agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-02-2014, 18:17   #871
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Daha o zamandan bitki sevdalısı olduğunuz belli imiş.

akçabardak ve efeege beğendi.
Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2014, 19:57   #872
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysis Mesajı Göster
Daha o zamandan bitki sevdalısı olduğunuz belli imiş.

Bitki sevdası

Name:  DSCF3009.jpg
Views: 827
Size:  47.8 KB

Sevgili Aysis ilk bitki sevdam bu bodur yaz kasımpatı ile başlamıştı, 1980 senesinde edinmiştim bu bitkiyi, bu bitki benim sırdaşım oldu, ben bu bitkiyle bütün dertlerimi paylaşırdım o dönemde çok sıkıntılı günler geçiriyordum, aynı sene çalışmaya başladım sabah evden işe çıkarken onunla dertleşmeden çıkmazdım, akşam işten eve geldiğimde daha üzerimi bile değiştirmeden onun başına giderdim, daha 24 yaşımdaydım o zaman, en iyi bu bitki dinlerdi beni ya da ben öyle düşünürdüm.
Beraber yaşlandık kasımpatımla, hala da beraberiz onca yıl ne ben onu bıraktım ne de o beni bıraktı Mart ayından itibaren açmaya başlıyor sene sonuna kadar tek tük hep çiçeklenir, bu yüzden onu çok severim.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2014, 20:21   #873
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Çok güzel bir anı. Ben de menekşelerimle konuşurdum. Belki 10 çeşit menekşem vardı. Bütün arkadaşlar bana nasıl yetiştirdiğimi sorarlardı.

Bu gün hiç menekşem yok ama bir hobi bahçem bir sürü ağacım sebzem ve çiçeğim var ben de onlara bakarken onları severken kendimi unutuyorum. Birisi onlardan birinin bir dalını istemeden kırsa çok üzülüyor, resmen içten içten ona ceza bile vermek istiyorum. Sanki benim çocuklarım onlar. İnsan anca çocuğuna böyle korumacı olur.

Eski 15-02-2014, 23:33   #874
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

KARDELEN

Bu gün eşim bana yeğenimin bahçesinden bir demet akçabardak (kardelen) getirdi, onları elinde görünce nasıl mutlu oldum, çok seviyorum çoook
bayılıyorum bu zarif, narin boynu bükük, saf temiz bembeyaz çiçeğe, şu anda
bu mesajı yazarken masada çok yakınıma koydum vazoyu, nasıl koku bırakıyorlar etrafa anlatamam size, iki kelime yazıp durup onlara bakıyorum, kokluyorum, konuşuyorum sonra yazmaya devam ediyorum, okadar şirinler ki beni mest ediyorlar.
Çok seviyorum onları çoook, avatarımdan da belli olmuyor mu zaten bu yüzden akçabardak olarak seçtim avatarımı.

Ama gel gör ki bahçemde yetiştiremiyorum onları, kaç kere ektiysem hep kayboldular, lale sümbül nergis oluyor da kardelen neden yetişmiyor anlayamadım vesselam.
Adı üstünde kardelen... Ayvalık'ta kar kış mı var da.........

Eklenen Resimler

Eski 16-02-2014, 08:12   #875
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-05-2012
Sevgili akçabardak ve aysis, öyle güzel anlatmışsınız ki çiçek sevginizi, çok duygulandım. Bazen ben mi abartıyorum diyorum ama benim gibileri görünce, ben de normalim diyorum:-)). Kardelenlerin çok nazlı olduklarını düşünmüyorum. Geçen yıl Ağva'ya gitmiştik ve bir fındık bahçesinde kardelen tarlası vardı. Bir kaç tanesini kökü ile aldım ve bahçeme ektim. Bu yıl öyle çok yerden çıktılar ki ben de şaşırdım. Uçlarında tomurcukları da vardı. Sanırım onlar dağıldı.

edelvays58 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2014, 10:09   #876
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi edelvays58 Mesajı Göster
Sevgili akçabardak ve aysis, öyle güzel anlatmışsınız ki çiçek sevginizi, çok duygulandım. Bazen ben mi abartıyorum diyorum ama benim gibileri görünce, ben de normalim diyorum:-)). Kardelenlerin çok nazlı olduklarını düşünmüyorum. Geçen yıl Ağva'ya gitmiştik ve bir fındık bahçesinde kardelen tarlası vardı. Bir kaç tanesini kökü ile aldım ve bahçeme ektim. Bu yıl öyle çok yerden çıktılar ki ben de şaşırdım. Uçlarında tomurcukları da vardı. Sanırım onlar dağıldı.
Hoş geldiniz sevgili edelvays58, evet doğayı, yeşili seven maalesef duygularını saklayamıyor bir şekilde açığa çıkıveriyor işte...

Kardelen konusuna gelince gerçekten çok denedim, saksıda denedim olmadı bahçeye diktim yine olmadı, aynı şekilde ahududu da olmuyor, sanırım iklim farkından dolayı, biraz daha serin yerleri seviyorlar, ya da denize yakın olduğumuz için toprak tuzlu da olabilir diye düşünüyorum.

Bursa çok az farkla Egeden daha serin üstelik kışın kar da yağıyor Bursa'ya,
benim bulunduğum yerde hiç kar yağmıyor, biraz daha ılıman geçiyor, her türlü düşünüyorum sizin anlayacağınız.

Yalnız 2012 yılında bahçeye ektiklerimden nasıl olduysa hiç güneş almayan bir yerde sanırım elimden düştü bir tane soğan kendiliğinden çıktı ve çiçek açtı, ben de hiç yerinden oynatmadım.

Geçtiğimiz aralık ayında bir bakayım dedim hafif toprağı eşeledim kaybolmamış sürgün bile vermiş üstelik yanında bir yavrusuyla beraber geliyor.
Şu anda ne durumda bilemiyorum çünkü Ankara'dayız, önümüzde ki ay içinde geri döndüğümüzde inşallah bana sürpriz olur.

Eski 17-02-2014, 18:34   #877
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Sevgili akçabardak

Bize kar yağıyor ama 2 kere denedim bende yetiştiremedim kardelen.
Gecen ay arkadaşım tomurcuklu halde soğanlarını alıp gelmiş, kasaya diktim bu kez. Attım sebze bahcesinin ortasına ne halin varsa gör diye, açtılar) Şu an yapraklar da sağlıklı.
İnşallah bu kez yok olmazlar. Çiçekler geçti, şimdi kuytu bir yer bulup kasayı kaldırmam gerekecek.

Dilerim, bir gün yaşatmayı başarırsın bu güzelliği.

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2014, 18:57   #878
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili cemo ben bu çiçeği çok seviyorum,o da beni sevene kadar uğraşacağım, yılmayacağım denemeye devam. Bakalım hangimiz kazanacak.
İnşallah sizin kardelenleriniz de bundan sonra yaşarlar.

Eski 26-02-2014, 00:09   #879
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili akçabardak bilirsin paylaşımlarını büyük bir zevkle devamlı takip ederim. Sayfa 29'u kaçırmamışım, ona keza sayfa 30'u da kaçırmamışım. Ama gel gör en önemli çiçeği görememişim açıkçası şaşırdım kendime diye düşünürken 'E suç benim değil akçabardak ın suçu saat 16.48 de kendi fotoğrafını paylaşırsa tabi ben göremeyibilirim' dedim. Neyse çok şükür fotoğrafını görebildim, sevindim...

akçabardak beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2014, 21:38   #880
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili akçabardak bilirsin paylaşımlarını büyük bir zevkle devamlı takip ederim. Sayfa 29'u kaçırmamışım, ona keza sayfa 30'u da kaçırmamışım. Ama gel gör en önemli çiçeği görememişim açıkçası şaşırdım kendime diye düşünürken 'E suç benim değil akçabardak ın suçu saat 16.48 de kendi fotoğrafını paylaşırsa tabi ben göremeyibilirim' dedim. Neyse çok şükür fotoğrafını görebildim, sevindim...
Sevgili YeniGineciğim, bilmezmiyim şimdiye kadar beni hiç yalnız bırakmadın, o yüzden çok teşekkür ederim canım, ayrıca en önemli çiçeği görmemişim diye iltifatına da teşekkür ederim.
Ama şimdi o çiçekten eser kalmadı yaşlanmış bitkilerden çelik alıp yeniden tazecik filizler oluşturup yenileyebiliyoruz, aynı çiçeği yıllarca taze taze devam ettirebiliyoruz ama insanoğlu öyle değil işte, o yüzden o çiçek geçmişte fotoğraflarda kaldı.
Arada böyle canım sıkılınca eski albümleri karıştırıyorum, karıştırırken o fotoğrafa rastladım dikkatimi çekti, gerçek çiçeklerin aralarında kalmışım, çok hoşuma gitti tabi ki bu fotoğraf tam forumluk dedim ve kendimi burada buluverdim.
Keşke eski günlere geri dönebilseydik...

macuroğlu ve YeniGine beğendi.
Eski 27-02-2014, 07:37   #881
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Domates tohumları

23 Şubatta ektiğim domates tohumları

Name:  DSCF4327.jpg
Views: 689
Size:  59.8 KB

Ve bu günkü halleri, 4. gününde çimlenmeye başladılar
Name:  DSCF4331.jpg
Views: 670
Size:  30.8 KB

Eklenen Resimler

Eski 27-02-2014, 09:47   #882
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
Maşallah

akçabardak beğendi.
macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-02-2014, 11:40   #883
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Çan çiçeği

Geçen sene çan çiçeği tohumu almıştım yarısını ektim yarısı da elimde kalmıştı ama ektiklerimden bir tane bile çimlendirmeyi başaramadım

Bu sene kalan yarısını tekrar ekeyim bakalım dedim 8-10 adet çimlendi fakat 5 mm. kadar büyüdüğünde yana yatıp soldular, sadece bir tanesi ayakta kaldı onu da kaybedeceğim diye endişe ediyorum, gözünün içine bakıyorum ölmesin diye şimdilik iyi gidiyor 4. yaprağını vermeye çalışıyor

İşte benim nazlı miniğim
Name:  DSCF4339.jpg
Views: 569
Size:  20.7 KB

Eski 02-03-2014, 16:51   #884
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bukadar olur

Yediğimiz kayısı çekirdeklerini atmayıp bir poşette bulunan gübreli toprağın içine çürüyüp gübre olsun diye karıştırılırsa sonucu böyle olur.
Aylardır ağzı bağlı bir şekilde bekleyen toprak, saksı değişimi için toprak poşeti açıldığında akıl almaz bir durum çıkar karşınıza aynen böyle bunun gibi.

Name:  1958557_10203153964119483_1635771530_n.jpg
Views: 710
Size:  59.1 KB

Böyle bir durumu gerçekten istesek, bukadar başarılı olunmaz her halde

Bir tanesini köküyle söktüm, nasıl sağlam bir kök çalışması yapmış inanamadım
şimdi böylece kalakaldı bunlar ne olur bunların hali, atmaya da kıyılmıyor, 10 dönüm tarla gerekir bunlara şimdi...

Name:  1920282_10203153963839476_1300149058_n.jpg
Views: 723
Size:  73.1 KB

Eski 02-03-2014, 17:01   #885
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Harika bir çimlenme olmuş. İşte bu durum çok kötü Eksen bi türlü ekmesen bi türlü.

Poşetlere alıp geliştiklerinde aşı denemesi yapabilirsiniz. Böyle fazla yerde kaplamazlar

akçabardak ve YeniGine beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2014, 17:10   #886
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Stapelia Gattleffii

Dün kızım Gülenmelek'in ziyaretine gittim ve bitkilerinin arasında bu güzelliği beğendim (Leş Kaktüsü)
o kadar güzel açmış ki pek hoşuma gitti hem fotoğrafladım hem de bir tane çelik istedim.

Bakarmısınız ne kadar da güzel zarif bir görüntüsü var, bana bile sevdirdi kendisini

Name:  1779916_10203153957079307_762520869_n.jpg
Views: 633
Size:  34.0 KB

İkinci çiçeğini açarken.
Name:  1779921_10203153957039306_192653888_n.jpg
Views: 651
Size:  61.0 KB

Ve işte ilk yaprak açıldı
Name:  1660926_10203153956959304_1311350961_n.jpg
Views: 642
Size:  70.1 KB

Aradan yarım saat sonra ikinci yaprak ta açıldı
Name:  1958557_10203153957119308_1587709837_n.jpg
Views: 656
Size:  71.7 KB

Bu çelik te benim payıma düşen, umarım annesi gibi büyüp yetişir ve çiçek açar.
Name:  DSCF4341.jpg
Views: 646
Size:  28.7 KB

Eski 02-03-2014, 17:25   #887
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Harika bir çimlenme olmuş. İşte bu durum çok kötü Eksen bi türlü ekmesen bi türlü.

Poşetlere alıp geliştiklerinde aşı denemesi yapabilirsiniz. Böyle fazla yerde kaplamazlar
Sayın İsmail Kuzucu bunları poşetlere alsam, biraz büyüdüklerinde aşı yapılsa çok iyi olur ama bahçemde yer yok ki ne yaparım ben bunları. Kafam karıştı, sizin elinizde olsa belki siz bunları çok güzel değerlendirirdiniz yeriniz de var, bu işten anlıyorsunuz da, ben bunları atmaktan başka elimden hiç bir şey gelmez.

Eski 02-03-2014, 18:29   #888
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Mercan küpesi

Geçen sene 16 Aralıkta yeni edindiğim mercan küpem. Ankara'ya dönerken tepesi
kırılmıştı, kırıldığı yerden iki filiz verdi, şu anda durumu gayet iyi durumda.

Eski hali
Name:  DSCF4071.jpg
Views: 559
Size:  30.0 KB

Şimdiki hali

Dibinden de bir yavru veriyor
Name:  DSCF4342.jpg
Views: 545
Size:  50.2 KB

Eski 02-03-2014, 18:36   #889
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Plectranhus ciliatus

Bunu da geçen sene Aralık ayında çelik olarak edindim, 2 çelikten biri tuttu.

Böyleyken,
Name:  DSCF4078.jpg
Views: 586
Size:  33.7 KB

Şimdi böyle oldu
Çok çabuk gelişti.
Name:  DSCF4345.jpg
Views: 581
Size:  52.2 KB

Eski 02-03-2014, 19:11   #890
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Bukadar olur

Yediğimiz kayısı çekirdeklerini atmayıp bir poşette bulunan gübreli toprağın içine çürüyüp gübre olsun diye karıştırılırsa sonucu böyle olur.
Aylardır ağzı bağlı bir şekilde bekleyen toprak, saksı değişimi için toprak poşeti açıldığında akıl almaz bir durum çıkar karşınıza aynen böyle bunun gibi.

Eklenti 473343

Böyle bir durumu gerçekten istesek, bukadar başarılı olunmaz her halde

Bir tanesini köküyle söktüm, nasıl sağlam bir kök çalışması yapmış inanamadım
şimdi böylece kalakaldı bunlar ne olur bunların hali, atmaya da kıyılmıyor, 10 dönüm tarla gerekir bunlara şimdi...

Eklenti 473344
Biz de bu durumda olanlara yeşil parmak derler. Neye el atsa tutar. Harikasınız.

akçabardak beğendi.
Eski 04-03-2014, 00:27   #891
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili akçabardak; valla ne desem ki kayısı çekirdeğini diksek çimlendirsek kayısı ağacımız olsa desek böyle olmaz. Gerçekten çok güzel olmuşlar gönül elvermez yok etmeye, atmaya kıyamaz... Benim başıma böyle birşey gelse tabi benim de yerim yok, ama olsun yine de az biraz büyütüp alırım elime onları gözümün kestirebildiği yerlere dikerim. Senin de öyle yapacağından eminim... Kolay gelsin, rastgelsin inşallah...

akçabardak beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2014, 10:15   #892
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Sayın İsmail Kuzucu bunları poşetlere alsam, biraz büyüdüklerinde aşı yapılsa çok iyi olur ama bahçemde yer yok ki ne yaparım ben bunları. Kafam karıştı, sizin elinizde olsa belki siz bunları çok güzel değerlendirirdiniz yeriniz de var, bu işten anlıyorsunuz da, ben bunları atmaktan başka elimden hiç bir şey gelmez.
Sayın akçabardak; İnsan istese başaramaz. siz onları olduğu gibi bahçenin bir köşesini kazarak yumuşatıp naylonun altını yırtarak kaydırın. Yanlardan tuğla, taş vs. ile toprağını desteklerseniz onlar güzel bir şekilde gelişirler. Kazık köklü oldukları için alttaki toprağa da kök salarak kısa zamanda minik fidanlar haline gelirler. Kış geldiği yapraklarını döktükleri zaman gelişebilecekleri yerlere ilkbahara kadar dikebilirsiniz. Hem yer kaplamazlar. Hem de dikili bir çok ağacınız olur.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2014, 10:18   #893
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Kardelenleriniz mükemmel durumda. Keşke onları yetiştirebilseydiniz. Benim aldığım kardelenler de ilk yıl çiçek açtı. Daha sonra hiç çiçek açtını görmedim. Cinsinden midir bilemiyorum bendekiler çok küçük çiçek açmıştı. Bizim burada kış soğuk konusunda bu yıla kadar sorun yoktu. Neden çiçek açmıyorlar ben de anlamadım. Size gelenlerin yumrularından alıp dikmek isterdim doğrusu. Harika bir görüntü vermişler.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2014, 14:13   #894
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili akçabardak; valla ne desem ki kayısı çekirdeğini diksek çimlendirsek kayısı ağacımız olsa desek böyle olmaz. Gerçekten çok güzel olmuşlar gönül elvermez yok etmeye, atmaya kıyamaz... Benim başıma böyle birşey gelse tabi benim de yerim yok, ama olsun yine de az biraz büyütüp alırım elime onları gözümün kestirebildiği yerlere dikerim. Senin de öyle yapacağından eminim... Kolay gelsin, rastgelsin inşallah...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın akçabardak; İnsan istese başaramaz. siz onları olduğu gibi bahçenin bir köşesini kazarak yumuşatıp naylonun altını yırtarak kaydırın. Yanlardan tuğla, taş vs. ile toprağını desteklerseniz onlar güzel bir şekilde gelişirler. Kazık köklü oldukları için alttaki toprağa da kök salarak kısa zamanda minik fidanlar haline gelirler. Kış geldiği yapraklarını döktükleri zaman gelişebilecekleri yerlere ilkbahara kadar dikebilirsiniz. Hem yer kaplamazlar. Hem de dikili bir çok ağacınız olur.
Sevgili YenGine ve Muda

Evet gerçekten istesek bu şekilde başarılı olunmaz, doğa işte çok güzel örnek veriyor bizlere, söküp atılsa bir türlü atılmasa bir türlü, bende sizin dediğiniz gibi kıyamadım ve bir kaç tanesini büyük bir saksıya aldım, kalanları da çevremdeki bahçesi olan komşulara verdim.
Şimdilik saksıdakilerin durumları iyi daha sonra fotoğraflarını da yüklerim.
Çok teşekkür ederim ilgilenmenize.

Eski 04-03-2014, 14:53   #895
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Kardelenleriniz mükemmel durumda. Keşke onları yetiştirebilseydiniz. Benim aldığım kardelenler de ilk yıl çiçek açtı. Daha sonra hiç çiçek açtını görmedim. Cinsinden midir bilemiyorum bendekiler çok küçük çiçek açmıştı. Bizim burada kış soğuk konusunda bu yıla kadar sorun yoktu. Neden çiçek açmıyorlar ben de anlamadım. Size gelenlerin yumrularından alıp dikmek isterdim doğrusu. Harika bir görüntü vermişler.

Sayın Muda, Geçen sene (son olsun artık diye) yurt dışından soğanlarından getirdim ama yazlıkta ki bahçeme diktim sonra da Ankara'ya döndük şu anda ne durumda olduklarını bilemiyorum, Mart sonuna doğru yazlığa geri döndüğümüzde inşallah hüsrana uğramam.

Daha olmadı vazodaki kardelenlerin sahibinden rica edeceğim, beni kırmaz sanırım.

Sizin kardelenleriniz, dediğiniz gibi cinsinden ufak çiçekli olabilir mi bilemiyorum ama açmaları gerekiyor, ben daha önceleri Ankara'daki bahçemde yetiştiriyordum ve 3 senede bir topraktan söküp yavruları ayırıp tekrar toprağa dikerdim, çok sık olunca açmıyorlardı, ne kadar seyrek olursa o kadar çok ve iri açarlardı.

Vazomda ki solmuş kardelenleri hala atmadım, gözüme böyle de güzel görünüyorlar, sürekli su ilave ediyorum, tohum kesecikleri de epey irileşti, hani bir ümit tohum yapar mı diye de bekletiyorum

Name:  DSCF4347.jpg
Views: 495
Size:  40.6 KB

Eski 05-03-2014, 19:54   #896
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sakız sardunya

Sakız sardunyalarım tek tük açmaya başladılar.
Name:  DSCF4351.jpg
Views: 480
Size:  33.0 KB

Eski 05-03-2014, 19:58   #897
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Hosta

Bir ay önceki hali...

Name:  DSCF4270.jpg
Views: 551
Size:  14.6 KB

Bu günkü hali...
Name:  DSCF4349.jpg
Views: 587
Size:  51.2 KB

Eski 05-03-2014, 22:32   #898
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Kayısı çekirdeklerine bayıldım ablacım. Ben kaç kez ektim ama sonuç yok. Sert çekirdekli meyvelerde erikten ötesine geçemedim bi türlü.

Kardelenlerin güzelliğine zaten diyecek yok maşallah.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 08:21   #899
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili hira hoş geldiniz ne iyi ettiniz memnun oldum sayfamı ziyaret etmenize, her zaman beklerim.
Kardelen çiçeklerini çok seviyorum, bütün çiçekler gibi onlarında kendine has bir güzellikleri var ama kardelen benim favorimdir, onu bu yüzden daha çok seviyorum

Kayısı çekirdeklerini aslında ben de defalarca ekip denememe rağmen bir türlü başarılı olup çimlendirememiştim, bu çekirdekler nasıl olsa çimlenmez toprağın içinde çürür gübre olur gider düşüncesiyle o toprağa karıştırıldı ama çekirdekler öyle düşünmemişler maalesef

Artık sırrını öğrenmiş olduk, e biz de bundan sonra böyle çimlendirmeye çalışırız...

Tarifi şöyle:
Yaz boyunca yediğimiz kayısı, şeftali ve benzeri çekirdekleri atmayıp biriktireceğiz, biriken çekirdekleri toprakla karıştırılmış çiftlik gübresinin içine karıştırıp bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca bağlayıp bir köşede aylarca (5-6 ay kadar) unutulmak olacak, sonrasını ben de bilmiyorum ne olacak ya gübre olur ya da minik minik ağaççıklar

İsmail Kuzucu ve hira beğendi.
Eski 06-03-2014, 11:04   #900
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Alıntı:
Stapelia Gattleffii

Dün kızım Gülenmelek'in ziyaretine gittim ve bitkilerinin arasında bu güzelliği beğendim (Leş Kaktüsü)
o kadar güzel açmış ki pek hoşuma gitti hem fotoğrafladım hem de bir tane çelik istedim.

Bakarmısınız ne kadar da güzel zarif bir görüntüsü var, bana bile sevdirdi kendisini

Eklenti 473350

İkinci çiçeğini açarken.
Eklenti 473351

Ve işte ilk yaprak açıldı
Eklenti 473352

Aradan yarım saat sonra ikinci yaprak ta açıldı
Eklenti 473353

Bu çelik te benim payıma düşen, umarım annesi gibi büyüp yetişir ve çiçek açar.
Eklenti 473354
Sizdeki bu leş kaktüslerini göre,göre sonunda bende leşçi olacağım galiba...

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025