agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni17001Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2015, 19:13   #1
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Of yeme de yanın da yat...
Toprak o kadar güzel işlenmiş ki! adamı eksen biter... Elinize sağlık.
Havaların güzel gitmesi, sera içinde bahar havası estiriyordur onun için hızlı gelişme var.
Maşallah....

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 00:19   #2
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Of yeme de yanın da yat...
Toprak o kadar güzel işlenmiş ki! adamı eksen biter... Elinize sağlık.
Havaların güzel gitmesi, sera içinde bahar havası estiriyordur onun için hızlı gelişme var.
Maşallah....
Çıtır çıtır ammada yenir hani. Yanına çiğ köfte, ayran sonra yeme yanında yat.

3-4 gün önce sera içi 2 derece olmuştu, geçen hafta bayağı soğuk gördüler. Haftaya soğuk havalar gözüküyor, dün sereları tamemen kapattım. Yoksa her zaman açıklar, özellikle marul soğuk görürse daha lezzetli oluyor.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 00:29   #3
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Çıtır çıtır ammada yenir hani. Yanına çiğ köfte, ayran sonra yeme yanında yat.

3-4 gün önce sera içi 2 derece olmuştu, geçen hafta bayağı soğuk gördüler. Haftaya soğuk havalar gözüküyor, dün seraları tamamen kapattım. Yoksa her zaman açıklar, özellikle marul soğuk görürse daha lezzetli oluyor.
Evet Serin havayı gördükçe de çıtırlaşırlar, mangal kömürü dumanını da pek severler.

Eskiden minik (E 3x U 4 x Y 1,80) bir seram var idi, (haftada bir iki defa) et pişirme işi bitince mangala iki kömür daha sallayıp doğru seranın içine atardım.

O sene kıvırcık marulların çapları ortalama 40 cm olmuştu.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 21:40   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Ay,bu marullar beni öldürecek.Anlaşıldı bu yıl bol bol marul alacağım.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2015, 22:23   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Gördüğünüz gibi marul yiyiyorum.Bundan sonraki mahsulünüz ne acaba?Şimdiden kendimi ayarlayayım.Sevgiler.

Eklenen Resimler
 
sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 00:21   #6
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Gördüğünüz gibi marul yiyiyorum.Bundan sonraki mahsulünüz ne acaba?Şimdiden kendimi ayarlayayım.Sevgiler.
Afiyet şifa olsun. Bu hafta hurma ağaçlarını bitirmemiz gerekli, sadece hurma var yani.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2015, 00:03   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-07-2015
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 2,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Afiyet şifa olsun. Bu hafta hurma ağaçlarını bitirmemiz gerekli, sadece hurma var yani.
Tamam,İsmail kuzucu.Hurmam evde var olgunlaşması için elmalarla bir koymuştum.Hurmaları yakından çekebilirsiniz.

sevgihoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-11-2015, 03:01   #8
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-05-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6
maşallah süpersiniz

enerecep Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2015, 19:14   #9
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Dün 2. el bir sera aldım. Yaklaşık 200 m2lik bir yeni bir sera daha yapmış olacağız. Yeni ürünler ve çeşitler yakında gelecek.

2. tur marul ekiminde topraksız alanda da deneme yapacağım.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2015, 19:42   #10
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Geçen sene bu haftalarda son kabakları toplamıştık. Bu sene ürünler hâlâ 1. sınıf olarak devam ediyor..

Name:  11214026_1662790810605004_1289260378888580390_n.jpg
Views: 787
Size:  55.8 KB

Name:  11215099_1662790683938350_6273319236798007166_n.jpg
Views: 789
Size:  69.2 KB

Name:  12278669_1662790880604997_2409779431639378334_n.jpg
Views: 778
Size:  66.3 KB

Name:  12279146_1662790560605029_4290930425480967091_n.jpg
Views: 784
Size:  69.3 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-11-2015, 21:48   #11
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Geçen sene bu haftalarda son kabakları toplamıştık. Bu sene ürünler hâlâ 1. sınıf olarak devam ediyor..

Eklenti 586605

Eklenti 586606

Eklenti 586608

Eklenti 586609
Sizce bunun bir açıklaması var mı?
Tohumun cinsinde, Ekim zamanında,Toprakta, Suda ve bulunduğu ortam da Geçen sene ile bu sene arasında her hangi bir değişiklik yaptınız mı?

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2015, 09:19   #12
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Havalar hiç soğumadığı için büyümeleri devam ediyor. Şimdiye kadar kadar - dereceleri görmemiz gerekliydi.

Bahçede her yer yeşil durumda, patlıcanlar dahi yeni filizler sürüyor. İnşallah soğuk yine direk gelmez.

(Özel mesajınızı için cevap vereyim, dediğinizi yapmak gerekli. Zorda birşey değil gibi.)

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-11-2015, 09:23   #13
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Birazda dağınıklık paylaşmak gerekli, yazdan kalan yerlerde çok temizlik işi var.

Name:  IMG_1519.jpg
Views: 688
Size:  71.3 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2015, 20:39   #14
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Seraya hazırlık çalışmaları, bu sera diğerlerine göre çok yüksek olacak.


Name:  IMG_1614.jpg
Views: 761
Size:  69.7 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-11-2015, 21:13   #15
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Seraya hazırlık çalışmaları, bu sera diğerlerine göre çok yüksek olacak.


Eklenti 586786

ismail kardesim kolay gelsin bizlerinde sera yapmak istediğimizde nasıl yol izlememiz gerektiği acısından.Kullanılan malzemeler yapılan işcilik ve maliyet konusunda bilgilendirirsen sevinirim...

yenikentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 09:02   #16
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Bu demirleri 2. el olarak aldığımız için kurulum maliyeti ucuza gelecek. 26,5 * 8 metrelik sera için toplam maliyet 2-2,5 bin liralık olacak gibi. (Ek borular ve 36 aylık katkılı örtü.)

Ek borular alındığı zaman daha net bilgiler yazabilirim. Boru fiyatlarıda şimdilerde ucuzladı sera yapacaklar maliyeti düşürebilir.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 09:38   #17
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bu demirleri 2. el olarak aldığımız için kurulum maliyeti ucuza gelecek. 26,5 * 8 metrelik sera için toplam maliyet 2-2,5 bin liralık olacak gibi. (Ek borular ve 36 aylık katkılı örtü.)

Ek borular alındığı zaman daha net bilgiler yazabilirim. Boru fiyatlarıda şimdilerde ucuzladı sera yapacaklar maliyeti düşürebilir.

İsmail bey 26,5 * 8 boy ve en olarak düşünürsek bunun yüksekliği ne olacak.

Bu yüksek serada ne üretmeyi düşünüyorsunuz.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 17:14   #18
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
İsmail bey 26,5 * 8 boy ve en olarak düşünürsek bunun yüksekliği ne olacak.

Bu yüksek serada ne üretmeyi düşünüyorsunuz.

Bugün en oranını ölçtüm 8,5 geldi. Boy zaten tüm seralarda 26,5 olarak ayarlı.

Yükseklik 3,5-4 m arası, ancak bunun ayarı değişebilir. Ayaklar biraz daha aşağı veya yukarı olacak şekilde değişecek. (Orta kısımlara destek koyarsak yükseklikte değişecek.)

İlk başta 2500 adet marul ekilecek. Daha sonra zamana göre fasulye veya hıyar ekimi yapılacak.


Düzenleyen İsmail Kuzucu : 27-11-2015 saat 18:21 Neden: Harf hatası..
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 15:52   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-11-2008
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 6
sanirim uzunluk 26.5 genislik 8 metre toplamda 210 m2 lik sera yukseklik 3 metre var galiba ikinbi el olarak ne kadara aldiniz kaclik borular kullanilmis.

yenikentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 18:32   #20
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yenikentli Mesajı Göster
sanirim uzunluk 26.5 genislik 8 metre toplamda 210 m2 lik sera yukseklik 3 metre var galiba ikinbi el olarak ne kadara aldiniz kaclik borular kullanilmis.
Diğer sera gibi bu serada 225 m2 civarı gelecek. Toplam 7 adet çember, ayakları üst alandaki boruları ve pencere için sistemi 500 liraya aldım. 1lik (tam emin değilim) galvaniz borulardan çift sıra yapılmış. 1 çember için 4 boy boru kullanılmış. Bu borular ayakların içine ve üzerindeki demire bağlanıyor.

Yaptırmaya kalksak en az 3 bin liralık masraf çıkardı. İyi denk geldidiyebilirim.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 19:23   #21
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Bereketin bereketi olsa gerek.


Name:  12313865_1663749983842420_2637608013475102404_n.jpg
Views: 653
Size:  73.1 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2015, 23:31   #22
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bereketin bereketi olsa gerek.


Eklenti 586837
Dünyanın en güzel meyvesi desem abartı olmaz, aynı şehirde olsaydık sanırım baş müşteriniz ben olurdum.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 16:48   #23
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
2 yeni çeşit sırık şeker fasulye.. Taze iken yeşil renkli olan meyveler, tane yaptıkça barbunya rengini alıyor. (Tohumlar etkinlik paylaşım alanına eklenmiştir.)

Name:  IMG_1671.jpg
Views: 634
Size:  54.4 KB


Düzenleyen İsmail Kuzucu : 28-11-2015 saat 18:04 Neden: Ekleme..
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 18:27   #24
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Lezzet ve verim açısından nasıllar? Beyaz barbunya dediğiniz benim de iki yıldır paylaştığım İspir in şeker fasulyesine benziyor?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 18:44   #25
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Taze iken lezzeti güzeldi, tane olarak pişirmediğimiz için bişey diyemeceğim.

Verim konusuna gelince çok geç ekmemize rağmen çok iyi çiçeklenme ve meyve tutumu oldu. Serada sırık olarak düşündük, mart ayında kısmetse serada deneyeceğiz.

Beyaz barbunya dediğim ayrı bir cins. O cins bodur bir çeşitti. (Her dönem kabuğu barbunya renginde.)

Bu sırık olan çeşit ve taze iken kabuğu yeşil olarak duruyor. Taneler oluştuğu zaman yeşil kabuklar barbunya cinsine dönüyor.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 19:10   #26
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
"Tane olarak pişirmedik" derken mor olanı taze fasulye gibi komple pişirip mi yediniz?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 19:20   #27
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
"Tane olarak pişirmedik" derken mor olanı taze fasulye gibi komple pişirip mi yediniz?
Taze iken zaten diğer fasulyeler yeşil olarak pişiriliyor. Diğer taze fasulyelerden farkı geniş olması.

Barbunya gibi renklenmesi tohumlar olgunlaşınca oluyor.

Taze iken olan fotoğrafı arıyorum, o zaman daha iyi olacak sanırım.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 20:23   #28
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Beyaz olan fasulye.
Name:  IMG_0191.jpg
Views: 537
Size:  63.9 KB


Mor olan fasulye.
Name:  IMG_0200.jpg
Views: 556
Size:  60.5 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 20:51   #29
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Dayanamadım ben burada araya gireceğim.
Sevgili TCM, sağ taraftaki beyaz renkli sırık şeker'den yaptığım etli kuru fasulyenin tadını anlatamam, mümkün değil. O kadar lezzetli ki, İspir'e fark atar.
Ben onu taze tazeyken hiç ıslatmadan 7-8 dakika haşlayıp pişiriyorum. Kabukları İspir'e nazaran daha ince ve mükemmel bir lezzet.
Derin dondurucuya birkaç paket depoladım, daha çok bulabilseydim onları da dondururdum ama buladım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-11-2015, 22:01   #30
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Dayanamadım ben burada araya gireceğim.
Sevgili TCM, sağ taraftaki beyaz renkli sırık şeker'den yaptığım etli kuru fasulyenin tadını anlatamam, mümkün değil. O kadar lezzetli ki, İspir'e fark atar.
Ben onu taze tazeyken hiç ıslatmadan 7-8 dakika haşlayıp pişiriyorum. Kabukları İspir'e nazaran daha ince ve mükemmel bir lezzet.
Derin dondurucuya birkaç paket depoladım, daha çok bulabilseydim onları da dondururdum ama buladım.
Hep böyle yapıyorsunuz siz; 'közlediğim kestaneler şöyleydi', 'patlattığım mısırlar böyleydi', 'bi nar yedim tadıydı, suyuydu'...Şimdide 'etli kuru fasulye'... Ben buraya hanımın yaptığı Marina di Chioggia Bal Kabağı tatlısının resmini koyuyor muyum, üzerindeki kırılmış cevizin, serptiğim hindistancevizinin, hele ki yaptığım yoğurdun üzerindeki kaymağı da eklediğimde oluşan mükemmel lezzetten bahsediyor muyum.

Bi karar verin; taze fasulyeydi, barbunyaydı, şimdi de kuru fasulyeye çevirdiniz. Lezzetinden bahsettiğiniz bu beyaz barbunya http://www.agaclar.net/forum/1419587-post34.htm değil di mi? Üst resimde mor ile yanyana duran arkadaştan bahsediyorsunuz. Ona göre talep edip, İsmail Beyden biraz fazla göndermesi için torpil talep edecem.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
gelecek tarımda, geleneksel tohum, sera yetiştiriciliği, solucan gübresi, ticari üretim


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025