View Single Post
Eski 23-07-2014, 15:02   #1470
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Sayın akçabardak,
Güvem eriğini nasıl tüketiyorsunuz?
Sevgili yağmur, güvem eriği iyice olgunlaştığında toplanır ve biraz yumuşaması için buzdolabında bekletilir, yumuşadığında ekşiliği ve burukluğu kalmaz tam yenecek kıvama geliyor.

Benim meyvelerim az miktarda olduğu için topladıktan sonra yıkayıp suları süsüldükten sonra buzdolabı poşetine koyup dipfrize atıyorum, tıkır tıkır tane tane oluyorlar bezelye gibi, aklıma geldiği zaman bir avuç kadar çıkartıyorum 5-10 dakika bir kenarda çözülmelerini bekliyorum sonra da tane tane yemek çok hoşuma gidiyor bu şekilde tüketiyorum şekerimin düşmesine de yardımcı oluyor.

Fazla miktarda olduğu taktirde, her türlü tüketilir... reçel, marmelat, komposto yani bildiğimiz diğer meyveler gibi yapılabilir.

Dipfrize koyduklarımdan yaş pastaların üzerine süs olarak çok şık oluyor.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön