![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
|
Sitede birkaç yerde avize çiçeği diye geçmişti ama sanırım asıl ismi farklı. Normalde avize çiçeği dediğimizde yukka çıkıyor. Bu sene yere almayı düşünüyordum kısmet olmadı. Saksısı da oldukça küçük ama o yine de açmaya karar vermiş. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Armut ağacı geçen sene de meyve tutmuştu ancak sonra sararıp dökülmüştü meyveler. Bu sene daha canlı görünüyorlar. İnşallah dökülmezler de hangi çeşit olduğunu anlarız. Deveci armudu diye dikmiştim ama benzemiyor sanki. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Harika..Hepsinin maşallahı var..Emeklerinize sağlık.. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2012
|
gülleriniz çok güzel . ellerinize sağlık |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdi bu Brugmansiayı görüp de, 12 tomurcuğu var diye gururlandığım brugmansiamı nasıl paylaşayım ki! Yine her şey çok güzel ve bereketli arkadaşım... Dilerim her daim güzellikleri paylaşmak nasip olsun... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderatör
|
Sevgili arkadaşım neden paylaşmayacaksınız ki? Benim brugmansiayı geçen sene tek gövde kalacak şekilde budadım ve alttan çıkanları da sürekli kestim ki tek gövde kalsın. Çok dallandırmayınca sanki daha fazla açıyor ya da bana öyle geldi. Bir de gövdesi kalınlaşınca ağaç görünümü alıyor daha hoş altta sürgün bırakmayınca da çiçekler daha da güzel görünüyor.Bu sene bir dal bırakayım dedim olursa bir kat daha yukarı çıkaracağım o sürgünü. ![]() Sağlıcakla kal, senin çiçeklerini izlerken ben de aynı şeyleri düşünüyorum benimkiler çiçekse bunlar ne diye? Mutlu oluyorsan paylaşacaksın fotoğraflarını biz de mutlu olacağız. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Offf... Nasıl bir güzelliktir bu, rüya gibi. Tüm bitkileriniz çok güzel ama Trompetler hepsini sollamış ![]() Kaç yılda bu boya erişti acaba? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Moderatör
|
Bitki yaklaşık 5 yaşında ama normalde toprak üstü kısım kışın ölüyordu. Geçen sene çok dal yerine tek dal bırakıp büyüttüm. Alttan gelenleri hep aldım. Gövde kalınlaşınca kışın sadece taze dallarla yaprakları dondu. Bu dalın 2. senesi ve tomurcuk miktarı müthiş. Kesinlikle tek gövde daha iyi, çok olunca daha az çiçek açıyor. Beyaz olanı da tek gövdeye düşüreceğim bu gidişle. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2007
|
Hepsi birbirinden güzel, en sevdiğim sayfalardan birisi bu forumda. Elinize sağlık. ![]() Saksıdaki domateslerle ilgili sormak istediğim bir şey var. Yaprak budaması yapıyor musunuz? Birkaç yerde okudum, en alttan başlayarak olgunlaşan salkımlara kadar yaprakların alınmasının faydalı olacağı yazıyor. Ancak sadece yapraklar mı yoksa yaprakların olduğu dalın tamamını mı almamız gerektiği yazılmamış. Benim de saksıdaki domateslerim olgunlaşıyor, bu işlemi yapıp yapmama konusunda kararsız kaldım. Sizin domatesleriniz çok güzel göründüğü için sormak istedim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim beğeniniz için. Domateslerde yaprak budaması yapılıyor koparılan salkıma kadar olanlar. Ben henüz sadece koltuklarını alıyorum ama yapraklarını da fırsatım olursa alacağım bitkilerin durumu şimdilik iyi. Alttaki yapraklar sararmaya başladı, aslında çok hastalıklı yapraklar da bitkinin neresinde olursa olsun bence alınmalı. Siz dalın alınması derken bir şey anlamadım. Zaten tek dalımız var bitkiyi tek gövde olarak büyütüyoruz sırık çeşitlerde. Eğer fırsatım olursa yakın çekim yapar hem de alınacak yaprakları da budayıp öyle fotoğraflarım. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Moderatör
|
Koltuk sürgününü kastediyorsunuz, onları büyütürseniz çiçek açar ama siz onları alın. Tek gövde olarak büyütmek daha iyi. Sararmış yaprakları da alın. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2013
|
Sn. h doğan,sizin bahçeyi gezerken hayallere dalıyorum,ellerinize sağlık meyve ve sebzeleri afiyetle ve sağlıkla yersiniz inşallah. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Moderatör
|
Teşekkür ederim Sn. resimsel. Bitkilerle uğraşmayı seviyorum ama bu sene bahçemiz fırsatım olmadığı için hiç istediğim gibi olmadı. Her şeyi de ekemedim, her taraf ot dolu. Bazı ürünleri erken ektiğim için doğal olarak iklimimiz de müsait olunca erkenden hasat ediyoruz. Ama bu sene geçen sene kadar düzen yok. Domatesleri ektim ama o kadar bakım yapamadım, çoğu meyvede bazıları da kızarmaya başladı. Bu sene daha fotoğraflamaya fırsatım olmadı, bu hafta bir çekeyim geçen hafta hepsini kamışa bağladım. Sırıkları da oturakları da. Sizin bahçenizi izliyorum, sizinkiler daha iyi olur inşallah. Hep beraber sağlıkla tüketmek nasip olur inşallah. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizin trompetler Adana'da değil mi? Nasıl olup da ölüyor, en fazla eksi 3-4 olur kışın Adana. Yayla bahçemde eksi 5-6 yı görüyor ve topraküstü donmuyor, ya da donup yeniden sürüyor ben görmüyorum. Ben kış boyu bahçeye gitmiyorum, Mart sonu gibi gittiğimde yaşıyor olduğunu görüyorum. Ancak bir türlü kendini toparlayıp çiçeklenemedi. Farklı bir türü olabilir diye düşündüm şimdi, eksilere dayanabilmesi şaşırttı beni. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Moderatör
|
Eksilere düşünce ölüyor üst kısım. Aşırı don olsa belki tümden ölebilir. -3, -4 olsa da kısa süreli ve şehire yakın olduğu için ölmüyor, açık arazide olsa ölür bence. Sizinkiler bence topraküstü ölüyordur sonra tekrar sürüyordur. Havalar ısınmaya başlayınca hemen sürmeye başlıyor o yüzden donduğunu göremiyorsunuzdur belki. Bu hafta fırsatım olursa hem yeni sürgünü hem de eski sürgünü karşılaştırma açısından yanyana fotoğraflarım. Bu bitki Solanaceae familyasından olduğu için soğuklara dayanıksız. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Moderatör
|
Red Robin
Bitkisi oldukça zayıf ve meyveleri de oldukça küçük oldu. Sonuç olarak nedense yapraklarını da kaybetti. Belki de havayı beğenmedi. Oluşan meyvelerden tohum çıkaracağım sonbaharda tekrar ekeceğim. |
|
|
|
![]() |
|
|