![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
pek uyumlu değiller ,sararmaya başlıyor ve verim düşüklüğü oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Ben aşılamadım Sayın devrann. Patlıcan fidelerini pazardan hazır almıştım. Verimi de şimdilik gayet iyi ama...? Bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek budaması yapılan meilland gülleri ilk açanlar kadar yoğun ve gösterişli olmasa da 2. parti çiçeklerini açıyor; ![]() Elektrik direğindeki kuş evinde kuş, çardak üzerindeki kuş evinde ise arılar ve kovan var; ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Tekrar merhaba, Bahçedeki gözdelerimizden armut tam mevsiminde. Gözden kaçırdığım bazı dallar ağırlığa dayanamadı ve kırıldı. Meyveleri oldukça iri, sulu ve lezzetli; ![]() Arılarda bizim kadar çok seviyor tabii... ; ![]() Bu sene bahçemizde sadece 2 çeşit domates (Yıldız ve Heybetli) yetiştirdim. Özellikle "Heybetli" çok uzaklardan gelip soframızda yerini aldı. Tohumdan gelişim aşamaları burada Paylaşım etkinliği için ayırdığım ve tohum aldığım domatesler. Arkadakiler "Heybetli" öndekiler ise "Yıldız"; ![]() Hoş kalın, hoşça kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede yere dökülen elmalar sirke olma yolunda hazırlıklara başladı; ![]() İyi akşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ Tolga Özmeral, elma sirkesi yerine elma turşusu olmuş bu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklısınız, oluşan sirke nispeten az ve yoğun oluyor. Ancak biz bu keskin lezzeti daha çok (zevkler/renkler) tercih ediyoruz. Bahçedeki atıl üzüm ve elmaları 2 senedir böyle değerlendiriyoruz. Bu vesile ile forumda ve farklı platformlarda bu ve bir çok konu hakkında deneyimlerini paylaşan Sayın MeyveliTepe'ye teşekkür etmek isterim. Düzenleyen Tolga Özmeral : 15-08-2018 saat 01:13 Neden: MeyveliTepe Teşekkür. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Profilinizde yazan şehir bilgisine istinaden; Bizim galakside yaşayan (Milky Way) herkese göndermeye çalışacağım. En yakın komşumuz Andromeda ise biraz bekleyecek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı:
Evren henüz sizin gibi cömert birini görmedi diyebilirim ![]() Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bahçedeki siyah kokulu üzümlerin tam mevsimi. Ailece bu üzümün tazesini ve sirkesini çok sevdiğimiz için bu senede birazını topladım ve 10 litrelik kavanoza taneleri yıkayıp koydum. Yarın su ilavesi ile fermantasyon aşaması başlayacak ve umarım bir kaç ay sonra mis gibi keskin sirke sofrada yerini alacak; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz şeker ve sirke anası ilave ediyorum. Geçen senede bu şekilde yapmıştım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Sirke Yapımı.
Merhaba, Karanlıkta bekleyen elmaların üzerinde sirke anası oluşumu ve bariz sirke kokusu başladı. Üzümler ise henüz fermantasyon aşamasında. Gaz çıkışı bitince kavanoz ağzına çorap geçirilecek ve karanlık bölüme, elmaların yanına geçecek; ![]() İyi akşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Nar olmak üzere. Meyveler oldukça iri ve biraz ekşi; ![]() Trabzon Hurmaları kızarmaya başladı. Geçen sene sadece bir tane meyve vermişti. Bu sene 15-16 tane var; ![]() Her sene 2 adet meyve veren mandalina bu sene rekor kırdı. 11 adet meyvesi var. Geçen kış dibine yanmış gübre ve çuval sermiştim. Herhalde budan ötürü; ![]() İyi akşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
En güzel gübre 'at gübresi' demişti çöp ayrıştırıp gübreye dönüştürme işinde yönetici bir arkadaş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk fırsatta bahçede bir çukur açıp içinde dökeyim madem. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
bir ara solucan gübresi işini araştırırken ne tür gübreler tüketileceği konusunda at gübresini tavsiye etmemişlerdi. at gübresinin içerisinde çok kaliteli besinlerin bulunmadığını ve bununda solucan gübresini etkilediğini söylediler. ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum. durum böyleydi. bir diğer konu ise dışarıdan toplanan at gübreleri içerisinde hali hazırda pek zararlınında olabileceğini düşünmek gerek ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nette biraz araştırdım ancak dişe dokunur akademik bir bilgiye rastlayamadım. Arama sonucunda ticari siteler ya da 'Rüyada at gübresi görmek' gibi gönderiler çıkıyor sıklıkla. En iyisi hiç riske girmeyeyim madem. Eski usul, inek ve koyun gübresiyle devam edeyim. Bahçemizin ilk zamanlarında gübre işinden boyumun ölçüsünü almıştım zaten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
Alıntı:
o hikayenizi ilk okuduğumda da acayip gülmüştüm. gerçekten öyle attı eşşekti hiç uğraşmayın temizce gidin koyun inekten faydalanın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Tolga Özmeral; Bu saatte epey güldürdünüz. Ben bunu kaçırmışım. Siz kendi elinizle yapmışsınız. Sürekli yapanlar varmış. Eskiden görmüştüm. Hala olduğunu öğrendik. Aman atların adresini vermeyin. Kısa zamanda onları da başka yerlere gönderirler. Özgürlüğün tadını çıkarsınlar. Bahçe işine bulaşmadan önce sevmediğimiz şeyleri bir de üstüne para vererek zor da olsa bulup alıyoruz. Yanmış olanı almaya çalışıyorum. Bir de bekletiyorum. Bir de bakıyorum çok az kalmış. Biraz hata yapıyoruz sanırım. Atların sindirim sistemleri kısa benim bildiğim kadarı ile. Bu nedenle çok fazla yemeleri gerekiyor. Sizin atlar sadece ot yemekteler. Saman, arpa, buğday yem verildiğini zannetmiyorum. Bir köşede bir yıl beklediği zaman nasıl olsa yanar. Toprağın organik maddeye ihtiyacı fazla. Tabi bazı besinler ve mikroorginazmalar da toprağın ihtiyaçları arasında. Toprakta ne kadar organik madde, vs. mikroorganizma yüksek ise toprak da o derece verimli oluyor. Bitkilerin kök salması, toprağın su tutması, havadar olması gibi bir sürü faydası oluyor. Akademik bilgi olmasa da ( Kimse bu konuda doktora yapmak istemiyor herhalde.) hepimizin bildiği genel şeyler. Doğal ortamda hiç bir şey faydasız değil. Benim getittirdiğim gübreler içinde at gübresinin olduğunu görmüştüm. Biraz kızdım tabi. Ancak yaşlı bu işlerden anlayan kişi at gübresinin de iyi bir gübre olduğunu söylemişti. Ben de bir şey demedim artık. Son gelecek römork halen gelmedi. Seneye gelir herhalde. Siz hiç bir şeyi ziyan etmeyin. Biraz uzakta bir yıl geçirince bahçe için yararlı hale gelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Muda, İş bilmemezlik bazen böyle abuk sonuçlara sebep olabiliyor maalesef ![]() Atlar 30 seneyi aşkın süredir buralarda. Özellikle taylar çok sevimli oluyor. Bazen elma atıyoruz. Atıyoruz diyorum, çünkü insana asla 30 metreden fazla (İyi de yapıyorlar) yaklaşmıyorlar. Ancak yaşam alanlarının ve sayılarının giderek küçüldüğü de bir gerçek. Bir kaç haber paylaşayım; Haber 1 Haber 2 Haber 3 Çevremizde manda ve ineklerde bolca otlamakta. Gübreden yana sıkıntımız yok anlayacağınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bahçedeki nar ve Trabzon hurması dikimden itibaren 7. senesinde ve verimleri gayet güzel. Özellikle hurma gerçekten çok lezzetli; ![]() ![]() İyi akşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Asıl gülümüz ve bahçenin son gülleri; ![]() Yaprakları dökülenler bile güzel; ![]() İyi akşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2012
|
Tolga Bey; Çok uzun zaman sonra sayfayı ziyaret ettim. Bahçenizin son hali gayet güzel olmuş, elinize sağlık... "Asıl Gülünüz" hep böyle gülsün hayatı boyunca.... Allah hepsini korusun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2019
|
Merhabalar hocam. Bahçenizi sevdim. Bende Sinop'un merkezine bağlı bir köye düzenlemelerime başlayacağım. Aklıma takılan konularda desteğinizi almak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Sayın Tolga Özmeral, eviniz bahçeniz muhteşem. Anlatımınız çok akıcı ve sürükleyici. Kuş evleriniz, patili dostlarınız, güzel aileniz kısaca her şey çok samimi ve sıcak. Ev yapım aşamalarınızı da baştan sona okumuştum. Sayfanızın sıkı takipçisiyim. Mutluluğunuz daim olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Köpeğimiz Coco 10 gün önce anne oldu. Tam 7 minik yavrumuz var. Annelik duygusunu bir defa olsun yaşasın istedik. Yavruları sütten kesildikten sonra kısırlaştırma operasyonuna girecek; ![]() ![]() ![]() ![]() İyi akşamlar dilerim. Düzenleyen Tolga Özmeral : 15-05-2019 saat 18:49 Neden: Cümle Düşüklüğü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|