agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni32914Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-07-2014, 15:02   #11
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sayın akçabardak,
Güvem eriğini nasıl tüketiyorsunuz?
Sevgili yağmur, güvem eriği iyice olgunlaştığında toplanır ve biraz yumuşaması için buzdolabında bekletilir, yumuşadığında ekşiliği ve burukluğu kalmaz tam yenecek kıvama geliyor.

Benim meyvelerim az miktarda olduğu için topladıktan sonra yıkayıp suları süsüldükten sonra buzdolabı poşetine koyup dipfrize atıyorum, tıkır tıkır tane tane oluyorlar bezelye gibi, aklıma geldiği zaman bir avuç kadar çıkartıyorum 5-10 dakika bir kenarda çözülmelerini bekliyorum sonra da tane tane yemek çok hoşuma gidiyor bu şekilde tüketiyorum şekerimin düşmesine de yardımcı oluyor.

Fazla miktarda olduğu taktirde, her türlü tüketilir... reçel, marmelat, komposto yani bildiğimiz diğer meyveler gibi yapılabilir.

Dipfrize koyduklarımdan yaş pastaların üzerine süs olarak çok şık oluyor.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025