![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Merhaba Sayın Forum Üyeleri. Sayfayı dünden bir kaç fotoğraf ile güncellemek istedim. Minik elma ağacı meyvelerinin bir çoğunu büyütemeyecek belli. Ben yine de seyreltmeye kıyamadım; ![]() Armut bu sene ilk defa meyvelerini gösterdi. Epey de bol. Malesef gözardı edip destek koymadığım bir kaç dal kırılmış; ![]() Nar. Geçen sene meyvelerini yemiştik. Biraz ekşi bir tür; ![]() Diğer elma ağacı. İlk defa bu sene hastalanmadı. Yanındaki dut ağacını kaldırdığım için herhalde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Domates biber ve patlıcanlar sofradaki yerlerini almaya başladılar. Sırık salkım domateslerin lezzeti tıpkı marketlerden alınanlar gibi. Bana pek lezzetli gelmedi. Bu sene pembe domatese heves etmiştim. Pazardan pembe domates diye aldığım fideler henüz kızarmadı. Umarım onlar lezzetli olur; ![]() ![]() Çok çalıştım ve kendimi ödüllendirmeye karar verdim ![]() Tarçın'la ülke gündemi konuşup dertleşiyoruz ![]() ![]() Ancak Tarçın biraz fazla kaçırdığı için sohbetimiz pek uzun soluklu olamıyor ![]() ![]() Güzel günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-11-2015
|
Sayın Tolga Özmeral bahçenizi çok beğendim her şey özenle ve itina ile ekilmiş meyve bahçeniz sebzeleriniz yaradan mevlam size ve ailenize sağlık ve afiyetle tüketmenizi nasip etsin Saygılarımla . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenin tertip ve düzeni mükemmel. Bu kadar uğraş sonunda alınan üründe lezzet mutlaka yüksek olmalı. Tohum paylaşımını takip etmeli ve o tohumlardan üreteceğiniz fideleri ekmelisiniz seneye... Bahçemde 8 çeşit domates mevcut. Toplama yaparken yorulunca ( o kadar çok yorulmaya başladım anlatamam ama direnmeye devam ediyorum çalışma konusunda) çardağın altına kaçıyorum ( güneş insanı eritecek kadar kuvvetli bizim orada) bir domates alıyorum elime, bir parça keserek yiyorum lezzet yüksekse bu tohumluk diye anında alıyorum tohumları... Susuz kalması veya domuz tahribatı yaşamazsak sezon sonuna çok güzel domates tohumu birikimim olacak diye düşünüyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Malesef yavruları bahçenin önünden (ç)almışlar. Tek tesellim sütten kesilmiş olmaları ve aşılarının bitmiş olması. Umarım güzel bakılırlar. Alıntı:
Alıntı:
Ancak benim paylaşabilecek özel bir tohum ya da bir bitkim yok. Her yerde bulunabilecek bitkiler ve pazardan alınan fideler var sadece. Dolayısı ile herhangi bir paylaşım yapmadan da tohum talep etmek pek doğru olmaz sanırım. Burada bir yerlerden özel ve güzel bir bitki bulabilirsem tohum paylaşım etkinliğine kıyısından köşesinden ben de katılmak isterim tabi ki. Güzel günler dilerim. Düzenleyen Tolga Özmeral : 03-08-2016 saat 12:04 Neden: İmla. |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Nazik teklifiniz için teşekkür ederim Sayın Hosseda. Eğer Sizin de buralardan (Sinop) bir isteğiniz olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın. Kızaran domateslerin bir kısmını topladık. Bizim tüketebileceğimizden fazla. Eşe dosta ayırdık; ![]() ![]() Misafirlerimiz vardı. Sacda gözleme yaptık. Minik kızım pek hamarat ![]() ![]() İyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene fidelerini pazardan alıp yetiştirdiğimiz domateslerin pek lezzetli olmadığını, tıpkı marketten alınanlar gibi tatsız olduğunu yazmıştım. Bunun üzerine, sağ olsun Sayın Hosseda ve Sayın İlknur- bana tohum gönderme nezaketinde bulundular. Şubat sonuna doğru ektiğim tohumlar firesiz çimlendi ve şu an bu durumdalar; ![]() ![]() Şimdilik sorun yok gibi görünüyor sanki. 10 Mayıs'ta bahçeye, asıl yerlerine dikmeyi düşünüyorum. Tek endişem, Viyollerin hacmi o zamana kadar fidelere yeterli gelir mi? Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2017
|
Tolga bey merhaba, uzun zamandır paylaşımlarınızı takip ediyorum. Bahçeniz, eviniz o kadar güzel ki ( Maşallah), bu tarz birşey düşünen hayalini kuran bir çok tanıdığıma bu gönderilerinizi gösteriyorum. İlham kaynağısınız. Paylaşımlarınızın devamını bekliyorum. Güle güle oturun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Forumdaki paylaşımlar beni de çok şevklendiriyor. Bir nebze de olsa ben de buna katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu. Hoş "http://www.agaclar.net/forum/son-toh...alar/40669.htm" bölümünde paylaşsam da ilk tohumdan yetiştirme deneyimimin vermiş olduğu heyecan ile bahçe sayfamda da paylaşmak istedim. Efendim, soldan başlayarak; Mikrop Domates, San Marzano Lungo, Yıldız Yerli, Bursa Dağlı, Hafize Baliç, Bursa İri Pembe, Maniye. ![]() Bol ürünlü günler dilerim. Sayın Hosseda'nın dikkat ve uyarısı üzerine düzeltme; Soldan 3. domates "Yıldız Yerli" değildir. "Yıldız Yerli türüne ait asıl görsel şu'dur; ![]() Düzenleyen Tolga Özmeral : 11-09-2017 saat 18:42 Neden: Düzeltme notu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hosseda ve Sayın İlknur- sayesinde gerçekten lezzetli domatesler yedik. Şimdi, yeni sezona hazırlık ve bu güzel domates tohumlarını paylaşmak için işlemlere geçme zamanı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Gece nemli olunca bahçedeki daimi misafirlerimiz yerlerini almış; ![]() ![]() Düzenleyen Tolga Özmeral : 19-09-2017 saat 00:47 Neden: Cümle Düzenleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Son hasat; Geçen sene üzerinde topu topu 5-6 salkım olan kokulu üzüm bu sene bahçede yediklerimiz hariç 8-9 kilo civarı meyve verdi. 91. mesajdaki son fotoğrafta görülen elma, sert rüzgarda düşenler ve bahçede yenilenler dışında yaklaşık 5 kg. meyvesini sundu. Tabii bir de bozumdan önce biraz daha turşuluk toplandı; ![]() Doğa, sen ne güzel, ne ihtişamlı bir oluşumsun. Yeter ki sana nefes alabileceğin bir çevre bırakılsın. Güzel geceler dilerim. Düzenleyen Tolga Özmeral : 29-09-2017 saat 12:09 Neden: Fotoğraf Değişimi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-07-2017
|
Elma nın cinsi nedir ? tadı mayhoş mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Cinsini bilmiyorum Sayın serdarbey33. Ziraatçı bir arkadaşım vermişti fidanı. Geçen sene hafif mayhoş bir tadı vardı. Ancak bu sene nispeten daha tatlı ve iri meyveler verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Güneş kendini göstermeye başlayınca bahçemizdeki yabani çiçekler arz-ı endam etmeye başlamış; ![]() ![]() Güzel günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2017
|
Bizim bahçede aynı durumda Tolga Bey, nasıl çözüm buluyorsunuz bu kadar otu yok etme konusunda ? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzayan otları benzinli tırpan ile biçiyorum sadece. Halı gibi oluyor, insanın üzerinde yuvarlanası geliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemizin neşe kaynağı olan köpeğimiz Tarçın maalesef 2 ay önce öldü. (Sanırım araba çarpmış) Eşim ve ben çok üzüldük tabii. En zoru da, her bahçeye gidişimizde Tarçını soran Duru'ya (Kızımız) birtakım bahaneler uydurmaktı. Bu süreçte ise, Tarçının arkadaşı olan (Zaman zaman bizimde besleyip sevdiğimiz) komşu bahçemizin ilgilendiği köpek doğum yaptı. Ufaklıklarla haşır neşir olan kızımız "Belki Tarçın ölmüştür, eğer öyleyse yavrulardan birine biz bakalım mı?" demeye başlayınca gerçeği (1 hafta önce) anlattık ve.. bana yine veteriner yolları (Gençlik aşıları vs..) gözüktü ![]() ![]() ![]() ![]() İyi akşamlar dilerim. Düzenleyen Tolga Özmeral : 18-03-2018 saat 17:54 Neden: Link Düzenleme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller Sayın Tolga Özmeral, 1 tanesini mi götüreceksiniz veterinere? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Veterineri yavrulara götüreceğim. Daha çok küçük oldukları için anne meraklanır belki. Bakımını üstleneceğimiz yavrunun parazit aşısını yaptıracağım. Sütten kesilince de gençlik aşılarını olacak. Toplam 7 yavru var. 2 tanesinin aşılarını Safir'in (Anne köpek) sahibi yaptıracak ve bahçede bakacak. 1 yavruyu da bir tanıdığı istiyormuş o ilgilenecek. Kalan 3 yavruya ise veteriner bizzat sahip bulabileceğini söyledi. Herhalde kendisi ilgilenecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki elektrik direklerini değiştirmişler. Bizim eski kuş evi de direkle birlikte uçmuş. Yeni direğe yeni kuş evi yaptım; ![]() Önceki senelerde bahçenin yürüme yolunu kadifeler süslüyordu. Bu sene sardunya yapalım dedik. Saksıların altlarını kestim; ![]() Yolun kenarlarını naylon ile kapladım; ![]() Altı kesik saksıları naylonda delik açıp yarıya kadar gömdüm; ![]() Saksıları toprakla doldurup sardunyaları diktim; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Naylonun üzerini çakılla kapladım; ![]() İyi geceler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Emeklerinize sağlık çok güzel olmuş sardunyalar maşallah Sayın Tolga Özmeral. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
|
Böyle bahçeleri gördükçe özeniyorum. Çok güzel işler yapıyorsunuz sayın Tolga Özmeral. Bahçenizi takipteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
Sn Tolga Özmeral . Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Armut ağacı gelinliğini giymiş. Bakalım evvelki sene olduğu gibi bol ve iri meyvelerini bize layık görecek mi? ; ![]() Bahçenin yeni sakini Coco. Biraz büyüyene kadar bahçe sınırları içerisinde takılacak; ![]() Bahçemizin karşısındaki ağaçları kesiyorlar. Biraz canım sıkıldı; ![]() ![]() ![]() Bizim "villadan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Bu sıralar bahçe çevresini Salep Orkideleri renklendiriyor; ![]() ![]() O kadar çoklar ki; ![]() İyi akşamlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|