View Single Post
Eski 10-07-2012, 22:20   #93
Maviş
Ağaç Dostu

Maviş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2012
Sayın Taşevli Bahçe Muz tropik ve sulak yerde yetişen bitkidir. Benimki bodur muz ilk zamanda üç kök dikmiştik muzun buluduğu yer üç metre uzunluğunda muzun köküne 8 çuval yanmış havan gübresi koydum. Arada bir iştah gübresi (amonyak) verdim. Yazın çok sıcak her gün bol su ve muzlarıma duş aldırıyorum. Çok seviyorlar. Sabahleyin erken balkonadan baktığımda yapraklarının ucunda su damlıyor. Muz yağmurlu havayı çok sever. Muz bol su ve yanmıış hayvan gübresi (keçi ve koyun) çok sever. Sıcak kompost işe yarıyabilir. Ama ikisini birden karıştırn yanmış olması gerekir. Muzun gövdese tahta gibi katı değil yumşak bıçakla bile kesersin. Gövdesi %90 su bence. Muzun köküne plastik varil koyun damlayacak şekilde çok az delin siz gelene kadar su idare eder. Çiçek açıtğı zaman bol su veresen çiçeği çok açar ve çok muz tutar. Muz dona dayanıklı değil hemen ölüyor. Bu sene kışın üç gün üst üstüne don oldu. Gövdeleri ve yaprakları kurudu. Ama baharda yeniden yeni kökler çıktı. Bu kış gövdesini çuvalla saramayı düşünüyorum.

Düzenleyen Maviş : 21-07-2012 saat 10:18
Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön