![]() |
|
![]() |
#1681 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bahçeniz güzelliklerini sergilemeye devam ediyor..Kıskanmamak elde değil... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Sağlıcakla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
sayın h-dogan tohum zamanı lif kabakları ve su kabaklarının tohumlarından tohum isterim şimdiden bilgilerinize sunarım saygılar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Ağaç Dostu
|
kısmet nasipsiz insan dayak bile yiyemez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Ağaç Dostu
|
asma yalnız yıldız çadırı için değil sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Ağaç Dostu
|
birbirlerinin güneş almasını engellemiyorlarmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Ağaç Dostu
|
Gerçi adana çok güneş alan bir yerdir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Moderatör
|
Çardağın 1/5' ini anca doldurmuş. Asma için pek sorun olacağını sanmıyorum aslında çünkü yaprakları küçük yıldız çadırının. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Ağaç Dostu
|
diktiğim kivi üzüm asmamı boğup kurutunca insanın kafasın ister istemez takılıyor sizinde başınıza gelmesini istemedim selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Moderatör
|
Muzu kopartıp olgunlaştırdım. Ayrıntılar burada http://www.agaclar.net/forum/bitkile...tm#post1194375 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili hdoğan yıldız çadırı maşallah güzel gelişmiş bende de Kardinal var ve bu iki sarmaşığı da sevdim. Nasip kısmet olur ise seneye inşallah tekrar. Ama hiç tohum yaptı mı ona da bakmadım. Bu arada ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayin h dogan, bahceniz gercekten cok güzel, ellerinize saglik. Muzlarda kullandiginiz klimakterik teknigini bende Aechmea ciceklerimde uyguluyorum cicek acmalari icin. Ananas gibi yetisen bitkilerde de kullaniliyor, bilmek isteyen olabilir diye söyliyeyim istedim. Eger tohumlarindan bulabilirsem lif kabaklarindan bende denemek istiyorum, yetistirmek icin uygun kosullar nelerdir acaba ? Son olarak da domateslerim bu sene dev gibi oldular, domates agaci diyebiliriz, dallari cok gelisti fakat az domates verdi, gecen yil sebzelige ekmistim acik alanda, bu yil seranin icine ektim, izin dönüsü bir baktim ki seranin ici amazona dönmüs, yaprak aralarindan sonradan cikan dallari temizlesemde hic faydasi olmadi, sizce neden böyle olmus olabilir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bir de o dalları kuruyanı da fotoğrafla bendeki lila gül aynı dediğin gibi kökten kurudu. O da bir mantar çeşidi ama mücadelesi biraz zor. 2 gülden biri öldü diğeri de gitmeye niyetli. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Lif kabakları diğer kabakgiller gibi sıcağı seviyor. Uzun bir yetiştirme periyodu var. Kuvvetli gelişiyor sardırmanız ya da bir çardak yapmanız gerek. Hiç büyümese 10 m'lik bir yeri kaplayabilir. Saksı için uygun değil. Tohumunun çimlenmesi için diğer kabakgillerden biraz daha yüksek sıcaklık istiyor ve biraz daha geç çimleniyor. Biz erken çıkması için önce ıslak bir bezin içinde çimlendiriyoruz sonra viyollere ekiyoruz. Fideler yeterince büyüyünce de yerlerine alıyoruz. Domatese gelince; Çok sulama yapılmış ve bitki gölgede kalmış olabilir mi? Çünkü yetersiz güneşlenme (ışıklanma) ve fazla sulama bitkinin vejetatif gelişimini teşvik eder. İlk baştan terbiye etmekte fayda var. Domatesiniz belli ki sırık. Koltuk sürgünleri çıkmaya başladığı zaman düzenli alırsanız hem daha iyi meyve tutar hem de daha kaliteli meyve alırsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sn h_doğan, geçen hafta sonu yoktum, nete girememiştim, ne güzellikler sunmuşsunuz yine bizlere, bahçeniz coşmuş Maşallah, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim Sn. aheste kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte ne kadar yapabilirsem. Tek başıma ancak bu kadar. Bahçe bir düzene girmedi gitti malesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |