agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni10772Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-09-2015, 18:56   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Ortada taneleri düzgün sıralanmış olanlar @Muda nın patlangaç mısırları. Diğer düzensiz sıralanmış mısırlar ise komşulardan geçen sene aldığımız yerli mısırlar.

Name:  mısır 2.jpg
Views: 980
Size:  29.8 KB

@ Muda nın verdiği bilgiye göre patlangaç mısırları iyice olgunlaşıncaya kadar koparmıyoruz, resimdeki gibi erken koparırsak ta haşlayarak veya közleyerek tüketebiliyoruz. Bunu öğrenince şömineye 'ağızlık' meşe odun kömürlerini yerleştirerek tutuşturduk.

Name:  şömine.jpg
Views: 918
Size:  14.9 KB

Ve sonuç...Patlangaç mısırların diğer yerli mısırlara göre közlendiğinde az da olsa sertleştiğini ve tat olarak bir tık geride kaldığını söylemeliyim.

Name:  közde mısır 09.09.2015.jpg
Views: 861
Size:  38.6 KB

@ Muda nın patlangaç mısırlarından biri közlenmeyi reddederek patladı.

Name:  patlamış mısır.jpg
Views: 922
Size:  23.0 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 00:43   #2
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,817
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ortada taneleri düzgün sıralanmış olanlar @Muda nın patlangaç mısırları. Diğer düzensiz sıralanmış mısırlar ise komşulardan geçen sene aldığımız yerli mısırlar.

Eklenti 574672

@ Muda nın verdiği bilgiye göre patlangaç mısırları iyice olgunlaşıncaya kadar koparmıyoruz, resimdeki gibi erken koparırsak ta haşlayarak veya közleyerek tüketebiliyoruz. Bunu öğrenince şömineye 'ağızlık' meşe odun kömürlerini yerleştirerek tutuşturduk.

Eklenti 574673

Ve sonuç...Patlangaç mısırların diğer yerli mısırlara göre közlendiğinde az da olsa sertleştiğini ve tat olarak bir tık geride kaldığını söylemeliyim.

Eklenti 574674

@ Muda nın patlangaç mısırlarından biri közlenmeyi reddederek patladı.

Eklenti 574675
Aslında közlemede bana göre biraz yanlış yaptığınız için sertleşme ve tat olarak farklı baktınız. Patlayan mısır diğer mısıra göre biraz daha küçük ama sık taneli oluyor. Küçük olması nedeni ile her iki türü aynı anda közlemeniz durumunda erken kuruma, yanma söz konusu olabilmekte. Normal olan mısırda ise taneler daha iri ve sulu oluyor. Közleme yapılınca daha güzel ve yumuşak oluyor muhtemelen.

Ben mısırı közlerken sizin yaptığınız gibi sap kısmını dip taraftan koparmayıp biraz bırakırım. Dış kabuklarını atmam. Geriye doğru sıyırırım. Püskülleri de ayıklandıktan sonra tek tek yavaş yavaş her tarafının dengeli bir şekilde pişirmeye çalışırım. İstediğim pişirme kıvamına geldikten sonra daha önce koparmayıp elimi yakmaması için uzun bırakarak geriye kıvırdığım mısırın dış kabuklarını tekrar eski haline getiririm. Biraz elimle kabuk ve mısırı ovalayıp çok az bekleyerek pişen mısır üzerindeki siyahımsı lekelerin kabuk üzerine geçmesine, mısırın kısmen soğumasına ve kısmi yumuşamasını sağlarım. Soğutmadan isteyen kim varsa vererek lezzetli bir mısır yemesini sağlarım. Tabi bu durum her mısır için geçerli.

Patlatmalık mısırı iyice olgunlaşıp cam gibi olduğunda yağ ve tuz ile patlatarak farklı bir lezzette yemek de var.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2015, 13:29   #3
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Aslında közlemede bana göre biraz yanlış yaptığınız için sertleşme ve tat olarak farklı baktınız. Patlayan mısır diğer mısıra göre biraz daha küçük ama sık taneli oluyor. Küçük olması nedeni ile her iki türü aynı anda közlemeniz durumunda erken kuruma, yanma söz konusu olabilmekte. Normal olan mısırda ise taneler daha iri ve sulu oluyor. Közleme yapılınca daha güzel ve yumuşak oluyor muhtemelen.
...
@ Muda, kıyaslamayı örnek olması açısından yaptım, bana göre o kadar çatlak su kaçırmaz. Yoksa ailecek kişi başına üçer mısırı götürdük.

Sizin közleme sistemi güzel, az kişi ile mangal etrafında geçerli olur. Ama ben hazır şömineyi hafiften ısınma amaçlı yakmışken mısırları da halledelim diye ızgara telinin içine karga tulumba sığdırarak közlemeye çalıştım. Tam o sırada komşulara da misafir geldi, baktım artan mısırlar var, dursa iyice kuruyacak, bir tur da onlara yaptım.

Ben en iyisi kökenleri kurumaya başlayıncaya kadar sizin mısırlara dokunmayayım. Kuruduktan sonra toplar kağıda sarar kaldırırız. Topladıktan sonra hemen tanelemeye gerek yok di mi, patlatacağımız zaman tanelerini ayırırız.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025