agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10754Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2014, 20:33   #1
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Evin son hali, geçen sene bitmişti, 11 ayda tamamlandı. Ancak hala eksikler var.

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2014, 14:43   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Evin son hali, geçen sene bitmişti, 11 ayda tamamlandı. Ancak hala eksikler var.
Şuradaki korkulukların neden yapıldığını anlayamadım, balkon yok ama korkuluk var.

TCM beğendi.
ametarasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2014, 15:17   #3
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ametarasu Mesajı Göster
Şuradaki korkulukların neden yapıldığını anlayamadım, balkon yok ama korkuluk var.
Üstte neden olduğunu şimdi hatırlamadığım bir çıkıntı oluştu. Burayı kırdırmaktansa (hem masraf edecektim, hem de ustalar muhtemelen burayı yıkarken başka yerlere de hasar vereceklerdi) Fransız balkonumsuya çevirelim dedim. Oysa kırdırsam daha iyiymiş; pencere silikonu iyi olmadığından yağmur hafiften içeri girdi ilk sene, çıkıntıya mermer ve korkuluk koymak zorunda kaldık ki masraftan kaçalım derken dört-beş kat daha fazla masraf ettik. Ancak görüntü olarak çok kötü durmadı, pencereyi silerken dışarı çıkıp siliyoruz birde. Aslında benim amacım komple çıkıntıyı camla çevirip sallanan koltuklarda manzara seyretmekti. Ancak bu kadar geniş olmaz sorun olur dediler ki, dedikleri gibi getirmesi çıkarması takması epey küçültmemize rağmen uğraştırdı. Aslında çok daha basık olsa daha iyi olacakmış
Binanın planlarını (teknik olarak değil tabi, kabaca) ben yaptım. İnsan ilk yaptığı evi satmalı, ikinciyi kiraya vermeli, üçüncüde kendisi oturmalıymış. Haklılar.

esemeral, ametarasu ve g.c. beğendi.
Eski 13-05-2014, 23:47   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Üstte neden olduğunu şimdi hatırlamadığım bir çıkıntı oluştu. Burayı kırdırmaktansa (hem masraf edecektim, hem de ustalar muhtemelen burayı yıkarken başka yerlere de hasar vereceklerdi) Fransız balkonumsuya çevirelim dedim. Oysa kırdırsam daha iyiymiş; pencere silikonu iyi olmadığından yağmur hafiften içeri girdi ilk sene, çıkıntıya mermer ve korkuluk koymak zorunda kaldık ki masraftan kaçalım derken dört-beş kat daha fazla masraf ettik. Ancak görüntü olarak çok kötü durmadı, pencereyi silerken dışarı çıkıp siliyoruz birde. Aslında benim amacım komple çıkıntıyı camla çevirip sallanan koltuklarda manzara seyretmekti. Ancak bu kadar geniş olmaz sorun olur dediler ki, dedikleri gibi getirmesi çıkarması takması epey küçültmemize rağmen uğraştırdı. Aslında çok daha basık olsa daha iyi olacakmış
Binanın planlarını (teknik olarak değil tabi, kabaca) ben yaptım. İnsan ilk yaptığı evi satmalı, ikinciyi kiraya vermeli, üçüncüde kendisi oturmalıymış. Haklılar.
Aslında o çıkıntı biraz daha uzatılsa imiş çok güzel bir cumba yakalanabilirmiş. Kolonlar o cumbayı taşırdı. Açık yahut kapalı da yapılabilir Fransız usulü yerine has be has Anadolu usulü bir şekil kazanırdı =) Bu haliyle de güzel, Allah güle güle oturmayı nasib etsin. Renk tercihleri binayı epey kotarıyor.

Yalnız ben olsam o pencereyi ortadan çift kanatlı yapardım. hem açılımı rahat olur geniş bir açıklık olur (130-140 cm) en önemlisi de temizliği rahat olur dışarıya sarkmadan silinirdi.

TCM, Semace ve g.c. beğendi.
ametarasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 10:53   #5
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ametarasu Mesajı Göster
Aslında o çıkıntı biraz daha uzatılsa imiş çok güzel bir cumba yakalanabilirmiş. Kolonlar o cumbayı taşırdı. Açık yahut kapalı da yapılabilir Fransız usulü yerine has be has Anadolu usulü bir şekil kazanırdı =) Bu haliyle de güzel, Allah güle güle oturmayı nasib etsin. Renk tercihleri binayı epey kotarıyor.

Yalnız ben olsam o pencereyi ortadan çift kanatlı yapardım. hem açılımı rahat olur geniş bir açıklık olur (130-140 cm) en önemlisi de temizliği rahat olur dışarıya sarkmadan silinirdi.
Hatırladım şimdi; amacımız dediğiniz cumba yapmak, ve onu da yanları dahil komple cam yapıp etrafı seyretmekti. Havanın kapalı olduğu bir gün tuğlaların yapım aşamasındayken eşimle alt kata girdiğimizde mutfak tarafındaki ışıksızlık bizi rahatsız etti. Tabi ışık olmayınca içerisi de küçük geldi gözümüze. Yapılan tuğlaları yıktırarak mutfağı öteledik. Böyle olunca üst kattaki çıkıntı kayboldu. Bir de yandaki balkonun cumbanın altına giren dar çıkıntısını da kaldırmış olduk. Balkondaki küçülmeyi ön tarafa genişleterek hallettik. Aslında bu hareketler mutfak ve balkon işe yarar ve göze hoş gelecek şekilde büyümüş oldu. Resme bakınca yukarıdaki çıkıntı olmasa, yani dümdüz olsa güzel gözükmeyecekti. Beton atıldığı için çıkıntıyı da ileriye alamadık. Üstte yazdığım gibi yıktırabilirdik sadece ama şimdi bakınca dümdüz bir duvar da hoş olmayacaktı.
Yanlardaki kanatlar dışarıya açılıyor, o kanatlar olmadan komple pencerenin ortadan iki yana açılması büyük sıkıntı, çünkü penler bu ağırlığı taşıyamaz. Mesafe 1,3-1,4 metre değil. Sürgü olabilirdi ancak onunda yalıtımı çok iyi olmayacaktı. Şimdiki aklım olsaydı pencerelerin yüksekliklerini çok azaltırdım. Böylece dışarıdan görüntü daha güzel olacak, pencerelerinde büyüklüğü sorun olmayacağından istediğimiz ebatlarda yapabilecektik.

g.c. beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025