View Single Post
Eski 14-08-2014, 20:20   #573
İsmail Kuzucu
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi volkan0048 Mesajı Göster
İsmail kardeş,

baştan sona gene inceledim çalışmalarını üretimlerini,

çok güzel ve bilinçli tarım yapıyorsun,örnek alınacak şekilde.

kısaca bravo bravo alkışlıyorum,

Allah'a emanet ol...
Sayfama hoşgeldiniz, beğeniniz için ayrıca teşekkür ederim.

Bilinçli tarım olmaz ise 10 sene sonra çok ağlanırız toprak bize yemek vermiyor diye. Salı günü konu bir üretici ile konuşuyoruz, konu gübreye geldi. Patlıcana bir su bir şeker vericen gör patlıcanı dedi. Bende bişey demedim tabi hemde büyüğüm Bu sene patlıcan ektikleri yerde seneye patlıcan dahil diğer sebzeler olmuyor bunu hesap etmeden konuşup uygulama yapıyorlar. Tahlil yapmadan veya en azında gözetim yapmadan (yaprak ve bitkinin gelişimi) alışmışlar şeker gübresi üre gübresi ne verdiyse. Sonra gübre pahalı oluyor. Bilinçli olsak en az seviyede giderimiz olacak.

Arılar aslında babamın ben fazla ilgilenmem. İlgilenmem tarafı tabi ki tartışılır Merak var ama diğer işlerden onlara vakit kalmıyor. Geçen gün 4 arı sokması yaşadım. 1 tanesinin iğnesini görmedim yaklaşık yarım saat öyle kaldı. Çıkardıktan sonra iş işten geçmiş. Ertesi sabah gözüm şişti
İğne ve hap fayda etmedi. Arıcı bir abi amonyak sürdü şişlik 10 dakika içinde inmeye başladı. Pazarda şiş gözle satış yaptık. 1 sandıklada olsa deneyin derim.

Tekrar görüşmek ümidiyle saygılar..

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön