![]() |
|
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Clivia Citrina
Ilk resimdeki tohumlarin alindigi ana Clivia. Tohumlarin gelisimi iyi gidiyor. Kücük orkide saksilarina gecirdim, saksilar seffaf olduklari icin su ihtiyaci ve köklenme kontrolü daha kolay oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
tohum kapsülünüz rengini degistirmeye baslamis, bu 9 ay ila bir yil kadar sürüyor. Kabugun rengi genelde bitkinin actigi cicegin rengine döner, sariysa sari, turuncuysa turuncu gibi. Tohum kapsülünüzün icinde muhtemelen 3-4 tane tohum olmali, bu sayi kimi zaman 6yida buluyor. Olgunlasan tohum kapsülünün kabugunu dikkatlice soyup tohumlari cikartiyoruz, bir gün islak pecetenin arasinda bekletiyoruz. Üzerlerinde kabuk kalintilari kalmamasina dikkat ediyoruz. Ben tohumlari perlitte cimlendiriyorum, küflenme sorunu olmuyor. Yeterli miktarda perliti isiya dayanikli bir kaba koyup üzerine cikana kadar kaynar su döküyorum ve karistiriyorum. Öylece sogumaya birakiyorum. su soguyup tozlar dibine cökünce suyu dalgalandirmadan üstten üstten kasikla perlitleri aliyorumki kirler yeniden perlitlere karismasin. Tohumlari perlitin üzerine koyuyorum, gömülmemeleri gerekiyor. Daha sonra üzerini isigi geciren birseyle örtüp sera sistemini uyguluyorum. Hergün üzerini acip bir saat kadar havalandiriyorum küflenmemeleri icin, daha sonra üzerlerine su püskürtüp tekrar kapatiyorum. 20-25 derece isi gerekli cimlenme icin. Tohumlar cimlenip bir iki yaprak cikartinca toprak Perlit karisimina geciriyorum, tohum kendiliginden düsene kadar kesinlikle kopartilmamali. Yapraklar gelismeye baslayinca üzerlerini tamamen aciyorum. Clivia tohumlarini cimlendirmede küflenmemelerine dikkat etmeliyiz. Tohumlarin ekili oldugu alan islak ya da kuru kalmamali, nemli olmali. Siz isleme baslayinca gelismelere göre yeniden haberlesiriz. Basarilar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
26.09.2013
Bugün cicek soganlarimin hepsini diktim, önümüzdeki ay gelecek olan siparislerle kalan bosluklarida doldurunca ön bahce cicekligim tamam olacak insallah. Su an bardaktan degil kovadan dökülürcesine yagmur yagiyor. Yagmurdan önce eve girerken giris kapinin yaninda duran birkac güzel gözüme carpti fotograflamadan duramadim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Hepsi de çok tatlılar ellerinize sağlık, soğanlı bitkilerinizin çiçeklerini görmek için sabırsızlıkla bekliyeceğim. Her şey dilediğiniz gibi olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Stephanotis Floribunda için özel bir uygulamanız var mı Sn f.okan. Bende 1 ay kadar önce satın aldım. Her yaprağından yeni filizler veriyor. Bir kere gübreli su ile suladım. Gübrelemeye devam etmeli miyim . Türkiye de satın aldığımız bitkileri aldığımız yerde yapılan yanlış sulamalardan dolayı hep kaybettiğimiz için aldığım gün ucundan 3 adette sürgün alıp suya koymuştum. Onlarda da kök oluşumu başladı. Öğleden sonra güneş alan pencere önünde içeride duruyor. Verebileceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
selamlar Sayin akcabardak, inanin bende cok merak ediyorum soganlarin acmis hallerini, insallah bu sefer farelere yem olmazlar, sepetlerle diktim bu sefer bakalim neler olacak, insallah hersey güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |