![]() |
|
![]() |
#1861 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Durun durun hemen telaşlanmayın aleydiciğim toprak altında hiç bir şey olmaz, Eskişehir'in iklimine göre toprak ısısını bulana kadar çimlenmeyebilirler o da avantaj olur, esas çimlenir de arkadan soğuk ya da don yaparsa ozaman tehlikeli, inşallah öyle bir tehlike olmaz, hangi tür çiçek tohumunu ektiniz not ettiniz mi? ona göre değerlendirelim dayanıklı olup olmadığını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Ağaç Dostu
|
Dün havanın güzelliğinden istifade ederek yarım kalan işlerimizi bitirdik çok şükür, arka bahçenin yarısı bellenecekti temizlenip leonardit yayıp bellendi. Bu gün hava kapalı ve yağmur çiseliyor iyi ki bellemişiz, hazır yağmur da çiseliyorken bahçeye boylu kadife çiçek tohumu ile kalıcı ıspanak tohumu ektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yer açelyasını ben kaplara ekiyorum direkt bahçeye hiç ekmedim onlar biraz narin bitki sonra bahçeye şaşırtıyorum. Onların dışında diğer ektikleriniz bahçeye rahatlıkla ekilebilir soğuktan fazla etkilenmezler, içiniz rahat olsun. Direkt bahçeye hangi tohumları ekiyorum... çiçeğe göre değişiyor, siz ekeceğiniz vakit çiçeğin ismini belirtirseniz eğer hangisini nereye ekileceği konusunda yardımcı olurum. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Ağaç Dostu
|
Dondurucu soğuklardan narenciyelerimiz de epey etkilendiler, en çok ta limon ağacımız üzerinde limonlarıyla birlikte dondular, ağaçta bir tek yaprak kalmadı kuruyan dallarını budadık sonra da organik sıvı gübre (Biofer) uyguladım, 10 gün sonra bir kez daha uygulanacak biraz hayat var yeşerecekmiş gibi görünüşte ama bakalım bekleyip göreceğiz inşallah ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçemden bir kaç fotoğraf kareleri. Ön bahçem üçgen şekildedir, geçtiğimiz günlerde bu üçgene tam bir traktör toprak ve 3 kocaman çuval keçi gübresi yayıldı. Tam olarak toparlanmamış genel hali. ![]() Kalalara ayrı bir bölüm yaparak hepsini bir araya toplamaya çalıştım. ![]() Balkonun önünde ortancalar, geçen sene çok kötülemişlerdi ama toparlanmaya başladılar. ![]() Üçgen bahçem soldaki yola kadar bölümü bana ait, yolun arkası komşuma ait ama kendileri yurt dışında yaşadıkları için bahçeye biz bakıyoruz. Bordür kenarlarında çiçeklenmeye hazırlanan haseki küpelerim. Kışa dayanıklıdırlar, karların altında kalsalar bile etkilenmezler ![]() ![]() Penstemon. Geçen sene dökülen tohumlardan Eylül-Ekim gibi çimlenen ve taze fideler soğuktan hiç etkilenmediler, kışa dayanıklı bitkidir. Bütün fideleri tek tek bir araya topladım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Ağaç Dostu
|
Karelere devam Hazeran Üçgenin ortasında geçen sene hazeranlardan dökülen tonumlar son baharda çimlendiler ve kış soğuklarından donlarından hiç etkilenmediler, kışa dayanıklılar ![]() ![]() Bu bölümde güllerim var ama kala kala 4-5 kok kaldı, kuruyanların kökleri söküldü, kurumalarına sebep olan maalesef saray lokması suç üstü yakalandılar, güllerin köklerini öyle kemirmişler ki gülde kök diye bir şey kalmamış, özellikle güllerin köklerini çok seviyorlar ![]() ![]() Bu ağaç greyfurt ağacı, ilaç kullandığım için meyvesi bana yasak o yüzden dalları kesildi, bana kalsa kökten kesilsin ama eşim istemiyor, şimdilik bu saksılarıma ev sahipliği yapıyor. ![]() Biraz daha yakından çektim ![]() ![]() Kalalarım kışın dondurucu soğuklarından etkilendiler şimdi yaralarını sarıp toparlanmaya çalışıyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Maaşallah maaşallah uyanışlar başlamış, düzenlemeler çok güzel..herşey çok iyi. Bir konuda sizin adınıza üzüldüm. O ne güzel bir Greyfurt ağacı iken kesmek zorunda kalmışsınız. Greyfurt da çok değerli bir sağlık meyvesi ama bazı ilaçlarla alınması sakıncalı. Çünki ondaki çok yüksek c vitamini tansiyon ilaçlarındaki etkin kimyasalı nötürlüyor. Yani öyle bir organik ki kimyasallarla anlaşamıyor ![]() Ben de aynı dertten mustaribim. Manavlarda görünce iç geçiriyorum, ondan faydalanamadığım için üzülüyorum. İyi bir kanser savuşturucu ve çok iyi bir yağ yakıcı zayıflatıcı, bağışıklık güçlendiricidir. On yıl önce çok faydalanmıştım. Hipertansiyon gelene kadar.. Şimdi bana da yasak. Ne yapalım sağlık olsun. Ama keşke kesmeseydiniz diyeceğim evde başkaları faydalansaydı arkadaşım ya.. ben dayanamıyorum bu ağaçlara. Nasıl da büyükmüş. Canım ne olur bağışla beni bu konuda belki yarene dokundum. Geçmişler olsun. Tansiyon da az bir illet değil, onunla başetmek için yapman gerekeni yapmışsınızdır. Çiçek saksıların için platform olması da çok güzel. Bahçeniz baharı karşılamaya hazır ve nazır. Ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Ağaç Dostu
|
Devam Kalıcı aster, kışa doğru tamamen kuruyup kökleri kışı toprak altında geçiren, ilk baharda arsız bir şekilde çoğalarak yeniden merhaba diyen ve kışa dayanıklı olan türden bir aster. Geçen sene 1 tek kök dikmiştim, bukadar çoğaldılar. ![]() Pholox Kışa girerken kuruyup kökleri toprak altında kışı geçirdikten sonra baharla birlikte tekrar çıkıyorlar. Kışa dayanıklıdırlar. ![]() Karanfiller de kışa dayanıklı, minik minik çiçeklerinin kokuları muhteşem. ![]() Hazeranların ortasından alıp başka yerlere nakil yaptım bunları sökmeye kıyamadım, ortasına bir şeyler dikmeyi düşünüyorum. ![]() Düzenleyen akçabardak : 25-03-2015 saat 20:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
En çok bana faydalı olmuş bu kışa dayanıklılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili asmalıtepe beş sene öncesine kadar meyvelerini ben de tüketiyordum, tansiyon, şeker, kollesterol, tiroid derken tamamen yasakladılar. Aslında çok ta severim evde benden başka tüketen yok ev ahalisi bu meyveyi hiç sevmiyorlar, eşim meyvesini sevmiyor ama ağacı tamamen kesilmesine de karşı çıkıyor, ben de gölge yapıyor diye kızıyorum. Dalları kesilmesine rağmen her yerden yeni sürgünler fışkırıyor daha büyümeden koparıp atıyorum yoksa bıraksam çok çabuk büyütüyor filizlerini. Geçen sene bir tane dalını bırakmıştık, baktım aldı başını gidiyor bu böyle olmaz dedim bahçeyi düzenlerken o kalan dalını da kestik , yani bıraksak yeniden sürgünler verip meyve vermeye müsait, meyveleri görünce canım çekiyor, toplayıp sağa sola dağıtıyoruz, arada çok canım çektiğinde ilaçlarımı içtikten 2-3 saat sonra bir tane yiyorum ama ayda yılda bir tanecik ![]() O yüzden siz de tamamen kesildi diye üzülmeyin, tekrar istersek bırakma şansımız var çok bereketli bir ağaçmış. Evet bahçemiz de baharı karşılamak üzere hazır ve nazır, teşekkür ederim, greyfurt ağacımızı düşündüğünüz için de çok teşekkür ediyorum. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özellikle kışa dayanıklı olanları belirtmek istedim ki sizler de faydalanın diye. Şimdi ben kaçar, yemek pişecek daha ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neredeyse koşuşturarak akşam yemeğini hazırladım, bu arada pişecek olan yemek karnabahar kızartmasıydı ![]() Bahçeme gelince ön bahçe evet tamamen elden geçti ve çok uğraştırdı ama iyi oldu bahçenin toprağı çok çökmüştü, bir traktör toprak dağıtıldı üzerine 4 çuval keçi gübresi dağıtıldı bahçe ancak uygun seviyeye gelebildi. Bir aksilik çıkmaz ise inşallah bahçem güzelleşecek hayırlısıyla ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
Alıntı:
Ben bugün şaşırtmaları sabah 6 da başladım öğleyin bitirebildim. Sonra da mecburi bir misafirliğim, vardı gittim oturdum sadece. Ağzımı açar halim kalmamıştı... Kısacası bizler dikkat etmeliyiz aslında. Sevgiler.. Düzenleyen asmalıtepe : 24-03-2015 saat 17:05 Neden: imla kuralı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili asmalıtepe çok haklısınız biraz fazla yordum kendimi, dediğiniz gibi dikkat etmemiz gerekiyor ama gel de şu gönlüme anlat, havayı biraz güzel görünce duramıyorum, geçenlerde biraz fazla yormuşum kendimi iki gün bir yattım hastalıktan kalkamadım. Neyse ki işler biraz hafifledi biraz da olsa rahatladım, çimlenen fidelerin büyümesini bekliyorum yavaş yavaş her şey yoluna girecek hayırlısıyla. Çok teşekküe ederim beni de düşündüğünüz için, siz de kendinize dikkat edin. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Sevgili akçabardak, bahçe yaza hazır. Sağlıklı günler geçirin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili tarla kuşu, size de sağlıklı mutlu bir sezon geçirmeniz dileğimle, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak,bahçenizin bakımını yapmışsınız.ellerinize sağlık şimdi ne çiçekler dikilecek acaba nasıl sürpriz yapacaksınız bekliyorum.sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet sevgili münevver48 bahçemin bakımını yapıp hazırladık çok şükür. Allah sağlık sağlamlık verirse bakalım ne gibi çiçekler açacak hep birlikte göreceğiz inşallah. sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Ağaç Dostu
|
İlk açan sarı lalem oldu, bakalım sırada hangi renk var ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Ağaç Dostu
|
Mavişimin son durumu, yavaş yavaş hareketlenmeye başladık. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Ağaç Dostu
|
Sayın telato'dan gelenler de hareketlenmeye başladı. 2 tane de soğan var onlarda bir hareketlenme olmadı. Sanırım bu süsen yeni yapraklarını vermeye başladı, yapraklar büyüdükçe ne olduğu daha rahat anlaşılacak. ![]() Sümbülteber, çiçeğinin rengi pembe çıkarsa çok sevineceğim. ![]() Tritelia, hepsi de çıktılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Ağaç Dostu
|
Yanında ki de kırmızı açarsa ne güzel olur tam Galatasaray oluruz artık Laleci_03 işte ozaman değmeyin keyfimize, bu arada sen hangi takımdansın bilemiyorum ama ben Galatasarylıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
Katılıyorum güzel olur ***. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Ağaç Dostu
|
Sıklemenlerimin son durumları Aldığımdan bu yana açsam mı açmasam mı, tembel çıktı ![]() çiçek yerine sürekli yaprak veriyor Nazlım ![]() Bu da eh işte akmasa da damlıyor Şüküfem ![]() ![]() Yüzümü güldüren kırmızım oldu hem çiçek açıyor hem de tohum bile tuttu pembe ile tozlama yaptım bakalım sonuç ne olacak. ![]() 4 tane tohum kapsülümüz oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Ağaç Dostu
|
Bir hafta 10 gün sonra erik yemeye başlayacağız artık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|