![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
|
@Kuzucu birinci sorum güzelim sarı petekleri niye süzüyorsanız, petekli satsanız daha iyi değil mi? Kavunun olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sadece renk değişikliğinde mi? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada bende yeni yeni öğreniyorum. 2 gündür arıcı ustasına sormadığım soru kalmadı sanırım Balları alırkende maske takmıyoruz içeri arı dolu oluyor. Geçen hafta gözümü şişirmişlerdi, dün yine gözümün üstünden soktu bu sefer az şişti. Bugünde 4 arı soktu bağışıklık kazandım sanırım ![]() Kavun konusuna gelirsek, alt kısmının yumuşaması gerekli. Birde cinsi kokulu kavun ise kokusunun iyice artmasından anlaşılıyor. Bazı üreticiler sap kısmı ve buna yakın olan ilk yaprağın gözündeki filize (kulağa) bakıp anlıyor. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oldukça fazla bilgiyi zor yönden de olsa öğrendim. İki gün sonra bekçi arılar öldüğü için sıkıntı kalmadı. Onun bana anlattıklarından bir tanesi yaz dönemi işçi arının ömrü 50 - 55 gün arası. Genç arılar sadece balmumu yapabiliyorlar. 1 kğ balmumu yapabilmeleri için arının 10 kğ bal yemesi gerekiyormuş. Bir de kabartılması gerekiyor. Bu nedenle arıcılar petekleri süzüp kovana tekrar koyuyorlar. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
|
|