![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-07-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 35
|
Üç gündür akşamları satır satır gıptayla okudum. Emeğinize ve ellerinize sağlık nazar değmesin, başarılarınızın devamını dilerim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 221
|
Yakında bizler gibi abone olursunuz. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kerevizler baş yapmaya başlamış. 3-4 hafta sonra hasat edilmeye başlanır. Bu sene biocan peletten (leonardit içerikleri ürün) başka hiç bir uygulama yapmadım. Geçen sene toprak altı gübreleme seti almayı düşünüyordum. Gerek kalmamış gibi duruyor. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
|
İsmail kardeş, baştan sona gene inceledim çalışmalarını üretimlerini, çok güzel ve bilinçli tarım yapıyorsun,örnek alınacak şekilde. kısaca bravo bravo alkışlıyorum, Allah'a emanet ol... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilinçli tarım olmaz ise 10 sene sonra çok ağlanırız toprak bize yemek vermiyor diye. Salı günü konu bir üretici ile konuşuyoruz, konu gübreye geldi. Patlıcana bir su bir şeker vericen gör patlıcanı dedi. Bende bişey demedim tabi hemde büyüğüm Bu sene patlıcan ektikleri yerde seneye patlıcan dahil diğer sebzeler olmuyor bunu hesap etmeden konuşup uygulama yapıyorlar. Tahlil yapmadan veya en azında gözetim yapmadan (yaprak ve bitkinin gelişimi) alışmışlar şeker gübresi üre gübresi ne verdiyse. Sonra gübre pahalı oluyor. Bilinçli olsak en az seviyede giderimiz olacak.Arılar aslında babamın ben fazla ilgilenmem. İlgilenmem tarafı tabi ki tartışılır Merak var ama diğer işlerden onlara vakit kalmıyor. Geçen gün 4 arı sokması yaşadım. 1 tanesinin iğnesini görmedim yaklaşık yarım saat öyle kaldı. Çıkardıktan sonra iş işten geçmiş. Ertesi sabah gözüm şişti ![]() İğne ve hap fayda etmedi. Arıcı bir abi amonyak sürdü şişlik 10 dakika içinde inmeye başladı. Pazarda şiş gözle satış yaptık. 1 sandıklada olsa deneyin derim. Tekrar görüşmek ümidiyle saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
|
Hele bir de orada arılarını gördüm petek de bal, içim gitti, çok yapmak isteyip de yapamadığım bir iş, Allah'a emanet ol.... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Musakça Kavunu
Kavun çatlamaya başladığı için kestik fakat 3-4 gün daha durması gerekliymiş. Sabahları çok çiğ ve ardından güneş çıktığı için böyle çatlamalar oluşuyor. Yaklaşık 3,5-4 kg bir ağırlığı vardı. Bu kadar olmasının nedeni sanırım tek kökte sadece 1 meyvenin bulunması. Erken ektiğimiz fidelerdi, sıçaklardan etkilendiler. 09.08.2014 ![]() ![]() 14.08.2014 ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Seraya güzlük hıyarlar tohumları ekildi. Geçen hafta serin havalarda ekmeme rağmen çıkma oranı fide ekimine göre az. Kısmetse 3-4 hafta sonra hasada başlayıp donların başlaması ile hasadı bitireceğiz. Geçen sene marul ekimi yapacağımız için erken bitirmiştik, bu sene o kaygımız yok çok şükür. ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2014
Şehir: ısparta
Mesajlar: 10
|
Baştan sona gıpta ile okudum. Seneye ceviz dikeceğimiz alanda boşluklar olacak o alanlara açıkta domates biber salatalık gibi ürünlerden dikmeyi düşünüyorum. Kısacası bana ilham kaynağı oldunuz diyebilirim. Mart ayında fidelerin oluşması için kaplara dikmeye başlayacağım. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
|
@Kuzucu birinci sorum güzelim sarı petekleri niye süzüyorsanız, petekli satsanız daha iyi değil mi? Kavunun olduğunu nasıl anlıyorsunuz? Sadece renk değişikliğinde mi? |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada bende yeni yeni öğreniyorum. 2 gündür arıcı ustasına sormadığım soru kalmadı sanırım Balları alırkende maske takmıyoruz içeri arı dolu oluyor. Geçen hafta gözümü şişirmişlerdi, dün yine gözümün üstünden soktu bu sefer az şişti. Bugünde 4 arı soktu bağışıklık kazandım sanırım ![]() Kavun konusuna gelirsek, alt kısmının yumuşaması gerekli. Birde cinsi kokulu kavun ise kokusunun iyice artmasından anlaşılıyor. Bazı üreticiler sap kısmı ve buna yakın olan ilk yaprağın gözündeki filize (kulağa) bakıp anlıyor. |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Oldukça fazla bilgiyi zor yönden de olsa öğrendim. İki gün sonra bekçi arılar öldüğü için sıkıntı kalmadı. Onun bana anlattıklarından bir tanesi yaz dönemi işçi arının ömrü 50 - 55 gün arası. Genç arılar sadece balmumu yapabiliyorlar. 1 kğ balmumu yapabilmeleri için arının 10 kğ bal yemesi gerekiyormuş. Bir de kabartılması gerekiyor. Bu nedenle arıcılar petekleri süzüp kovana tekrar koyuyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-04-2014
Şehir: muğla
Mesajlar: 251
|
Arı ve bal tamamen mucize, Şu anda o ortamda bulunmak isterdim, bu Dünya onlara çok şeyler borçlu, Allah onları başımızdan eksik etmesin, saygılar Allah'a emanet olun.... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|