Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 12-09-2015, 12:29   #586
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Aslında közlemede bana göre biraz yanlış yaptığınız için sertleşme ve tat olarak farklı baktınız. Patlayan mısır diğer mısıra göre biraz daha küçük ama sık taneli oluyor. Küçük olması nedeni ile her iki türü aynı anda közlemeniz durumunda erken kuruma, yanma söz konusu olabilmekte. Normal olan mısırda ise taneler daha iri ve sulu oluyor. Közleme yapılınca daha güzel ve yumuşak oluyor muhtemelen.
...
@ Muda, kıyaslamayı örnek olması açısından yaptım, bana göre o kadar çatlak su kaçırmaz. Yoksa ailecek kişi başına üçer mısırı götürdük.

Sizin közleme sistemi güzel, az kişi ile mangal etrafında geçerli olur. Ama ben hazır şömineyi hafiften ısınma amaçlı yakmışken mısırları da halledelim diye ızgara telinin içine karga tulumba sığdırarak közlemeye çalıştım. Tam o sırada komşulara da misafir geldi, baktım artan mısırlar var, dursa iyice kuruyacak, bir tur da onlara yaptım.

Ben en iyisi kökenleri kurumaya başlayıncaya kadar sizin mısırlara dokunmayayım. Kuruduktan sonra toplar kağıda sarar kaldırırız. Topladıktan sonra hemen tanelemeye gerek yok di mi, patlatacağımız zaman tanelerini ayırırız.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön