View Single Post
Eski 22-10-2018, 21:44   #173
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Sn. Tolga Özmeral;

Bu saatte epey güldürdünüz. Ben bunu kaçırmışım. Siz kendi elinizle yapmışsınız. Sürekli yapanlar varmış. Eskiden görmüştüm. Hala olduğunu öğrendik.

Aman atların adresini vermeyin. Kısa zamanda onları da başka yerlere gönderirler. Özgürlüğün tadını çıkarsınlar.

Bahçe işine bulaşmadan önce sevmediğimiz şeyleri bir de üstüne para vererek zor da olsa bulup alıyoruz. Yanmış olanı almaya çalışıyorum. Bir de bekletiyorum. Bir de bakıyorum çok az kalmış. Biraz hata yapıyoruz sanırım.

Atların sindirim sistemleri kısa benim bildiğim kadarı ile. Bu nedenle çok fazla yemeleri gerekiyor. Sizin atlar sadece ot yemekteler. Saman, arpa, buğday yem verildiğini zannetmiyorum. Bir köşede bir yıl beklediği zaman nasıl olsa yanar. Toprağın organik maddeye ihtiyacı fazla. Tabi bazı besinler ve mikroorginazmalar da toprağın ihtiyaçları arasında. Toprakta ne kadar organik madde, vs. mikroorganizma yüksek ise toprak da o derece verimli oluyor. Bitkilerin kök salması, toprağın su tutması, havadar olması gibi bir sürü faydası oluyor. Akademik bilgi olmasa da ( Kimse bu konuda doktora yapmak istemiyor herhalde.) hepimizin bildiği genel şeyler. Doğal ortamda hiç bir şey faydasız değil. Benim getittirdiğim gübreler içinde at gübresinin olduğunu görmüştüm. Biraz kızdım tabi. Ancak yaşlı bu işlerden anlayan kişi at gübresinin de iyi bir gübre olduğunu söylemişti. Ben de bir şey demedim artık. Son gelecek römork halen gelmedi. Seneye gelir herhalde. Siz hiç bir şeyi ziyan etmeyin. Biraz uzakta bir yıl geçirince bahçe için yararlı hale gelir.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön