![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
bahçenizde her şey çok hoş . keyfini sürmeniz dileğiyle . Bende bahçeye muz ağacı diktim , bizim yörede kesinlikle meyve tutumu olmaz diyorlar. Siz hergün sulama yaptığınız yazmışsınız , ben her gün bahçeye gidemiyorum. Her gün sulamak gereklimi ?.. Geçen yıl hazırlamış olduğum sıcak kompostla gübreleme yaptım.Gübreyi sık vermek gerekirmi? Ayrıca dikkat edilmesi gereken husus varmıdır.? saygılar ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-01-2010
|
sayın maviş2 Bahçenizi bu akşam ziyaret ettim, inanın çok memnun kaldım. Maaşallah. Ellerinize, kollarınıza sağlık, hepside olumlu, çok güzeller. salatalıklarınızdaki kurumaları sormuşsunuz, Bu yapraklarına su değmesinden olabilir. Su değirmemeye dikkat edin. Bir bitkinin rengini sararmış gördüm sanki, Eğer öyleyse, toprakta demir sülfat eksiği olabilir diyorum. Herşey gönlünüzce olsun. Falcon0 - Metin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Sayın Taşevli Bahçe Muz tropik ve sulak yerde yetişen bitkidir. Benimki bodur muz ilk zamanda üç kök dikmiştik muzun buluduğu yer üç metre uzunluğunda muzun köküne 8 çuval yanmış havan gübresi koydum. Arada bir iştah gübresi (amonyak) verdim. Yazın çok sıcak her gün bol su ve muzlarıma duş aldırıyorum. Çok seviyorlar. Sabahleyin erken balkonadan baktığımda yapraklarının ucunda su damlıyor. Muz yağmurlu havayı çok sever. Muz bol su ve yanmıış hayvan gübresi (keçi ve koyun) çok sever. Sıcak kompost işe yarıyabilir. Ama ikisini birden karıştırn yanmış olması gerekir. Muzun gövdese tahta gibi katı değil yumşak bıçakla bile kesersin. Gövdesi %90 su bence. Muzun köküne plastik varil koyun damlayacak şekilde çok az delin siz gelene kadar su idare eder. Çiçek açıtğı zaman bol su veresen çiçeği çok açar ve çok muz tutar. Muz dona dayanıklı değil hemen ölüyor. Bu sene kışın üç gün üst üstüne don oldu. Gövdeleri ve yaprakları kurudu. Ama baharda yeniden yeni kökler çıktı. Bu kış gövdesini çuvalla saramayı düşünüyorum. Düzenleyen Maviş : 21-07-2012 saat 10:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıklarım dayanmaya devam ediyor. ![]() Salatalığmın eski yaprakları kurumuş. Ama yeni sürgünleden salatalık vermeye devam ediyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerimin son durumu maşallah iştahları yerinde. ![]() ![]() ![]() Bir iki meyve vermeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Drhegeli´nin gönderdiği tohumlardan sadece adeniumlar küçük fidecik oldular. Plumeria malesef yapamadım ![]() ![]() ![]() İlk bebişim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Falcon00 bahçeme hoş geldiniz. Teşekürler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeme hoş geldiniz Güldeste-Hanım. Teşekürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Sn.maviş2 , vakit ayırıp sorularıma özverili cevaplarınız için teşekkür ederim.. Ben kışın muz ağaçlarım için sera yapmayı planlıyorum. plastik varil güzel fikir , hemen uygulamaya geçiricem.. saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Allahtan Adana toplantısında kazandığım Plumeriam var. Benim biricik bebişim bebek gibi bakıyorum. Ama tohumdan çıkarak büyütmek isterim, kısmet olursa. Tohumdan büyütmenin keyfi bir başka. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Mersin toplatısında gelen tohumda yetiştirdiğim küstüm çiçeğim. Daha yeni canlanmaya başladı. Birazdaha büyüsün saksıya dikeceğim. Saksısı hazır sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Pembe afrika menekşem. ![]() Saksı güzelim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
İpek çiçeklerim. Her sene tohumdan dikerim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Kısa kılıçlarım onlarız asla olaman. Küçüklüğümden beri yanımda. ![]() ![]() Mersin toplatısında bir çelik almıştım, biraz büyüsün saksıya dikeceğim. Ama yaprakları çok güzel ve ismini bilmiyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Zincir çiçeğim (paskalya çiçeği) tekrar tektük açmaya başladı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maviş2, Toplantılarımızda bahçen olduğunu öğrenmiştim ama bu kadar bereketli bir bahçe hayal etmemiştim. Ne güzel bir üçlü olmuşsunuz ve ne güzel bir işbölümü yapmışsınız, emeğinize sağlık canım ![]() İpek tohumlarından benim için de topla lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2008
|
Çok güzel bir bahçe olmuş, ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sevgili Maki01 bütün çiçeklerin tohumları alırım. Bir uçtan almaya başladım. Bahçeme hoş geldiniz. Fındık nasıl? Benim için fındığı öp. Fındığı özledim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
![]() Hoş geldiniz İpek kozası. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Taşevli Bahçe sera yapsanızda yine don vurur. Burda don zamanı serası olanlar bütün gece seranın içinde kömür sobası yakarlar. Serayı yapın muzun gövdesini iki kat çuval sarıp sağlam iple bağlayın muz meyvesi olursa çuvala geçirip iple bağlayın. O zaman don vurmayabilir. Birde donun şiddetine bağlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maviş2; Bahçene bitkilerine gösterdiğin sevgi ve özen için, bilgi içeren ayrıntılı açıklamaların için kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Plumerianı iç ortamda tutuyorsun sanırım, dışarı çıkartırsan bitkin daha güçlü gelişir, belki çiçek bile açar, üç yaşından büyük çünkü. Ben karar verdim, bundan sonra bahçeye dikeceğim tüm sebzeleri senden alacağım, o ne güzel salatalık, biber öyle. En iyisi sen dikim zamanı benim bahçeye gel, birlikte tanzim edip dikim yapalım. Ben de uygulamalı bir eğitim almış olurum böylece. Her şey çok güzel, ellerine sağlık canım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Canınız sağ olsun adalet hanım. Gelecek sene zamanı geldiğinde dikeriz. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Maviş : 20-07-2012 saat 19:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Laleler ![]() Afrikada yaşamış bir prenses. Benim kara kızım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Teşekür ederim Peyyide hanım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Çok iyi fikir. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerim ve salatalığım az olsa meyvesini vermeye devam ediyor. Domateslerimde sıcağa dayanmaya devam ediyor. ![]() İncirimin ilk meyvesi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
İpek çiçeklerim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|