agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-12-2014, 21:10   #1711
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Babaannesinin bir tanecik kızı
Anlaşılan kızım da doğayı sevecek
Şimdiden başladı bile, önce çiçeklerle ilgilendi
sonra da bir sokak köpeğini sevmesi

Name:  10173519_10152385260229491_7060324571388611233_n.jpg
Views: 1280
Size:  59.6 KB

15 Aralık'ta kızım 2 yaşını bitirecek, babaannesi hiç durur mu...
kızıma örgüler ördüm...
Nasıl örgü bebek güzel olmuş mu arkadaşlar... ben çok sevdim.

Name:  DSCF6334.jpg
Views: 813
Size:  64.3 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-12-2014, 23:47   #1712
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Hamarat, marifetli akçabardak'ım maşallah çok güzel olmuş örgü bebek, ellerine sağlık. Bence çok güzel düşünmüşsün, hani her anneanne-babaanne düşünseler de bu tür şeyler yapsalar. Sadece AVM'lere gidip oyuncak alıp sevindiriyorlar bebeleri. Emek, üretim, beyin yormak yok maalesef. Ver parayı al; bu kadar kolay işte.
Toruna gelince maşallaah genç kız olmuş artık ve inşallah evet o da sevecek babaannesi gibi doğayı, hayvanı.
Veee kardelenleriiiin haydi inşallah gözün aydın çıkarıvermişler başlarını topraktan. İnşallaah gönlüne göre çiçeklerini de göresin, daha çok sevinesin.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2014, 00:16   #1713
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Hamarat, marifetli akçabardak'ım maşallah çok güzel olmuş örgü bebek, ellerine sağlık. Bence çok güzel düşünmüşsün, hani her anneanne-babaanne düşünseler de bu tür şeyler yapsalar. Sadece AVM'lere gidip oyuncak alıp sevindiriyorlar bebeleri. Emek, üretim, beyin yormak yok maalesef. Ver parayı al; bu kadar kolay işte.
Toruna gelince maşallaah genç kız olmuş artık ve inşallah evet o da sevecek babaannesi gibi doğayı, hayvanı.
Veee kardelenleriiiin haydi inşallah gözün aydın çıkarıvermişler başlarını topraktan. İnşallaah gönlüne göre çiçeklerini de göresin, daha çok sevinesin.
Övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim sevgili YeniGineciğim, bebek örgüyü internette gördüm çok hoşum gitmişti, benim kızımın neden olmasın böyle bir oyuncağı deyip elimden geldiğince örmeye çalıştım.

Evet çok doğru söylüyorsun AVM'lerde çeşitli oyuncakların cazibesine kapılıp dediğin gibi ver parayı al... halbuki imalatta kullanılan malzemeler okadar tehlikeli ki ve biz kansorejenli oyuncakları farkına varmadan evimize sokuyoruz hemde bile bile

Torunum büyüyor çok şükür çok tatlı oldu maşallah, onlar büyüyor, biz küçülüyoruz, dünyanın döngüsü işte...

Kardelenlerim evet beni çok mutlu ettiler, çiçeklerini de görmek kısmet olur inşallah, onları çok sevdiğim için benim için çok kıymetlidirler çok sağol teşekkür edeiyorum. Sevgilerimle

sonkez, YeniGine, hira ve 3 kişi beğendi.
Eski 11-12-2014, 00:41   #1714
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Elinize sağlık çok güzel olmuş hepsi ,güle güle kullansın ,çok tatlı maşallah torununuz .Kardelenleriniz çiçekli hallerini bende dört gözle bekliyorum.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2014, 07:20   #1715
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sevgili akçabardak,maşallah torununuz çok tatlı ve sevecen allah nazardan korusun. el emeklerinize gelince harika sevgili yenigine'e arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum.inşallah birgün bizlerede torunlarımıza örgülerden bezlerden bebekler daha farklı oyuncaklar yapmak nasip olur.ne güzel siz bunların tadını çıkartıyorsunuz.sevgiler....

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2014, 07:39   #1716
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Sayın akçabardak,
Çiçekler, sebzeler, el işleri, örgü bebek hepsi harika ama en harikası torununuz maşallah. Doğa ve hayvan sevgisini şimdiden görmek çok güzel. Allah sağlıklı, neşeli, uzun ömürler versin inşallah.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2014, 10:33   #1717
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Elinize sağlık çok güzel olmuş hepsi ,güle güle kullansın ,çok tatlı maşallah torununuz .Kardelenleriniz çiçekli hallerini bende dört gözle bekliyorum.

Çok teşekkür ediyorum sevgili aleydi çok sağ olun güzel sözleriniz için. Kardelenlerimin açmalarını ben de sabırsızlıkla bekliyorum, çiçeklenmiş hallerini hep birlikte görürüz hayırlısıyla.

Eski 11-12-2014, 10:43   #1718
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgili akçabardak,maşallah torununuz çok tatlı ve sevecen allah nazardan korusun. el emeklerinize gelince harika sevgili yenigine'e arkadaşımın yazdıklarına katılıyorum.inşallah birgün bizlerede torunlarımıza örgülerden bezlerden bebekler daha farklı oyuncaklar yapmak nasip olur.ne güzel siz bunların tadını çıkartıyorsunuz.sevgiler....

Sevgili münevver 48, torunum hankkında güzel sözler dumak beni çok mutlu ediyor çok sağolasınız, torun sevgisi bir başka oluyor. Rabbim herkese torun sevgisini tattırsın dilerim.

Eski 11-12-2014, 11:07   #1719
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sayın akçabardak,
Çiçekler, sebzeler, el işleri, örgü bebek hepsi harika ama en harikası torununuz maşallah. Doğa ve hayvan sevgisini şimdiden görmek çok güzel. Allah sağlıklı, neşeli, uzun ömürler versin inşallah.

Teşekkür ederim Sayın Milla, dediğiniz gibi yaz gelince çiçekler, sebzeler kış gelince örgüler derken ömrümüzü bu şekilde tüketiyoruz.

Kızıma gelince evet o benim küçük akçabardak'ım çok tatlı oldu maşallah, çiçeğim o benim, böyle çiçekler herkese nasip olsun dileğim. Kızım için söylediğiniz güzel sözleriniz beni gururlandırdı, çok teşekkür ediyorum, sevgiler

sonkez, münevver48 ve Milla beğendi.
Eski 11-12-2014, 11:35   #1720
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Örgü bebek bana tam bir nostalji yaptı. Annem bana da işlemişti, hiç yanımdan ayırmazdım ama bir gün kuzenimin annesi ameliyat oluyordu,
o da çok üzgündü avunsun diye ona vermek zorunda kalmıştım. Çok üzülmüştüm ama, o benim için çok özeldi. Hala aklıma gelir ara sıra. Zamanımızda pek oyuncak yoktu ama olsa da ben onu yine en çok severdim eminim. İçim yandı şimdi, efkarlandım (

Eski 11-12-2014, 11:59   #1721
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Sevgili akçabardak, torununuza ve yaptığınız elişlerine bayıldım.Hele o bebek çok güzel olmuş..Yapılışını paylaşabilirmisiniz..Belki yapmak için bir meraklısı çıkar..Ne dersiniz...

Rabbim uzun ömürler versin..Acılarını göstermesin..

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2014, 12:28   #1722
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Örgü bebek bana tam bir nostalji yaptı. Annem bana da işlemişti, hiç yanımdan ayırmazdım ama bir gün kuzenimin annesi ameliyat oluyordu,
o da çok üzgündü avunsun diye ona vermek zorunda kalmıştım. Çok üzülmüştüm ama, o benim için çok özeldi. Hala aklıma gelir ara sıra. Zamanımızda pek oyuncak yoktu ama olsa da ben onu yine en çok severdim eminim. İçim yandı şimdi, efkarlandım (

İstemiyerek hatıralarınızı canlandırark sizi efkarlandırdım Milla bilmiyorum anneniz hayatta mı değil mi ama, onların bizim için yaptıklarını bu dünyadan göçüp gittikten sonra daha iyi anlıyoruz, keşke başka bir şey verseydiniz o hatıra elinizde kalsaydı ama o anda insan duygularına yenik düşebiliyor...
sizin yaptığınız hareket o anda yeğeninizin üzüntüsünü azaltıp teselli vermiş olmanız, bence çok hoş bir hareket ama diğer yönden de çok kıymetli bir hatıraymış
Dediğiniz gibi zamanımızda şimdiki gibi çeşit çeşit oyuncaklar yoktu, biz onlarla mutlu olurduk.

Eski 11-12-2014, 12:38   #1723
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sevgili akçabardak,
İşin aslı ben vermek istememiştim ama annem zorlamıştı vermeye ) Belki de, kuzenim bizde kalıyordu o dönem, mızırdanmasını istememiştir ) Annem sağ ama yalvarsam dahi yenisini örecek bir tip değil. Hayatla birlikte hepimiz çok değiştik (

Eski 11-12-2014, 13:10   #1724
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, torununuza ve yaptığınız elişlerine bayıldım.Hele o bebek çok güzel olmuş..Yapılışını paylaşabilirmisiniz..Belki yapmak için bir meraklısı çıkar..Ne dersiniz...

Rabbim uzun ömürler versin..Acılarını göstermesin..
Teşekkür ederim sevgili sonkez, amiin cümlemizin çocuklarına uzun ömürler versin, acılarını göstermesin.
Sizin torununuz dünyaya geldi mi? bebek beklediğinizi biliyorum, çok kıymetlidir şimdi sizin için,
yelekler patikler örülmüş sizin de ellerinize sağlık güle güle giyinsinler hayırlısıyla.

Örgü bebeğin yapılış tariflerini vermemişler, ben kafamda canlandırarak ilmek sayılarını kurdum,
fotoğraflarını koymuşlar.

Önce babeğin patiklerinden örmeye başladım, yukarı doğru devam ettim, kollarını ayrı örüp taktım,
beline geldiğimde bebeğin içini doldurmaya başladım, bu şekilde ilerledim.

Saçları için yarım metre çapında, baş parmağım kalınlığında sararak
çile oluşturudum,
ortadan kesince 1 metre uzunlukta oldu, iplerin tam ortasından bebeğin görüldüğü gibi kafasınınortasından dktim,
sonra yanlardan örükleri örüldü.

Name:  1601530_459629440804380_116608348_n.jpg
Views: 1389
Size:  70.2 KB

Bu linkte çok güzel örgüler çıkıyor zaman zaman, ben FACEBOOK'ta paylaşmıştım, bu bebeği de orada görmüştüm.

https://www.facebook.com/orgu.tv

Eski 11-12-2014, 13:12   #1725
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Sevgili akçabardak,
İşin aslı ben vermek istememiştim ama annem zorlamıştı vermeye ) Belki de, kuzenim bizde kalıyordu o dönem, mızırdanmasını istememiştir ) Annem sağ ama yalvarsam dahi yenisini örecek bir tip değil. Hayatla birlikte hepimiz çok değiştik (
Anladım, sağlık olsun ne diyelim...

Eski 11-12-2014, 13:21   #1726
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Örnek olmadan bu kadar başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz. Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim yanınıza ) Ellerinize,emeğinize sağlık.

Eski 11-12-2014, 13:33   #1727
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Örnek olmadan bu kadar başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz. Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim yanınıza ) Ellerinize,emeğinize sağlık.
İltifatlarınıza teşekkür ediyorum, ah keşke yakın olsak ne iyi olurdu hem de, ben de çok isterdim. Tekrar teşekkür ederim.

sonkez, YeniGine ve Milla beğendi.
Eski 11-12-2014, 13:44   #1728
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Çok güzel olmuş,emeklerinize sağlık..Henüz bizim delikanlı teşrif etmediler....Beklemedeyiz....

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2014, 14:32   #1729
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Çok güzel olmuş,emeklerinize sağlık..Henüz bizim delikanlı teşrif etmediler....Beklemedeyiz....
Sağlıkla, kolaylıkla kucağınıza almak nasip etsin rabbim.

YeniGine ve Milla beğendi.
Eski 11-12-2014, 15:10   #1730
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Gardenyam

Daha önce bu başlıkta görüntülemiş olduğum gardenyamın meyvesi.

http://www.agaclar.net/forum/1322764-post2026.htm

Nihayet tohumları olgunlaştı, çok mutluyum.

Name:  DSCF6337.jpg
Views: 636
Size:  13.7 KB

Name:  DSCF6347.jpg
Views: 640
Size:  20.0 KB

Eski 12-12-2014, 09:17   #1731
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili akçabardak, bu nazlı bitkinin meyvesini ve tohumunu almışsınız ya, bravo size, tebrik ederim. Benimki hâlâ yaşasam mı, ölsem mi düşünüp duruyor.

Tohumları ektiğinizde gelişimlerini takip etmek isterim.

Evlat kuzunuza da maşallah diyorum, hayırlı, ömürlü olsun, güzel günler görsün.

Sevgiyle...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2014, 12:43   #1732
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili akçabardak, bu nazlı bitkinin meyvesini ve tohumunu almışsınız ya, bravo size, tebrik ederim. Benimki hâlâ yaşasam mı, ölsem mi düşünüp duruyor.

Tohumları ektiğinizde gelişimlerini takip etmek isterim.

Evlat kuzunuza da maşallah diyorum, hayırlı, ömürlü olsun, güzel günler görsün.

Sevgiyle...
Sevgili SDurul çok teşekkür ediyorum tebrikleriniz için, aslında benim bitkimde de yolunda gitmeyen durumlar var, yaprakları sararıyor demir eksikliğine karşı önlem aldım ama yine de memnun değilim, çok sulamadan da yaprak sararmaları olabilirmiş, şu sıralar suyu biraz azalttım, yeni gelen yapraklar biraz düzelir gibi oldu

Tohumlarını ektiğimde gelişmelerini hem burada hem de kendi başlığında paylaşırım. Tohum yapmasına ben de çok şaşırmıştım, tesadüf eseri mi desem, yoksa istemiyerek yaptığım bir hareketten mi oldu bilemedim.

Evlat kuzum için güzel sözleriniz ve iyi dilekleriniz için canı gönülden teşekkür ediyorum, cümlemizin kuzularının hayırlı, ömürlü, güzel günleri olsun dilerim. Sevgiler saygılar

Eski 12-12-2014, 13:58   #1733
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Sevgili Akçabardak,
Dünya tatlısı torununa da onun için ördüğün bebeğe de bayıldım. Emeklerine sağlık. Sen bu örgü işinde epey profesyonelsin sanırım. Örgü sitelerinde çok güzel modeller oluyor. Böyle sağlıklı oyuncaklar üretmeye devam et bence...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2014, 14:22   #1734
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Alıntı:
Örnek olmadan bu kadar
başarılı olmak zor iş bravo doğrusu ama çiçeklerinizden anlaşılıyor el
becerileriniz. Saksılar usul usul yağmurda sulanıyor, çay demlikte
fokurduyor, siz bir sandalye atmışsınız zamanın keyfini çıkarıyorsunuz.
Özendim resmen, mümkün olsa bir kaç poğaça yapıp, örgümü kapıp geleceğim
yanınıza ) Ellerinize,emeğinize sağlık.
Dimi ama Milla ablacım, o kadar güzel o kadar güzel anlatıyorki yemin ederim okuduğum o an orda olmayı çok arzu ediyorum

Akçabardak, ablacım torunun çok tatlı Allah nazardan saklasın, elişlerin ayrı bi güzel. Ellerine sağlık.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2014, 15:12   #1735
Ağaç Dostu

Milla's Avatar

Sevgili hira,
Biraraya gelip sayın akçabardağa baskın mı yapsak ne yapsak. Çok cezbedici, sakin, huzurlu tablolar çiziyor anlatımlarıyla. İnsan gerçekten o an orada olmayı istiyor değil mi?

Eski 12-12-2014, 16:26   #1736
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sevgili Akçabardak,
Dünya tatlısı torununa da onun için ördüğün bebeğe de bayıldım. Emeklerine sağlık. Sen bu örgü işinde epey profesyonelsin sanırım. Örgü sitelerinde çok güzel modeller oluyor. Böyle sağlıklı oyuncaklar üretmeye devam et bence...
Sevgili loveforlife torunum ve torunuma örmüş olduğum bebeği beğenmeniz beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim.

Örgü işine gelince evet biraz biraz beceriyorum galiba o da sanırım terzi olmamdan kaynaklanıyor.

Örgü sitelerini ben de çok takip ediyorum evet çok güzel modeller veriyorlar, hoşuma gidenleri dosyalarıma ekliyorum, şimdiye kadar ördüklerimi paylaşmak hiç aklıma gelmemişti, ilk defa bu örgü bebeği paylaştım

Ben en iyisi bir konu başlığı açayım bundan sonra yaptıklarımı orada paylaşayım.

Tekrar çok teşekkür ediyorum sevgili loveforlife, üretim için yapabilirmiyim bilemiyorum ama yine de aklımda dursun. Sevgiler

Eski 12-12-2014, 16:42   #1737
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Dimi ama Milla ablacım, o kadar güzel o kadar güzel anlatıyorki yemin ederim okuduğum o an orda olmayı çok arzu ediyorum

Akçabardak, ablacım torunun çok tatlı Allah nazardan saklasın, elişlerin ayrı bi güzel. Ellerine sağlık.
Teşekkür ederim canım, torunum çok tatlı ama ben onu sık sık göremiyorum o Ankara'da ben Ayvalık'a tam sevilecek zamanında ayrı düştük.
Elişlerimi beğenmene sevindim.

Eski 12-12-2014, 16:47   #1738
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Sevgili hira,
Biraraya gelip sayın akçabardağa baskın mı yapsak ne yapsak. Çok cezbedici, sakin, huzurlu tablolar çiziyor anlatımlarıyla. İnsan gerçekten o an orada olmayı istiyor değil mi?
Her zaman beklerim, baskın bence de iyi olur sevinirim.

YeniGine, Milla ve lilpar76 beğendi.
Eski 27-12-2014, 20:29   #1739
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sümbülteberim geç te olsa çiçeğini açmayı başardı
güzelliği ile, kokusu ile beni mest etti açıkçası.
Harika bir çiçekmiş, iyi ki edinmişim çok mutluyum.

Name:  DSCF6376.jpg
Views: 479
Size:  31.8 KB

Name:  DSCF6380.jpg
Views: 501
Size:  20.5 KB

Name:  DSCF6385.jpg
Views: 521
Size:  28.7 KB

Name:  DSCF6388.jpg
Views: 504
Size:  32.5 KB

Eski 27-12-2014, 21:14   #1740
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Aileye yeni katılanlar

İki hafta önce eşimle birlikte bir Ankara yapalım dedik ve 10 günlüğüne torunlarımızın ziyaretine gittik,
bol bol hasret giderdik, bu arada en küçük torunumun doğum gününü de kutladık.
Büyük şehirlerde yaşanacak gibi değil, 10 gün kaldıktan sonra geri döndük,
dönmesine döndük ama eşim de ben de büyükşehirin griplerine yakalanarak hasta olup ta geldik,
kısacası bize yaramadı Ankara'nın havası.
Gelirken de yanımda yeni bitkiler getirdim.

Getirdiklerimden ilk olarak paylaşmak istediğim Kalp Kalbe karşı çiçeği.

Name:  DSCF6414.jpg
Views: 607
Size:  33.8 KB

Name:  DSCF6415.jpg
Views: 590
Size:  70.6 KB

Name:  DSCF6413.jpg
Views: 498
Size:  57.1 KB

Name:  DSCF6416.jpg
Views: 525
Size:  50.4 KB

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025