Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur
Sayın akçabardak,
Güvem eriğini nasıl tüketiyorsunuz?
|
Sevgili yağmur, güvem eriği iyice olgunlaştığında toplanır ve biraz yumuşaması için buzdolabında bekletilir, yumuşadığında ekşiliği ve burukluğu kalmaz tam yenecek kıvama geliyor.
Benim meyvelerim az miktarda olduğu için topladıktan sonra yıkayıp suları süsüldükten sonra buzdolabı poşetine koyup dipfrize atıyorum, tıkır tıkır tane tane oluyorlar bezelye gibi, aklıma geldiği zaman bir avuç kadar çıkartıyorum 5-10 dakika bir kenarda çözülmelerini bekliyorum sonra da tane tane yemek çok hoşuma gidiyor bu şekilde tüketiyorum şekerimin düşmesine de yardımcı oluyor.
Fazla miktarda olduğu taktirde, her türlü tüketilir... reçel, marmelat, komposto yani bildiğimiz diğer meyveler gibi yapılabilir.
Dipfrize koyduklarımdan yaş pastaların üzerine süs olarak çok şık oluyor.