agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10747Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-04-2014, 11:30   #31
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Sayfanız hayırlı,bol çicekli ve bol ürünlü olsun inşallah..

TCM beğendi.
sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2014, 10:21   #32
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Bu yaban çiçekleri de çevreden;

Eklenen Resimler

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2014, 10:38   #33
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Çevredeki meyve ağaçları tam çiçek üzeri...

Eklenen Resimler

Eski 30-04-2014, 10:58   #34
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Bunlar da bizim bahçeden; geçen pazar (27.04.2014) yağmura yakalanmadan dikebildiklerimiz...
Bir önce diktiklerimize bir şey olmadığını görünce brachycome ların çoğunu diktik. Evde 20 şer menekşe ile brachycome ve dört tane lupin kaldı dikilecek çiçek fidesi olarak...

Fide olarak aldığımız 15 çileği yoldan geçen traktörlü birine drenajla kabarttığımız bahçenin köşesine, sondajın yanına diktik. Bahçenin ön tarafında geçen seneden çoğalan çileklerin yerini değiştirmiştik. Çok ayak altında olacak diye bir hafta arayla tekrar yerlerinden çıkarıp yenileriyle birleştirdik. Bizim gibi meraklı bir abimizin bir ay önce verdiği beş-altı salatalık fidesinin aşağıda çiçeklendiğini görünce zamanı gelmemesine rağmen yaylaya çileklerin yanına diktik, üzerini ise elyafla örttük. Salatalıkların yanında bir tane karpuz fidesini yanlışlıkla getirmişim onu da geri götürmedik. Yine aynı zamanda verilen domates fidelerinin de epey boylandığını ve köklerin birer karış torbalarından dışarı çıktığını görünce yarısını ( 10 kadar fide) 40-50 cm. arayla salatalıklar ile karpuzun yanına elyafın altına diktik.

Eklenen Resimler

Eski 30-04-2014, 11:02   #35
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Bahçeye genel bir bakış. Ağaçlarımız iki üç yıllık oldukları için diğer bahçelerdeki abileri gibi fazla çiçekleri yok, ama geçen seneye göre daha iyi. Geçen sene 4-5 tek vişne ile dört tane doktor elmasının dışında bir şey yiyememiştik. Tabi bahçenin eski kurtlu elma ağacı ile cevizini saymazsak...

Eklenen Resimler

Eski 30-04-2014, 12:49   #36
Ağaç Dostu

06dilek's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2014
Talking

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bu yaban çiçekleri de çevreden;
Merhaba, merhaba TCM. Sayfanız kır çiçekleri kokuyor mis gibi ellerinize sağlık.

Ayrıca minik, minik açmış olan beyaz kır çiçeği varya sizin resmini yüklediğiniz geçen hafta sonu bende kırlarda gezerken onlardan gördüm çok beğendim için 5/6 tane soğanlarıyla söktüm bahçeme ekecim inşallah seneye benim bahçemde açarlar size işlerinizde kolaylılar diliyorum

esemeral ve TCM beğendi.
06dilek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2014, 12:54   #37
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06dilek Mesajı Göster
Merhaba, merhaba TCM. Sayfanız kır çiçekleri kokuyor mis gibi ellerinize sağlık.

Ayrıca minik, minik açmış olan beyaz kır çiçeği varya sizin resmini yüklediğiniz geçen hafta sonu bende kırlarda gezerken onlardan gördüm çok beğendim için 5/6 tane soğanlarıyla söktüm bahçeme ekecim inşallah seneye benim bahçemde açarlar size işlerinizde kolaylılar diliyorum
Bende deniyeyim tekrar bulabilirsem

06dilek beğendi.
Eski 07-05-2014, 21:53   #38
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Yabanilerden devam;

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2014, 22:15   #39
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Devam;

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2014, 22:28   #40
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Bu cumartesi bahçe drenajla sürüldükten sonra patozla adeta un gibi yapıldı.

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2014, 22:31   #41
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Bahçemizde bu böcekleri gördüğümüzde kayınpederim kızarak ortadan ikiye bölüp eziyor; ürünlerimizi yiyor diye. Arkadaşı tanıyan var mı?

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2014, 22:45   #42
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Bahçe için hazırlanan domateslerin çimlenmeyi son tamamlayanları. Topraktan son çıkanlarda sorun olma ihtimali günü geçtikçe artıyor sanki. Bunların herhalde bir ayı daha var toprağa girmeleri için. Şu an akvaryumun içindeler.

Bu arada dün, iki arkadaştan aldığım yerli karpuz ve az miktarda kavun çekirdeklerini 1-2 gün suda beklettikten sonra torfa ektim.

Eklenen Resimler

Eski 08-05-2014, 12:17   #43
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Genel bir zararlı olan "telkurdu".

Alıntı:
Bahçemizde bu böcekleri gördüğümüzde kayınpederim kızarak ortadan ikiye bölüp eziyor; ürünlerimizi yiyor diye. Arkadaşı tanıyan var mı?

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 14:12   #44
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 27-11-2013
Sayın TCM sayfanız hayırlı herşey gönlünüzce olsun.
Bende biber domates ve patlıcan fidelerini tohumdan kendim yetiştirmeye çalışıyorum. Ama 2 haftadır ne güldüler ne öldüler sabitler ... anlayamadım ne yapmalıyım ?

TCM ve g.c. beğendi.
Nilüferce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 18:27   #45
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2014
çok sevimli bir bahçe tebrikler

TCM ve g.c. beğendi.
elif elif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2014, 21:04   #46
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Dün (09.05.2014) ise zengarden den aldığım 10 dan fazla çeşit karpuz ve kavun çekirdeklerini 1 gün suda ıslattıktan sonra plastik bardaklara ektim. Bardakları bu kez fazla doldurmadım. Üçte bir alt tarafını az torf-çok toprak koyup üst tarafını (bardağın yarısını az geçecek kadar-toplamda bardağın üçte ikisi diyelim) torf doldurarak tohumları parmağımın ucuyla açtığım yaklaşık 1 cm.lik çukurlara koyarak üzerlerini bastırmadan kapattım.

Bu arada dört gün önce ektiğim karpuz ve kavunlar topraktan çıkmaya başladı.

esemeral ve g.c. beğendi.
Eski 11-05-2014, 14:43   #47
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-09-2013
Alıntı:
Evin son hali, geçen sene bitmişti, 11 ayda tamamlandı. Ancak hala eksikler var.
Şuradaki korkulukların neden yapıldığını anlayamadım, balkon yok ama korkuluk var.

TCM beğendi.
ametarasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2014, 15:17   #48
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ametarasu Mesajı Göster
Şuradaki korkulukların neden yapıldığını anlayamadım, balkon yok ama korkuluk var.
Üstte neden olduğunu şimdi hatırlamadığım bir çıkıntı oluştu. Burayı kırdırmaktansa (hem masraf edecektim, hem de ustalar muhtemelen burayı yıkarken başka yerlere de hasar vereceklerdi) Fransız balkonumsuya çevirelim dedim. Oysa kırdırsam daha iyiymiş; pencere silikonu iyi olmadığından yağmur hafiften içeri girdi ilk sene, çıkıntıya mermer ve korkuluk koymak zorunda kaldık ki masraftan kaçalım derken dört-beş kat daha fazla masraf ettik. Ancak görüntü olarak çok kötü durmadı, pencereyi silerken dışarı çıkıp siliyoruz birde. Aslında benim amacım komple çıkıntıyı camla çevirip sallanan koltuklarda manzara seyretmekti. Ancak bu kadar geniş olmaz sorun olur dediler ki, dedikleri gibi getirmesi çıkarması takması epey küçültmemize rağmen uğraştırdı. Aslında çok daha basık olsa daha iyi olacakmış
Binanın planlarını (teknik olarak değil tabi, kabaca) ben yaptım. İnsan ilk yaptığı evi satmalı, ikinciyi kiraya vermeli, üçüncüde kendisi oturmalıymış. Haklılar.

esemeral, ametarasu ve g.c. beğendi.
Eski 12-05-2014, 15:58   #49
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Evde çiçeklendiği için yukarı diktiğimiz salatalıklardan birinde sezonun ilk sebzesi görünmüş. Bu arada diktiğimizden beri durmayan yağmur ve kapalı hava sebebiyle salatalık, karpuz ve domatesler pek iyi durumda değil. Salatalık ve domateslerin birer kökü ölmüş. Çilekler oldukça iyi, sürekli çiçek ve meyve veriyorlar, hatta kızaran bir iki tanesinin tadına baktık. Sabah eşimle tv izlerken Anamur daki çilek tarlalarını gösteriyorlardı. ekilen bölüm topraktan bir karış yukarıda ve plastik toprak örtülü olduğu için meyveler toprağa değmiyor ve çürüme olmuyor. Bizde öyle yapsak iyiymiş dedik. Ben taş ile olur mu bilmiyorum ama çileklerin diplerini ufak taşlarla doldurup malçlama yaparak meyvelerin yerle temasını engelledim.
Domateslerin halini ortadaki resimde görüyorsunuz. Üzerini elyaf ile örtmemize rağmen sanıyorum yağmurlardan dolayı sararmış ve bitkin durumdalar. Geçen sene de biz ektikten sonra yağmurlar yağmış ve kayınpederim aynı resimdeki gibi olan domateslerin halini beğenmeyerek "bunlar adam olmaz" deyip yanlarına havalar düzelince yenilerini ekmişti. Ancak adam olmayacaklar da adam olunca kökenler çifter çifter olmuş domatesleri zor toplamıştık. Bu sene de geçen seneki gibi olur diye ümit ediyoruz. Tabi esas benim yetiştirdiğim yerli, salçalık, kurutmalık ve değişik tohumlar hala çatıda gelişiyor.
En alttaki resim bahçedeki yaban çiçeklerinden yeni gördüğüm.

Eklenen Resimler

Eski 12-05-2014, 16:16   #50
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Bu da cevizin altına ektiğimiz aubrieta tohumlarının bulunduğu yerin son hali. Ağacın altını yükseltmiş, etrafını taşlarla çevirmiş ve iki hafta sonları çapaladıktan sonra torfun içine yaklaşık 400 tohumu serpiştirmiş ve üzerini naylonla örtmüştük. Önümüzdeki hafta sonuna kadar yağmur gözükmediği için bahçedeki tüm örtüleri kaldırdım. Burada hangisi aubrieta anlamak zor. Popülasyonu çok olan iri arkadaşların aubrieta olma ihtimali az gibi geliyor çünkü taşların altına, poşetin dışına kadar bol miktarda yayılmışlar. Görsellere bakınca sitede bir arkadaşın resmine baktım, benziyor aslında ya, az daha zaman geçsin bakalım ne çıkacak. ( http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/18212-3.htm )

Eklenen Resimler

Eski 12-05-2014, 16:21   #51
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Aynı durum "campanula piramidalis" ektiğimiz yerde de var. Plastik bardakların altına birer karış arayla torfun içine üçer beşer serpiştirdiğim ve bu ana kadar (bir ay olmuştur herhalde) kapalı kalan tohumları açtım. Çoğunun altından bir şey çıkmadı, kimisinden etrafta da olan tohumlar çıktı, resimde ise olası bizim ektiklerimiz.

Eklenen Resimler

Eski 12-05-2014, 16:54   #52
Moderatör

h_dogan's Avatar

Hıyarları geç şaşırttığınız için meyve bağlamış. Onları hemen koparın ki bitkiler gelişsin, yoksa küçücük boyuyla meyveyi büyütmeye çalışır. Bir de mantar ilacı atarsanız iyi olur. Yağmurdan sonra hıyar ve domatesler çabuk hastalanıyorlar.

esemeral ve TCM beğendi.
Eski 12-05-2014, 19:31   #53
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

@h_dogan, ektiklerim bir abimizden hediye gelmişti. Yaylanın zamanından erken getirdiği için mecburen beklettim. Mantar için ne önerirsiniz? Oksijenli-sirkeli su karışımı gibi birşey mi yoksa hazır ilaç mı atayım.

tarla kuşu ve g.c. beğendi.
Eski 13-05-2014, 13:05   #54
Moderatör

h_dogan's Avatar

Ev yapımı ilaçları pek bilmiyorum. Bakırlı bir ilaç kullanabilirsiniz.

TCM ve g.c. beğendi.
Eski 13-05-2014, 23:47   #55
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-09-2013
Alıntı:
Üstte neden olduğunu şimdi hatırlamadığım bir çıkıntı oluştu. Burayı kırdırmaktansa (hem masraf edecektim, hem de ustalar muhtemelen burayı yıkarken başka yerlere de hasar vereceklerdi) Fransız balkonumsuya çevirelim dedim. Oysa kırdırsam daha iyiymiş; pencere silikonu iyi olmadığından yağmur hafiften içeri girdi ilk sene, çıkıntıya mermer ve korkuluk koymak zorunda kaldık ki masraftan kaçalım derken dört-beş kat daha fazla masraf ettik. Ancak görüntü olarak çok kötü durmadı, pencereyi silerken dışarı çıkıp siliyoruz birde. Aslında benim amacım komple çıkıntıyı camla çevirip sallanan koltuklarda manzara seyretmekti. Ancak bu kadar geniş olmaz sorun olur dediler ki, dedikleri gibi getirmesi çıkarması takması epey küçültmemize rağmen uğraştırdı. Aslında çok daha basık olsa daha iyi olacakmış
Binanın planlarını (teknik olarak değil tabi, kabaca) ben yaptım. İnsan ilk yaptığı evi satmalı, ikinciyi kiraya vermeli, üçüncüde kendisi oturmalıymış. Haklılar.
Aslında o çıkıntı biraz daha uzatılsa imiş çok güzel bir cumba yakalanabilirmiş. Kolonlar o cumbayı taşırdı. Açık yahut kapalı da yapılabilir Fransız usulü yerine has be has Anadolu usulü bir şekil kazanırdı =) Bu haliyle de güzel, Allah güle güle oturmayı nasib etsin. Renk tercihleri binayı epey kotarıyor.

Yalnız ben olsam o pencereyi ortadan çift kanatlı yapardım. hem açılımı rahat olur geniş bir açıklık olur (130-140 cm) en önemlisi de temizliği rahat olur dışarıya sarkmadan silinirdi.

TCM, Semace ve g.c. beğendi.
ametarasu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2014, 10:53   #56
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ametarasu Mesajı Göster
Aslında o çıkıntı biraz daha uzatılsa imiş çok güzel bir cumba yakalanabilirmiş. Kolonlar o cumbayı taşırdı. Açık yahut kapalı da yapılabilir Fransız usulü yerine has be has Anadolu usulü bir şekil kazanırdı =) Bu haliyle de güzel, Allah güle güle oturmayı nasib etsin. Renk tercihleri binayı epey kotarıyor.

Yalnız ben olsam o pencereyi ortadan çift kanatlı yapardım. hem açılımı rahat olur geniş bir açıklık olur (130-140 cm) en önemlisi de temizliği rahat olur dışarıya sarkmadan silinirdi.
Hatırladım şimdi; amacımız dediğiniz cumba yapmak, ve onu da yanları dahil komple cam yapıp etrafı seyretmekti. Havanın kapalı olduğu bir gün tuğlaların yapım aşamasındayken eşimle alt kata girdiğimizde mutfak tarafındaki ışıksızlık bizi rahatsız etti. Tabi ışık olmayınca içerisi de küçük geldi gözümüze. Yapılan tuğlaları yıktırarak mutfağı öteledik. Böyle olunca üst kattaki çıkıntı kayboldu. Bir de yandaki balkonun cumbanın altına giren dar çıkıntısını da kaldırmış olduk. Balkondaki küçülmeyi ön tarafa genişleterek hallettik. Aslında bu hareketler mutfak ve balkon işe yarar ve göze hoş gelecek şekilde büyümüş oldu. Resme bakınca yukarıdaki çıkıntı olmasa, yani dümdüz olsa güzel gözükmeyecekti. Beton atıldığı için çıkıntıyı da ileriye alamadık. Üstte yazdığım gibi yıktırabilirdik sadece ama şimdi bakınca dümdüz bir duvar da hoş olmayacaktı.
Yanlardaki kanatlar dışarıya açılıyor, o kanatlar olmadan komple pencerenin ortadan iki yana açılması büyük sıkıntı, çünkü penler bu ağırlığı taşıyamaz. Mesafe 1,3-1,4 metre değil. Sürgü olabilirdi ancak onunda yalıtımı çok iyi olmayacaktı. Şimdiki aklım olsaydı pencerelerin yüksekliklerini çok azaltırdım. Böylece dışarıdan görüntü daha güzel olacak, pencerelerinde büyüklüğü sorun olmayacağından istediğimiz ebatlarda yapabilecektik.

g.c. beğendi.
Eski 15-05-2014, 09:00   #57
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Alıntı:
Dün (09.05.2014) ise zengarden den aldığım 10 dan fazla çeşit karpuz ve kavun çekirdeklerini 1 gün suda ıslattıktan sonra plastik bardaklara ektim. Bardakları bu kez fazla doldurmadım. Üçte bir alt tarafını az torf-çok toprak koyup üst tarafını (bardağın yarısını az geçecek kadar-toplamda bardağın üçte ikisi diyelim) torf doldurarak tohumları parmağımın ucuyla açtığım yaklaşık 1 cm.lik çukurlara koyarak üzerlerini bastırmadan kapattım.

Bu arada dört gün önce ektiğim karpuz ve kavunlar topraktan çıkmaya başladı.
Tohumlar 2-3 gündür topraktan başlarını kaldırmaya başladılar. Şu ana kadar üçte biri çıktı. Farklı tohumları bardaklara numaralandırarak ektim. Suda beklettiğimde bir bardaktaki 5 adet kavun tohumunun tamamı suyun yüzünde kaldı, hiçbiri dibe batmadı. Ben de onları özellikle işaretledim. Hani denir ya suya batmayan tohumların içi boş olur boşuna ekmeyin diye. Ancak ilk topraktan çıkan onlar oldu hem de firesiz

esemeral, Vegy ve g.c. beğendi.
Eski 21-05-2014, 09:56   #58
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Lupin dwarf

Bahçedeki cüce lupinler, ortadaki evde bıraktığımın akıbetine uğradı ve bozulmaya başladı. Sağ üst köşede brachycome lar, diktiklerimin hepsi sağlam.

Eklenen Resimler

Eski 21-05-2014, 10:09   #59
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Ve bu da bahçenin kenarında taşların arasında kendi kendine çıkmış lupin. Yapraklarına, büyüklüğüne bakınca bu cüce değil herhalde. Sen aylarca gözünün dibine bak, büyüt, gezdir o ise kurusun, ama kendi kendine olmayacak yerde çıkan alsın başını gitsin. Lupinler ile önceden tanışmamış olsam, bahçede gördüğümü söker atardım herhalde.

Eklenen Resimler

Eski 21-05-2014, 10:33   #60
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Tarla kayınpederim tarafından dikimin yapılması için sürülerek arıklar belirlendi. (18.05.2014)

Eklenen Resimler

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024