View Single Post
Eski 29-05-2014, 22:26   #1274
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyker Mesajı Göster
Sevgili akçabardak;
Bahçenizde dolaşmak gerçekten çok keyifli. En baştan başladım okumaya ve soluksuz olarak yarıladığmda biraz mola verdim Emeklerinizi inkâr etmeyen ve size en güzel ürünlerini sunarak teşekkür eden bir bahçeniz var, ne güzel.

Ben de 2008'de bahçe macerasına atıldım, çok da emek verdim; 2 sene kadar da keyfini sürdüm ama sonra bel fıtığı sebebiyle elimi üstünden çekince, bahçem bana küstü. Benim de hevesim kaçtı.

Bu sene tekrar bir heves işe giriştim. Aslında çok geç kaldım birçok şey için ama içim kıpırdamaya başladı bir kez; dönmek yok

Sizden duyduğum Zengarden'a, daha çok "sarıcı ve tırmanıcı" nitelikte tohumlar sipariş verdim, dün gece saat 02.30'lara kadar da ektim onları... Bir yandan okuyor, bir yandan beğendiğim bahçeleri gezip öğreniyor, ufkumu geliştiriyorum. Kimbilir; belki biraz hale yola girerse, fotoğraflarımla ben de katılırım aranıza

Sizden öğrenmek istediğim şu;
Hazeran ve Bahçe Külü tohumdan mı yetişti? Yoksa fide olarak mı diktiniz toprağa?
Ve;
Güneş mi seviyorlar, yarı gölge mi?

"Benim de olsun!" hastalığına tutulmaya başladım sanırım

Son olarak;

Çok güldüm; ben de yüzlerce beyaz ballıca tohumu ektim dün. hepsi çıkmaz ya, çıksam ne yapacağım diye... Gerçi okulların bahçelerine dikmeyi düşünüyorum, asla atamam

Siz de mümkün olsa da, Fırça Çalılarınızın fazlasını bize doğru atsanız

Selam ve sevgilerimle,

Sağlıklı ve keyifli bir sezon diliyorum.
Sevgili peyker öncelikle bahçe sayfama hoş geldiniz.
Bahçemde keyifle ve okuyarak dolaşmanız beni mutlu etti, beğendiğiniz için çok teşekkür ederim.
Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum, bahçem her ne kadar küçük te olsa bize yetiyor çok şükür.
Bel fıtığınızdan dolayı ara vermişsiniz, çok geçmiş olsun önce sağlığımız daha önemli elbette maalesef o dert bende de var ama yine de kendimi yormadan yapmaya çalışıyorum.
Zengardından aldığınız tohumlar en kısa zamanda çimlenirler, güle güle büyütün bitkilerinizi, bol bol çiçeklerini görmenizi dilerim, aramıza tekrar dönmeniz sizin açınızdan da çok iyi olmuş, güzelliklerinizin fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyeceğiz.

Hazeranlar tohumdan yetişiyor... bahçem fazla güneş almadığı için şu an yarı gölgedeler ve çok güzel geliştiler, bahçe külü ise çelikten çoğaltılıyor, güneşi seviyor her ikisi de beni hiç üzmüyorlar hiç bir özel bakım yapmıyorum, normal sularını veriyorum okadar.
Sevgili peyker amannn... bu bende de olsun hastalığı var ya çok kötü bir hastalık zaten burada Ağaçlar nette olmamız kim olursa olsun bu hastalığa yakalanmış demektir o yüzden size de geçmiş olsun.

Fırça çalısıyla birlikte bazı çiçeklerin tohumları adeta toz gibi olduğundan bu kadar çimleneceklerini hiç düşünememiştim, nasılsa bunlar çimlenmez deyip nevar ne yok hepsini döktüm toprağa, güzel çimlendiler yalnız bu gün bazı fideleri şaşırttım, onlara da bir göz attığımda aralarda ölenler olduğunu gördüm
lobelya da da aynı durum, sanırım biraz fire verecekler bu gidişle.

Fazla fire vermezlerse elbette ki sizlerin o tarafa doğru atılır, çok uzun yazdım ama umarım okurken sıkılmazsınız. Sağlıkla,huzurla sevgiyle kalın

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön