View Single Post
Eski 28-09-2013, 03:17   #387
f.okan
Ağaç Dostu

f.okan's Avatar

Giriş Tarihi: 30-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz Mesajı Göster
Stephanotis Floribunda için özel bir uygulamanız var mı Sn f.okan. Bende 1 ay kadar önce satın aldım. Her yaprağından yeni filizler veriyor. Bir kere gübreli su ile suladım. Gübrelemeye devam etmeli miyim . Türkiye de satın aldığımız bitkileri aldığımız yerde yapılan yanlış sulamalardan dolayı hep kaybettiğimiz için aldığım gün ucundan 3 adette sürgün alıp suya koymuştum. Onlarda da kök oluşumu başladı. Öğleden sonra güneş alan pencere önünde içeride duruyor. Verebileceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Sayin turkankaragoz, Stephanotis Floribunda cicegimi aldigim zaman cok kücük bir saksida torfa dikiliydi, dallari birbirine gecmis ve tam bir arapsacina dönmüstü, yapraklar hava alamiyor ve sararip dökülüyordu. Ise ilk olarak saksisini degistirmekle basladim, torbalarda satilan hazir cicek topragina biraz Perlit, biraz kum ve birazda orkide topragi karistirdim. Sonrada dallarini dikkatlice tek tek cözdüm, uzun cubuklar kullanarak rahat sarilacagi bir parmaklik yaptim ve dallari yeniden serbest bi bicimde sardim. cicek zamanla yapraklandi, dallari uzadi ve yeni filizler cikardi. Mayis ayi itibariyle her iki haftada bir sivi gübre takviyesi yaptim ta ki agustos ayinin sonuna kadar. Sonbahar mevsimi oldugu icin artik ciceklerime gübre vermiyorum, dinlenme dönemine girdikleri icin. Benim cicegimde ögleden sonra günes gören bir yerde duruyor, Mayis ayinda disariya cikartip bir daha yerini hic degistirmiyorum. Yazin sulama yaparken ara sira üzerinden yagmurlama yapiyorum, yapraklari temizlenip daha parlak görünüyor. Bu bitkiyi dallarini köklendirerek cogaltmak cok kolay, köklenmesi cabuk oluyor, bende benim cicegimden bes adet dal köklendirip arkadaslarima verdim, hepside tutmus. Uygulamam böyle, umarim faydali olabilmisimdir. Sevgi ve saygilarimi sunarim.

f.okan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön