agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni17001Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-04-2014, 10:08   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-05-2011
İsmail Bey foruma her girişimde sayfanıza göz gezdiriyorum çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Hıyarları yerlerine dikmeden önce kum kullanmışsınız sanırım. Kum ne işe yarar? biz bahçemize sebze fidelerini dikmeden önce yerlerine kum koymamız gerekiyormu? aydınlatırsanız sevinirim bizim haftaya fide dikimleri başlayacak.

Makinistt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2014, 21:11   #2
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Makinistt Mesajı Göster
İsmail Bey foruma her girişimde sayfanıza göz gezdiriyorum çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Hıyarları yerlerine dikmeden önce kum kullanmışsınız sanırım. Kum ne işe yarar? biz bahçemize sebze fidelerini dikmeden önce yerlerine kum koymamız gerekiyormu? aydınlatırsanız sevinirim bizim haftaya fide dikimleri başlayacak.

İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim sayın Makinistt. Derekumunu koymamın amacı toprağın fideyi sıkıp kesmemesi için. (Fidelerin gövdeleri tam gelişmediği için)Ayrıntılı açıklamak gerekirse;

Hıyarlar ekimini bir kerede yaptım. Daha sonra hepside bir kerede su verdim. Damlama açık iken ekim yapmadım, hepsi dengeli sulansın diye. Can suyu verdikten sonraki günde bir sulama yaptıktan sonra en az 7-10 gün hiç su vermem bitkiye. Amaç kökün daha aşağıya inmesidir.

Su vermediğim bu zamanda toprak kaymaklaşma yaptığı zaman toprak bitkileri kesebiliyor. Bu şekilde şuanlık sadece 1 kök kayıp var Ayrıca derekumunda köklenme daha iyi olacağından fide gelişimi bu düzeyde ilerleyecektir.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025