![]() |
|
![]() |
#1441 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sevgili akcabardak cok gecmis olsun... Zakkumlar göz kamastiriyor, harikalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Moderatör
|
Bu sabah vakit bulunca acaba akçabardak'ın bahçesinde ne güzellikler var diye bakmak istedim. 45. saydan girdim. Güzel çiçek fotoğraflarına baktıkça içim açıldı ama mesajları okuyunca çok üzüldüm; hastalığınızı-ameliyat olmanız gerektiğini ve arkadaşlarımızın size moral verme mesajlarını okudum. Bütün bunlardan bihaber olmak çok üzücüydü. Acaba benim internetimin bozuk olduğu ve siteyi göremediğim bir zamanda olmuş olabilir mi diye Geçmiş Olsun başlığına döndüm baktım orada yazılmış tek bir satır yoktu. Sevgili akçabardak önce sizden özür diler sonra da atlatmış olduğunuz ameliyatınızın başarı geçmiş olmasına, şimdilerde daha iyi hissettiğiniz için büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. İnşallah gün geçtikçe daha da iyi olacak, güzel bahçenizde sağlık ve mutluluk içinde oyalanacaksınız. Tekrar büyük geçmiş olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Evet zakkumların maşallahı var, çok güzel açtılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-01-2013
|
Sayın akçabardak, Öncelikle çok geçmiş olsun. Çalışmalarınız oldukça etkileyici. Kolaylıklar diliyorum. Gelecek paylaşımlarınızı umutla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçmiş olsun dileğiniz için çok teşekkür ediyorum çok sağ olun, bu aralar rahatsızlığımdan dolayı pek paylaşımlarda bulunamıyorum, bol bol istirahat ediyorum, en kısa zamanda güzelliklerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım, sevgiler selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Ağaç Dostu
|
Bu sabah ilk defa bahçeye inip kendi ellerimle kahvaltılık çeri domatesi topladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili akçabardak,tekrar geşmişler olsun.sizin kahvaltılık çeri toplamanız benide mutlu etti.insanın normal sağlıklı günlerine dönmesi çok güzel.domateslerinizde çok güzel sağlıklıda görünüyorlar.eminim tatlarıda öyledir.afıyet şifa olsun.daha sağlıklı günler diliyorum.sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çeri domateslerim gerçekten çok sağlıklı ve de lezzetli ama daha tohum bile alamadım, ilerleyen günlerde inşalah, bu sene bahçeyle pek ilgilenemediğimden sebzelerim pek iştahlı değiller sanırım yağmurlardan etkilendiler biraz, bu sene hava çok değişken iki gündür hava kapalı, bu havalardan ben bile etkileniyorum, bitkiler ne yapsın. Tekrar güzel sözleriniz için teşekkür ediyorum sağlıcakla kalın, selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Ağaç Dostu
|
Phlox Yeni yeni açmaya başladı Yanında beyazı olsaydı çok iyi olurdu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Ağaç Dostu
|
Ekinezya Çiçeklerini kesmeye kıyamıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Ağaç Dostu
|
Güllerim tek tük te olsa açmaya devam ediyorlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Ablacığım her zaman ki gibi çiçeklerin çok güzel, ellerin dert görmesin. Bu arada sağlık durumun nasıl? Umarım herşey yolundadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Ağaç Dostu
|
Lisianthuslarım Saksıda olanlar açtı Bahçede olanlar daha tomurcuktalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın lusoari, sağlık durumum çok şükür gün günden iyiye gidiyor, iyileşmem biraz zaman alacak ama buna da şükürler olsun diyorum, tekrar çok teşekkürler, sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Ağaç Dostu
|
Lisilere devam Bu sene benim gibi onların da keyifleri yok bazıları tek tek açıyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Ağaç Dostu
|
Her sene kendi kendine çıkan,zahmetsiz sessiz sedasız açan rozetlerim, aynı saksıda önce bahar ayında açan sümbüller, 3 sene boyunca sümbüllerin soğanlarını hiç çıkarmadan toprakta kalıyorlar, onlar uykudayken rozetler devreye giriyorlar. Sümbüllerin yavruları çoğalınca çıkartıp tekrar seyrek şekilde toprağa dikiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Ağaç Dostu
|
Lilium Yeni almış olduğum liliumlardan ilki açmaya başladı kokulu ve rengi de çok tatlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Ağaç Dostu
|
Ceylan gözlü sardunyalarım Keyifleri olmasa da tek tük açmaya devam ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Ağaç Dostu
|
Kalançhoe Çok yaşlı olmasına rağmen üzerinden çiçeğini hiç eksik etmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Ağaç Dostu
|
Bu şeftali ağacımız çok yaşlandı ama hala bize meyve vermeye devam ediyor, seneye artık keselim dedikçe yeni yeni sürgünler veriyor, Bursa yarma şeftalisi meyvesi çok lezzetli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1462 |
Ağaç Dostu
|
Güvem eriği, Çakal eriği ( Prunos Spinosa) Erken olgunlaşmaya başladı, oysa dağlarda Eylül- Ekim gibi olgunlaşır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün kına çiçeklerinin tohumlarını topladım tohum keselerini açarken dikkatimi çekti, tohum kesesinin içinde çimlenmişler, sabırsızlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Moderatör
|
Dağlardaki çiçek açma zamanı ile sizin bulunduğunuz yerdeki çiçek açma zamanı farklı. Sizin bulunduğunuz yerde daha erken olması normal. Yapraklarda sanki bir armut kaplanı zararı var gibi geldi. Yaprakların arkasına bir bakın küçük güzel kanatlı bir böcek var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fotoğrafta çok az gözüküyor ama sanki kırmızı değil de sarı beyaz çok zor görünen örümcek var, örümcek ağları var. ![]() Şu durumda na yapmam gerekir bilemedim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Gecmis olsun. Ciceklerinize bayildim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1468 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ediyorum sayın birnefestoprak, çiçeklerimi beğenmenize de ayrıca teşekkürler, sevgiler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sayın akçabardak, Güvem eriğini nasıl tüketiyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yağmur, güvem eriği iyice olgunlaştığında toplanır ve biraz yumuşaması için buzdolabında bekletilir, yumuşadığında ekşiliği ve burukluğu kalmaz tam yenecek kıvama geliyor. Benim meyvelerim az miktarda olduğu için topladıktan sonra yıkayıp suları süsüldükten sonra buzdolabı poşetine koyup dipfrize atıyorum, tıkır tıkır tane tane oluyorlar bezelye gibi, aklıma geldiği zaman bir avuç kadar çıkartıyorum 5-10 dakika bir kenarda çözülmelerini bekliyorum sonra da tane tane yemek çok hoşuma gidiyor bu şekilde tüketiyorum şekerimin düşmesine de yardımcı oluyor. Fazla miktarda olduğu taktirde, her türlü tüketilir... reçel, marmelat, komposto yani bildiğimiz diğer meyveler gibi yapılabilir. Dipfrize koyduklarımdan yaş pastaların üzerine süs olarak çok şık oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|