![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili asmalıtepe beş sene öncesine kadar meyvelerini ben de tüketiyordum, tansiyon, şeker, kollesterol, tiroid derken tamamen yasakladılar. Aslında çok ta severim evde benden başka tüketen yok ev ahalisi bu meyveyi hiç sevmiyorlar, eşim meyvesini sevmiyor ama ağacı tamamen kesilmesine de karşı çıkıyor, ben de gölge yapıyor diye kızıyorum. Dalları kesilmesine rağmen her yerden yeni sürgünler fışkırıyor daha büyümeden koparıp atıyorum yoksa bıraksam çok çabuk büyütüyor filizlerini. Geçen sene bir tane dalını bırakmıştık, baktım aldı başını gidiyor bu böyle olmaz dedim bahçeyi düzenlerken o kalan dalını da kestik , yani bıraksak yeniden sürgünler verip meyve vermeye müsait, meyveleri görünce canım çekiyor, toplayıp sağa sola dağıtıyoruz, arada çok canım çektiğinde ilaçlarımı içtikten 2-3 saat sonra bir tane yiyorum ama ayda yılda bir tanecik ![]() O yüzden siz de tamamen kesildi diye üzülmeyin, tekrar istersek bırakma şansımız var çok bereketli bir ağaçmış. Evet bahçemiz de baharı karşılamak üzere hazır ve nazır, teşekkür ederim, greyfurt ağacımızı düşündüğünüz için de çok teşekkür ediyorum. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|