![]() |
|
![]() |
#1261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
./.. Tithonia Paketin içinde 5 tohumdan bir tanesi çimlendi ![]() Arkada görünen 3 yerde beyaz, pembe ve mavi peygamber çiçeği... şaşırtmayı bekliyorlar... Bahçe karnfili, bir kısmı çimlendiler. Yer açelyaları, saksılara şaşırtıldılar... Aster (karışık) hiç çimlenmediler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu gün semt pazarına gittim, huyum kurusun yine boş dönmedim ![]() geçen hafta balon çiçeğinin mavisini almıştım, bu hafta da belki beyazını bulma ümidiyle şöyle uzaktan da olsa çiçekçilerin oraya bir gideyim dedim... bakın hangi rengini buldum ![]() ![]() Nasıl beğendiniz mi? ![]() Ben çok beğendim Bu da geçen hafta aldığım ![]() Yan yana olunca daha güzel ama mavinin yanında beyazı da olsaydı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Fidelerinizi güle güle büyütün sevgili akçabardak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kani DURSUN önce AĞAÇLAR net'e sonra bahçe sayfama hoş geldiniz, beğeniniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak demişsin ya 'Sardunyalarım yaşlandı' onun için sordum budama yapıyor musun? Bazılarımız kışa girerken, bazılarımız kıştan çıkarken buduyoruz sardunyaları. Ben kıştan çıkarken budadım. Fırça çalısı 'Ne yapacaksam bu kadar fırça çalısını' demişsin, okuyunca halimize, hallerimize çok güldüm inan ki... Maşallah ne kadar da güzel çimlenmiş bütün tohumların. Ama lütfen ne yap et hüsnüyusuflarına iyi bak. Ben 4 senedir hüsnüyusuf der dururum bu sene çok şükür Sayın s.serdar sayesinde edindim çok filizlendi elimde sadece 5 tanesi kaldı. ![]() Yeni balon çiçeğin hayrlı olsun rengi çok güzel, renk olarak bana göre çok güzel uyuşmuşlar, gönlüne göre inşallah beyazını da bulursun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fırça çalısı gerçekten bütün tohumlar çimlenmiş, bir ya da iki hadi bilemedin 3-4 tane dikerim zaten yerim yok saksılarda yetiştirmeyi düşünüyorum, o yüzden demiştim bunca çalıyı ne yapacaksam diye ![]() Hüsnü yusuflara çok iyi bakıyorum da yine de yaşatamıyorum, çok istiyorum ya bir şeyi ne kadar çok istersem ille de olmuyor, bu son şansım oldu oldu, olmadı paşa gönlünüz bilir derim biraz da tehdit ederim, gerisi onlara kalmış ![]() Balon çiçeğinin bu rengi olduğunu bilmiyordum, beyazıyla mavisi olduğunu biliyordum ama varmış demek ki, görünce hiç kaçırırmıyım çok ta uygun fiyat (5TL.) hemen aldım. Teşekkür ederim dediğim gibi darısı sana inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Ağaç Dostu
|
![]() Özlemişim bu sesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Ağaç Dostu
|
Kozmos çiçeklerim açmaya başladılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Ağaç Dostu
|
Zinnialar ilk tomurcuğunu gösterdi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Ağaç Dostu
|
Dahliamın sürpriz rengi belli oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Ağaç Dostu
|
Ruellia brittoniania - Meksika petunyası Geçen sene edinmiştim ama çiçek açmamıştı, bu sene nihayet çiçeğini görebildim. Düzenleyen akçabardak : 30-05-2014 saat 09:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Ağaç Dostu
|
Son karede Kala, çiçeği ve tohum kesesi bir arada |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Alıntı:
Bahçenizde dolaşmak gerçekten çok keyifli. En baştan başladım okumaya ve soluksuz olarak yarıladığmda biraz mola verdim ![]() Ben de 2008'de bahçe macerasına atıldım, çok da emek verdim; 2 sene kadar da keyfini sürdüm ama sonra bel fıtığı sebebiyle elimi üstünden çekince, bahçem bana küstü. Benim de hevesim kaçtı. Bu sene tekrar bir heves işe giriştim. Aslında çok geç kaldım birçok şey için ama içim kıpırdamaya başladı bir kez; dönmek yok ![]() Sizden duyduğum Zengarden'a, daha çok "sarıcı ve tırmanıcı" nitelikte tohumlar sipariş verdim, dün gece saat 02.30'lara kadar da ektim onları... Bir yandan okuyor, bir yandan beğendiğim bahçeleri gezip öğreniyor, ufkumu geliştiriyorum. Kimbilir; belki biraz hale yola girerse, fotoğraflarımla ben de katılırım aranıza ![]() Sizden öğrenmek istediğim şu; Hazeran ve Bahçe Külü tohumdan mı yetişti? Yoksa fide olarak mı diktiniz toprağa? Ve; Güneş mi seviyorlar, yarı gölge mi? "Benim de olsun!" hastalığına tutulmaya başladım sanırım ![]() Son olarak; Alıntı:
![]() Siz de mümkün olsa da, Fırça Çalılarınızın fazlasını bize doğru atsanız ![]() Selam ve sevgilerimle, Sağlıklı ve keyifli bir sezon diliyorum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçemde keyifle ve okuyarak dolaşmanız beni mutlu etti, beğendiğiniz için çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, bahçem her ne kadar küçük te olsa bize yetiyor çok şükür. Bel fıtığınızdan dolayı ara vermişsiniz, çok geçmiş olsun önce sağlığımız daha önemli elbette maalesef o dert bende de var ama yine de kendimi yormadan yapmaya çalışıyorum. Zengardından aldığınız tohumlar en kısa zamanda çimlenirler, güle güle büyütün bitkilerinizi, bol bol çiçeklerini görmenizi dilerim, aramıza tekrar dönmeniz sizin açınızdan da çok iyi olmuş, güzelliklerinizin fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyeceğiz. Hazeranlar tohumdan yetişiyor... bahçem fazla güneş almadığı için şu an yarı gölgedeler ve çok güzel geliştiler, bahçe külü ise çelikten çoğaltılıyor, güneşi seviyor her ikisi de beni hiç üzmüyorlar hiç bir özel bakım yapmıyorum, normal sularını veriyorum okadar. Sevgili peyker amannn... bu bende de olsun hastalığı var ya çok kötü bir hastalık ![]() Fırça çalısıyla birlikte bazı çiçeklerin tohumları adeta toz gibi olduğundan bu kadar çimleneceklerini hiç düşünememiştim, nasılsa bunlar çimlenmez deyip nevar ne yok hepsini döktüm toprağa, güzel çimlendiler yalnız bu gün bazı fideleri şaşırttım, onlara da bir göz attığımda aralarda ölenler olduğunu gördüm lobelya da da aynı durum, sanırım biraz fire verecekler bu gidişle. Fazla fire vermezlerse elbette ki sizlerin o tarafa doğru atılır, çok uzun yazdım ama umarım okurken sıkılmazsınız. Sağlıkla,huzurla sevgiyle kalın |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
Sıkılmak ne demek, keyifle okudum cevabınızı; bilgilendirme için teşekkür ederim ![]() Heyyamola'nın bahçesindeydim ben de, 29. sayfaya kadar geldim; maşallah oldukça bilgilendirici ve zengin bir bahçe orası da... Yarın bahçeme gideceğim kısmetse... Bu ektiğim tohumları beklerken; biraz da hazır yetişmiş fidelerden edinip, geç olmadan toprakla buluşturayım diyorum ![]() Yapacak çok iş var; hepimize kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Aman Allahım..balkondaki 3-5 saksı çiçeğim açsında seveyim derken,1 tanecik açan sardunyamla dünyalar benim olurken sizdeki ruh doygunluğunu düşünemiyorum...vallahi tebrikler.tadını çıkarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili akçabardak, yine ne güzeller açmış, çimlenen fideciklerini de güle güle büyüt, hep birlikte görürüz inşallah çiçeklerini. Mor renkli Meksika petunyası çok güzelmiş bayıldım, tohum yaparsa kaçırma, ellerine yüreğine sağlık. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili SUDEM ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Meksika petunyası gerçekten de çok güzelmiş ben de çok beğendim, iyi ki edinmişim. Geçen sene İstanbuldan yeğenimin bahçesinde (Facebook sayfasında) görünce kendisinden istemiştim, sağ olsun beni kırmadı 4-5 tane dal şeklinde çelikler göndermişti hepsi de tutmuştu ama kışın Ankara'ya gittiğimizde bahçemden söküp almışlar allahtan 2 kök bırakmışlar. Tohum yaptığını bilmiyordum bu gün kendi başlığında tohum da yaptığını öğrendim, takip ederim bundan sonra. Sevgilerimle |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=YeniGine;1288139]O halde merakla bekliyorum sardunyalarını inşallah sevgili akçabardak. ![]() Sevgili YeniGine yeni edindiğim sardunyalarımın bir kısmı çiçek açtılar açanları senin için görüntülüyorum. Daha çok küçükler ama olsun, en çok ta beyazından istiyordum onu da buldum, bir kaç renkte sardunyam oldu çok şükür. Sakızlarım ![]() Bu saksıya iki ayrı kök dikmişim sonra da unutmuşum ta ki çiçek açınca hatırladım Birisi bu renk ![]() Diğeri bu renk ![]() Düzenleyen akçabardak : 30-05-2014 saat 22:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz çiçekli sakızım ![]() İlk açtığında beyaz oluyor daha sonra bu renge bürünüyor ![]() Koyu bordo ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Ağaç Dostu
|
Yeni edindiklerim ![]() Beyazın çiçeği ne kadar güzel değil mi? gece çekimi çok hoşuma gitti ![]() ![]() Bu da çok tatlı bir renk ![]() Yavru ağzı ama ışıkta biraz parlamış ![]() Toplu halde ama 3 saksı daha var onlarda daha çiçek yok, bunlara yeni saksılar almam gerekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Ağaç Dostu
|
Ve bahçede olanlar Arka bahçedekiler Mandalina ağacın altında, sırtını da mandalinaya dayadı biribirilerinden güç alıyorlar ![]() ![]() Sağdaki duvara yaslamış sırtını, diğeri de zeytinağacın altında ![]() Ön bahçede olanlar Bu garipler sağında dev gibi bir palmiye ağacı solunda ise mandalina ağacı gölgede bu kadar çiçek açıyorlar ![]() Koyu katmerli pembe ama çok tembel çiçekten çok yaprak üretiyor ![]() Bunları da eşim yeni dikti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak, zaten bahçedeki sardunyalarına boyuna posunu maşallah demiş idim, onları biliyorum. Ama saksıdaki sardunyaların da hem renkleri, hem de çiçekleri ile çok güzelmişler. Hele gece çekimi beyazına maşallah maşallah!.. Emeklerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim sevgili YeniGine dediğim gibi yeni edindiklerimden iki saksım daha var ama çiçekleri olmadığı için onları koymadım, bir tanesi katmerli çok güzel pembe, diğerini hatırlayamadım şu an açtığında görüntülerim. Seninde emeklerine sağlık |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün sabah erken saatlerde başlayıp saat 15'e kadar ara ara yağmur çiseledi, daha sonra da bir güzel güneş açtı. Ben de yağmur çiselerken biraz fotoğraf çektim. Yağmur yağmaya başlayınca bahçede gizlenen salyangozlar hareketlenmişler bu vatandaş ta mandalina ağacının tepesinde gezintiye çıkmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Ağaç Dostu
|
Islak ıslak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava çok kapalı, soğuk gök gürültülü ve yağmurlu. Çok üşüyorum ama kapıyı açık tutuyorum ki yağmurun sesini duyayım hem de seyretmeyi çok seviyorum. Loş bir hava hakim, şu an çok güzel yağıyor, allah hayırlı yağmurlar versin diye de duğalar ediyorum bir taraftan, hiç kimsenin bağına bahçesine, bilhassa çifçilerimizin tarlalarına seralarına zarar gelmesin dilerim. Yağmuru seyrederken biraz da bahçemden kareler görüntülemek istedim. Yağmur başlamadan önce çekmiştim fotoğrafları. Manolya çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Ağaç Dostu
|
Glayorlerim de açmaya başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |