agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni17001Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-03-2014, 21:32   #1
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Sayın Cemo'dan gelen sukulentlerin yapraklarını bile ektim Hiç bir kısmı ziyan olmadı

Name:  IMG_0773.jpg
Views: 1675
Size:  53.0 KB

Son diktiğim gül çelikleride tamamen mühürlenmiş, yakında köklerin çıkması başlıyacak

Name:  IMG_0777.jpg
Views: 1694
Size:  34.1 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2014, 10:17   #2
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Sayın Cemo'dan gelen sukulentlerin yapraklarını bile ektim Hiç bir kısmı ziyan olmadı
Yaprakları dikmeyip, toprağa gelişigüzel yatırırsanız daha hızlı gelişiyor bilginize)

Şimdi size bir iş daha çıktı. Topraktan çıkartıp, yatırın toprağa.

Tez günde büyüyüp, çiçeklerini açarlar inşallah.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2014, 11:51   #3
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Yaprakları dikmeyip, toprağa gelişigüzel yatırırsanız daha hızlı gelişiyor bilginize)

Şimdi size bir iş daha çıktı. Topraktan çıkartıp, yatırın toprağa.

Tez günde büyüyüp, çiçeklerini açarlar inşallah.
Hemen dediğinizi yapıyorum. İş benden korksun İnşallah hepsi tutar.

Sarı çiçek açmış olanı arılarda çok sevdi, hep onun çiçeklerindeler

Bilgiler için teşekkür ederim.

Eski 10-03-2014, 22:28   #4
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:

Eklenti 474451

Son diktiğim gül çelikleride tamamen mühürlenmiş, yakında köklerin çıkması başlıyacak

Eklenti 474452
Sayın İsmail Kuzucu; Sukulentlerin yapraklarını dik olarak dikmemeniz gerekiyor. Ben bir kısım sukulentlerin yapraklarını köklendirdiğim halde sizin yaptığınız şekilde diktiklerimden malesef yavru alamadım. Bir süre dikemediğim yaprakları gelişigüzel yatay olarak toprak üzerine bıraktıktan sonra hemen yavrular gelmeye başladı.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2014, 20:01   #5
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın İsmail Kuzucu; Sukulentlerin yapraklarını dik olarak dikmemeniz gerekiyor. Ben bir kısım sukulentlerin yapraklarını köklendirdiğim halde sizin yaptığınız şekilde diktiklerimden malesef yavru alamadım. Bir süre dikemediğim yaprakları gelişigüzel yatay olarak toprak üzerine bıraktıktan sonra hemen yavrular gelmeye başladı.
Evet sonradan sayın Cemo'nun dediği gibi yatırdım hepsini. Hatta hepsi attım direk toprağa

Eski 28-04-2014, 19:11   #6
Yeni Üye

yağmurzamanı's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2014
Angry nar çeliği alma

Alıntı:

Eklenti 474451

Eklenti 474452
maşallah ismail kuzucu fidelerinize bayıldım allah bereketli kılsın inşallah ben de bahçemizdeki nar ağacından çelik almak istiyorum mayıs ayında da çelik alabilir miyim ve ne şekilde almalıyım cevabınız için teşekkür ederim şimdiden ayrıca alınabiliyorsa ilk aşamada ne yapmalıyım köklenmesi için.

yağmurzamanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2014, 22:01   #7
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmurzamanı Mesajı Göster
maşallah ismail kuzucu fidelerinize bayıldım allah bereketli kılsın inşallah ben de bahçemizdeki nar ağacından çelik almak istiyorum mayıs ayında da çelik alabilir miyim ve ne şekilde almalıyım cevabınız için teşekkür ederim şimdiden ayrıca alınabiliyorsa ilk aşamada ne yapmalıyım köklenmesi için.
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Çelik alma zamanı normalde geçti. Nar kolay köklenen bir bitki olduğu için yine de deneme yapabilirsiniz.

Çeliği 1 karış civarında alıp (üzerinde yan dal olmasın) yarıya kadar torf perlit karışımı olan saksıya koyun. Saksıyı yarı gölge veya gölge bir alanda sıcaklığın fazla yükselmediği bir alana koyun.

En önemli kısım ise torf neminin hiç kurumaması ve fazla sulu olmamasıdır. Bunu dengeleyebilirseniz tutma ihtimali çoktur.

Eski 02-05-2014, 12:41   #8
Yeni Üye

yağmurzamanı's Avatar

Angry nar çeliği alma

Alıntı:
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Çelik alma zamanı normalde geçti. Nar kolay köklenen bir bitki olduğu için yine de deneme yapabilirsiniz.

Çeliği 1 karış civarında alıp (üzerinde yan dal olmasın) yarıya kadar torf perlit karışımı olan saksıya koyun. Saksıyı yarı gölge veya gölge bir alanda sıcaklığın fazla yükselmediği bir alana koyun.

En önemli kısım ise torf neminin hiç kurumaması ve fazla sulu olmamasıdır. Bunu dengeleyebilirseniz tutma ihtimali çoktur.
cevabınız için teşekkür ederim geç gördüğüm için iki gün önce aldım çelikleri inşallah çıkarlar fakat üzerinde hiç yan dal olmasın demişsiniz benim çeliklerin üzerinde küçük de olsa dallar var ayrıca yaprak ve açmamış çiçekler de var acaba bunları koparmalı mıyım üzerinden bilemedim şimdi

Eski 02-05-2014, 12:44   #9
Yeni Üye

yağmurzamanı's Avatar

Unhappy nar çeliği alma

Alıntı:
cevabınız için teşekkür ederim geç gördüğüm için iki gün önce aldım çelikleri inşallah çıkarlar fakat üzerinde hiç yan dal olmasın demişsiniz benim çeliklerin üzerinde küçük de olsa dallar var ayrıca yaprak ve açmamış çiçekler de var acaba bunları koparmalı mıyım üzerinden bilemedim şimdi
bir de çeliklerim içerde cam kenarında doğrudan güneş ışığı altına koymuyorum doğru mu yapıyorum acaba bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor? bir de eğer olur da inşallah köklenirlerse ne zaman toprağa alayım? çok soru sordum hakkınızı helal edin

Eski 02-05-2014, 19:27   #10
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Su tüketimini önlemek için budamalar yapabilirsiniz. Ne kadar az yaprak ve çiçek o kadar az su tüketimi. Sadece yapraklar kalırsa her gün fıs fıs ile su püskürtün yeterli olacaktır. Köklenme durumuna göre toprağa alma değişir. Ben ay derim köklenme olmaz çelik boşa gider. En iyisi bitkiyi gözlemlemek, köklenince zaten bitki gelişmeye başlayacaktır.

Yarı gölge ve ısı derecesi 20-25 arası ideal bir köklenme için gerekli olan şartlardır.

Umarım başarılı olursunuz Bilgilendirmeyi çelikle üretim sayfasından yapabilirsiniz.

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025