Yaylanın yavaş yavaş zamanı geliyor. Geçen sene bahçe komşusundan aldığımız bir gün suda ve bir gün de ıslak olarak beklettiğimiz 200 e yakın yerli domates tohumlarını, dip tarafında toprak, ince mil, samra, üzerinde torf olan geniş viyollere ekmiştim.
Bir kısmı iki-üç gün içinde çimlendi ve akvaryumun içinde çatıda gelişmeye çalışıyor. Geçen ay zengarden den aldığım domates tohumlarını ise dün gece ısladım.
Geleneksel bahçe domatesi tohumu karışımı (içinde Tula - siyah, Oxheart - pembe, Black krim - siyah, Belgium pink - pembe, Ciliegia, Ponderosa pink - pembe, Ponderosa red beef steak - kırmızı, Brandywine black - siyah çeşitlerinin olduğu toplam 25 tohum) -
Rio grande domates tohumu (salçalık domates için 45 tohum- hiç denemediğimiz kurutmalığı da yapabiliriz belki) -
amish paste tomato (yine salçalık olarak deneyeceğimiz 41 tohum) -
Mini kiraz domates (hediye olarak gelen sırık tipi 16 tohum)
|