![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Kalsiyum Eksikliği
Bu sabah biberlerime kontrol ederken biberlerimin meyvesinde özürler oluşmaya başlamış. Örnek aldım. Babamda yapraklardan örnek aldı, ve ziraatçiye gösterdi kalsiyum eksikliği olduğu söyledi. Halbuki ben o yerin toprağını değiştirmiştim. Her sene toprağını değiştiriyorum. Biberlerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
Teşekür ederim Adalet Hanım düşüncem resim güzel sanatlar fakültesinde okumak isterim. Pes etmiş değilim düşüncemde ve isteğim hala devam ediyor. Hayatta tek hayalim ve düşüncem benim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
Alıntı:
Sn. maviş2 , Nasıl olduysa bu mesajınızı atlamışım. pardon... ![]() verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İnşallah çuval yöntemiyle sonuç alıcaz. Evin kuytusunda kaldığı için kurtararız diye düşünüyorum.. saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Taşevli Bahçe Muzlarınız ne zaman ektiniz? Muzlarını çok güzel gözüküyor.Dibinin otlarını temizleyin. Kompost ve yanmış havan gübresi koyun ve sularken de iştah güresi haftada bir kez atılması gerekir. Ek olarak Azot, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum ve Magnezyum gübrelemesinin yapılması gereklidir. Muz gelişsin ve kalınlaşsın ki muz mevesini çok ve büyük versin. Muz sürekli dipde yavru verir. Muzlarınız tahminimce sonbahara Ekim kasım gibi Muz çiçeklerini gösterir gibime geliyor. O zamana kadar muzlarınıza iyi bakın gübresini iyi atınki gövdesi kalınlaşsın. Muzlarınızın daha ilerki zamanda fotograflarını yüklerseniz sevinirim. Paylaşımınız için teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Asya Veylan bahçeme hoş geldiniz.İpek çiçeklerini tohumdan annnem ve ben her sene dikeriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Moderatör
|
Oooo incirler bile olmuş. Biberler bizde de iyi ama domateslerimiz daha kızarmadı, bekliyoruz. İpek çiçekleriniz de rengarenk çok güzel görüntü vermişler, Patlıcanlar pırıl pırıl, olsun komşuda pişer size de düşer. ![]() Her şey çok güzel ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.maviş2 , Muzları kış sonu bahar başlangıcı diktim . Dip otlarını sürekli temizlemeye çalışıyorum , muzları enginarların içine dikmiştim . Sanırım enginarları daha kenar bir yere taşımam gerek. Birlikte olmasında sıkıntı yoksa bırakayımmı? Gübre olarak kendi hazırlamış olduğum sıcak komposttan veriyorum . Onun dışında gübre kullanmadım. Fidanın birinin dibinde yavru oluşumu başlamış , bu çıkan yavruları ne yapalım ? Bu yıl meyvesini görmek beni çok mutlu eder.. saygılar.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2012
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim hoşbuldum ![]() ![]() Peki geçen senedeki ipek çiçekleriniz sağlıklı kalabiliyor mu? Kışı atlatabiliyorlar mı yani? Her sene yeniden tohumdan ekmek bana göre zahmetli gibi geldi.Bir de tohumlarını yeni mi alıyorsunuz yoksa kendi tohumlarınımı topluyorsunuz çiçeğinizin? Çok gelişmişler maşallah ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Teşekür ederim Güler Hanım. Atlas çelikleri içinde çok teşekür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Taşevli Bahçe Muz yerini severse gelecek sene kökünden bir sürü yavrusu olur. Siz o yavruyu keserseniz gövdeye zarar vermiş olursunuz. Kesseniz bile aynı yerden tekrar çıkar. Enginarları başka bir yere dikin enginarlar çok büyüyecekler. Size neden yanmış hayvan gübresi ve sıcak kombost dememin sebebi muz yanmış sadırı ve bol su çok seviyor. Siz hortumun ucunu muzun dibine koyup açık bıraksanız muz asla ölmez. Mersin´de Erdemli ve Anamurda muz yetiştiricilği var sebebi oraların bataklık toprağı olması yani toprağın altı tümden su var. Muz meyve verdiğinde büyüp ağırlaşınca siz ona destek yapmanız lazım ki muz meyvesinin sapı kırılmasın. Meyve olgunlaştıktan sonra meyveyi kesersiniz geride gövdesi kalır. Gövdenin işi bitmiştir ve bıçakla kesersiniz. Geride kalan yeni sürgünler baya büyümüş olur. Siz ne çeşit muz dikniz? Çok çeşitli muzlar var. Benimki bodur muz. 1,5 metreye kadar uzuyor. Diyer muzlar 2 metreye kadar uzayanlar var. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Maviş : 26-08-2012 saat 10:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
Sn. maviş2 , Muzu enginarların içine dikmekle hata yaptık , bildiğim kadarıyla enginarlara bu aylarda su verilmemesi lazım . Muza ise tam tersi dediğiniz gibi çeşme açık bırakılsa bile olacak.. Muzun kenarından çıkan yavruyu ellemedim , Ana gövdeye göre çok daha yakışıklı duruyor, siz kesin bile deseydiniz , kesmesek olmazmı diyecektim. ![]() Muz meyvesi büyüyünce alttan destek olun diyorsunuz ama bu bölgede muz yetiştiren herkes meyveyi çok küçük yapıp kuruduğunu söylüyor. İnşallah destek yapacak kadar meyve olur.. Meyvesi olmasa bile görüntüsü çok hoşuma gidiyor.Tabi meyve olursa havalara uçarım. ![]() Ben muzun hangi cins olduğunu bilmiyorum ama , Bu muz fidanını Anamurdan bir arkadaşının getirdiğini biliyorum. İlgi ve alakanıza teşekkürler , çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Esenlikler dilerim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Sizin yaşadığınız yer akdeniz iklimi değilmi yoksa oralar daha soğuk mu? Bu sene siz benim dediklerimi uygulayın bakalım muzlarınız nasıl olacak? Bende çok merak ettim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
Önerileriniz doğrultusunda İnşallah dolgun ve lezzetli meyveler görürüz. Ben pek ümitli değilim ama pes etmek anlamına gelmesin bu . Gereken ne ise yapıcam , olmaz diyenlere inat hemde .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili maviş, bahçeniz çok verimli ve bakımlı, afiyetle tüketiniz mahsüllerinizi, gönül rahatlığı ile sebze meyve yemek keyifli oluyordur, emeğinize sağlık. ![]() İpek çiçeklerinize ve mavişlerinize bayıldım, çok güzeller. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Asya Ceylan ipek çiçeklerimi her sene tohumdan dikiyorum. Ben bu sene iki torba ipek çiçeği satın aldım ama zevk almadım. Tohumdan attıklarım biraz geç oldu ama renkleri canlı ve çok çeşitli renkleri oldu. Zahmetli demeyin tohumları baharla geniş ve yüksek olmayan bir kabın altını deler toprak koyar ve tohumları ekersiniz. Bir süre sonra minik minik çıkar. O an minikleri seyretmek çok zevkli oluyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Maviş : 25-07-2012 saat 17:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz Sudenur Hanım evet şaşırtmayı annemle beraber yaptık. İpek çiçeklerim şimdiden çatallanmaya başladı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Kırmızı toprak Akdeniz'e özel sanırım, buralarda bulunmuyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
Kıbrıs üzümü hafiften kızarmaya başlamış. Bu üzüm asmanın başında donlara kadar kalır. Ama kuş, arı, karınca yemezse. ![]() ![]() ![]() Çekirdeksiz üzüm bir kaç güne toplanır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
İncir ağacım. Maşallah Maşallah nazar deymesin. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() incir meyvesi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerimin durumu iyi çatallanıyor ve kalınlaşıyor. Ve biber meyvesi vermeye başladı. ![]() Salçalık biberi. ![]() Sarı Sivri Biber. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Salatalıklarım. Sıcağa daha dayanıyor. Günde üç- dört tane salatalık topluyorum. Salatalığımın alt yaprakları tamamen kurdu. Ucundan sürekli yeniliyor. ![]() Salatalık seramın naylonu yırtıldı. Yandan görünüşü. ![]() Salatalık mevesi. ![]() Salatalık tohumu. Her sene tohumu fazla alırız. Komşularımızdan mutlaka isteyen olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerim yaprakları sıcaktan kurudu. Yavaş yavaş domateslerim geçmeye başladı. Daha azda olsa var. Şimdiden düşünüyorum. Domatesler çekilecek, kargıları temizlenip demet yapılıp dik bir şekilde konup yerleştirilcek, Karıklar bellenip yeni toprak eklenecek. Bende iş çok. Yavaş yavaş bahçemi kışa hazırlamayı planlıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
On gün önce ikinci kez biber diktim. Babam el arabasıyla yeni toprak taşıdı. Bende biber çitilerini diktim. ![]() Aralarındaki tokmankanları (Semiz otu) toplamadım. Böreği çok güzel olur. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Bodur muzlarım. Kışı kadar bir büyüseydi. Gövdesini çuvalla sarıp kalın iple bağlıyacağım don vurmasındiye. Bu kış sarmayı ihmal ettim bütün gövdelirini don vurdu. Ama baharda tekrar çıktı. Şimdi bebek gibi bakıyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=maviş2;1004615]Bodur muzlarım. Kışı kadar bir büyüseydi. Gövdesini çuvalla sarıp kalın iple bağlıyacağım don vurmasındiye. Bu kış sarmayı ihmal ettim bütün gövdelirini don vurdu. Ama baharda tekrar çıktı. Şimdi bebek gibi bakıyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük mağazalarda don vurmasın diye naylon çuvallar var.Onlarda bulupda kullanırsanız daha faydalı olur sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
Hk50 Hoş geldiniz bahçeme öneriniz için teşekürler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Kudret narım meyvesini vermeye başladı. Bançenin her yerinde çıkar. Mutlaka her sene meyvesinden yerim mideye iyi gelir. ![]() Düzenleyen Maviş : 01-08-2012 saat 12:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerim. Sabah çektiklerimden. Dolmalık biberlerim. ![]() Süs biberlerim. ![]() Biberlerimin üsten görünüşü. ![]() Balkondaki salçalık biberim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|