununu yakıp, öyle elde edilmiş kül müdür?

Ben naylon poşetlere koyup buzdolabında sakladım hep tohumları. Bugüne kadar bir problem yaşamadım. Yine de bu şekilde daha mı verimli oluyor?Hep ürün aldım bu yöntemle tohumlardan. Verim konusunu ölçmedim. Kaç tohum ektim, kaç tanesi çimlendi onu takip etmedim.
@aleydi; odun kömürünün iyisi zaten meşe odunundan olur diye biliyorum. O sırada şöminenin içinde her ikisinin külüde vardı. Yani hem meşe odunu yakmıştık onun külü, hem de meşe odun kömürünün külü. Ben elimin altında hazırda olduğu sürece üstte anlattığım gibi yapıyorum. Suyla yıka, elma sirkesinde beklet, tekrar güzelce durula, dört-beş gün iyice kuruyana kadar gölgede beklet ve kağıt-yağlı kağıt-alüminyum folyoya sar yer varsa buzdolabının rafına, yoksa kilere kaldır. Kendi ayırdığım tohumlardan çıkmayan hemen hemen yok gibi. Kül; nemi alır, mikropları kovar her derde deva diye biliyorum. Dahliaları saklarken de içine mutlaka bir tutam kül eklerim.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025