![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Daha o zamandan bitki sevdalısı olduğunuz belli imiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Bitki sevdası ![]() Sevgili Aysis ilk bitki sevdam bu bodur yaz kasımpatı ile başlamıştı, 1980 senesinde edinmiştim bu bitkiyi, bu bitki benim sırdaşım oldu, ben bu bitkiyle bütün dertlerimi paylaşırdım o dönemde çok sıkıntılı günler geçiriyordum, aynı sene çalışmaya başladım sabah evden işe çıkarken onunla dertleşmeden çıkmazdım, akşam işten eve geldiğimde daha üzerimi bile değiştirmeden onun başına giderdim, daha 24 yaşımdaydım o zaman, en iyi bu bitki dinlerdi beni ya da ben öyle düşünürdüm. Beraber yaşlandık kasımpatımla, hala da beraberiz onca yıl ne ben onu bıraktım ne de o beni bıraktı Mart ayından itibaren açmaya başlıyor sene sonuna kadar tek tük hep çiçeklenir, bu yüzden onu çok severim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir anı. Ben de menekşelerimle konuşurdum. Belki 10 çeşit menekşem vardı. Bütün arkadaşlar bana nasıl yetiştirdiğimi sorarlardı. Bu gün hiç menekşem yok ama bir hobi bahçem bir sürü ağacım sebzem ve çiçeğim var ben de onlara bakarken onları severken kendimi unutuyorum. Birisi onlardan birinin bir dalını istemeden kırsa çok üzülüyor, resmen içten içten ona ceza bile vermek istiyorum. Sanki benim çocuklarım onlar. İnsan anca çocuğuna böyle korumacı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Ağaç Dostu
|
KARDELEN Bu gün eşim bana yeğenimin bahçesinden bir demet akçabardak (kardelen) getirdi, onları elinde görünce nasıl mutlu oldum, çok seviyorum çoook bayılıyorum bu zarif, narin boynu bükük, saf temiz bembeyaz çiçeğe, şu anda bu mesajı yazarken masada çok yakınıma koydum vazoyu, nasıl koku bırakıyorlar etrafa anlatamam size, iki kelime yazıp durup onlara bakıyorum, kokluyorum, konuşuyorum sonra yazmaya devam ediyorum, okadar şirinler ki beni mest ediyorlar. Çok seviyorum onları çoook, avatarımdan da belli olmuyor mu zaten bu yüzden akçabardak olarak seçtim avatarımı. Ama gel gör ki bahçemde yetiştiremiyorum onları, kaç kere ektiysem hep kayboldular, lale sümbül nergis oluyor da kardelen neden yetişmiyor anlayamadım vesselam. Adı üstünde kardelen... Ayvalık'ta kar kış mı var da......... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sevgili akçabardak ve aysis, öyle güzel anlatmışsınız ki çiçek sevginizi, çok duygulandım. Bazen ben mi abartıyorum diyorum ama benim gibileri görünce, ben de normalim diyorum:-)). Kardelenlerin çok nazlı olduklarını düşünmüyorum. Geçen yıl Ağva'ya gitmiştik ve bir fındık bahçesinde kardelen tarlası vardı. Bir kaç tanesini kökü ile aldım ve bahçeme ektim. Bu yıl öyle çok yerden çıktılar ki ben de şaşırdım. Uçlarında tomurcukları da vardı. Sanırım onlar dağıldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kardelen konusuna gelince gerçekten çok denedim, saksıda denedim olmadı bahçeye diktim yine olmadı, aynı şekilde ahududu da olmuyor, sanırım iklim farkından dolayı, biraz daha serin yerleri seviyorlar, ya da denize yakın olduğumuz için toprak tuzlu da olabilir diye düşünüyorum. Bursa çok az farkla Egeden daha serin üstelik kışın kar da yağıyor Bursa'ya, benim bulunduğum yerde hiç kar yağmıyor, biraz daha ılıman geçiyor, her türlü düşünüyorum sizin anlayacağınız. Yalnız 2012 yılında bahçeye ektiklerimden nasıl olduysa hiç güneş almayan bir yerde sanırım elimden düştü bir tane soğan kendiliğinden çıktı ve çiçek açtı, ben de hiç yerinden oynatmadım. Geçtiğimiz aralık ayında bir bakayım dedim hafif toprağı eşeledim kaybolmamış sürgün bile vermiş üstelik yanında bir yavrusuyla beraber geliyor. Şu anda ne durumda bilemiyorum çünkü Ankara'dayız, önümüzde ki ay içinde geri döndüğümüzde inşallah bana sürpriz olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak Bize kar yağıyor ama 2 kere denedim bende yetiştiremedim kardelen. Gecen ay arkadaşım tomurcuklu halde soğanlarını alıp gelmiş, kasaya diktim bu kez. Attım sebze bahcesinin ortasına ne halin varsa gör diye, açtılar ![]() İnşallah bu kez yok olmazlar. Çiçekler geçti, şimdi kuytu bir yer bulup kasayı kaldırmam gerekecek. Dilerim, bir gün yaşatmayı başarırsın bu güzelliği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo ben bu çiçeği çok seviyorum,o da beni sevene kadar uğraşacağım, yılmayacağım denemeye devam. Bakalım hangimiz kazanacak. İnşallah sizin kardelenleriniz de bundan sonra yaşarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak bilirsin paylaşımlarını büyük bir zevkle devamlı takip ederim. Sayfa 29'u kaçırmamışım, ona keza sayfa 30'u da kaçırmamışım. Ama gel gör en önemli çiçeği görememişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama şimdi o çiçekten eser kalmadı ![]() Arada böyle canım sıkılınca eski albümleri karıştırıyorum, karıştırırken o fotoğrafa rastladım dikkatimi çekti, gerçek çiçeklerin aralarında kalmışım, çok hoşuma gitti tabi ki bu fotoğraf tam forumluk dedim ve kendimi burada buluverdim. Keşke eski günlere geri dönebilseydik... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Ağaç Dostu
|
Domates tohumları 23 Şubatta ektiğim domates tohumları ![]() Ve bu günkü halleri, 4. gününde çimlenmeye başladılar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
Maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Ağaç Dostu
|
Çan çiçeği Geçen sene çan çiçeği tohumu almıştım yarısını ektim yarısı da elimde kalmıştı ama ektiklerimden bir tane bile çimlendirmeyi başaramadım ![]() Bu sene kalan yarısını tekrar ekeyim bakalım dedim 8-10 adet çimlendi fakat 5 mm. kadar büyüdüğünde yana yatıp soldular, sadece bir tanesi ayakta kaldı onu da kaybedeceğim diye endişe ediyorum, gözünün içine bakıyorum ölmesin diye şimdilik iyi gidiyor ![]() ![]() İşte benim nazlı miniğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Ağaç Dostu
|
Bukadar olur Yediğimiz kayısı çekirdeklerini atmayıp bir poşette bulunan gübreli toprağın içine çürüyüp gübre olsun diye karıştırılırsa sonucu böyle olur. Aylardır ağzı bağlı bir şekilde bekleyen toprak, saksı değişimi için toprak poşeti açıldığında akıl almaz bir durum çıkar karşınıza aynen böyle bunun gibi. ![]() Böyle bir durumu gerçekten istesek, bukadar başarılı olunmaz her halde ![]() Bir tanesini köküyle söktüm, nasıl sağlam bir kök çalışması yapmış inanamadım şimdi böylece kalakaldı bunlar ne olur bunların hali, atmaya da kıyılmıyor, 10 dönüm tarla gerekir bunlara şimdi... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu
|
Stapelia Gattleffii Dün kızım Gülenmelek'in ziyaretine gittim ve bitkilerinin arasında bu güzelliği beğendim (Leş Kaktüsü) o kadar güzel açmış ki pek hoşuma gitti hem fotoğrafladım hem de bir tane çelik istedim. Bakarmısınız ne kadar da güzel zarif bir görüntüsü var, bana bile sevdirdi kendisini ![]() ![]() İkinci çiçeğini açarken. ![]() Ve işte ilk yaprak açıldı ![]() ![]() Aradan yarım saat sonra ikinci yaprak ta açıldı ![]() ![]() Bu çelik te benim payıma düşen, umarım annesi gibi büyüp yetişir ve çiçek açar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İsmail Kuzucu bunları poşetlere alsam, biraz büyüdüklerinde aşı yapılsa çok iyi olur ama bahçemde yer yok ki ne yaparım ben bunları. Kafam karıştı, sizin elinizde olsa belki siz bunları çok güzel değerlendirirdiniz yeriniz de var, bu işten anlıyorsunuz da, ben bunları atmaktan başka elimden hiç bir şey gelmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
Mercan küpesi Geçen sene 16 Aralıkta yeni edindiğim mercan küpem. Ankara'ya dönerken tepesi kırılmıştı, kırıldığı yerden iki filiz verdi, şu anda durumu gayet iyi durumda. Eski hali ![]() Şimdiki hali Dibinden de bir yavru veriyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Ağaç Dostu
|
Plectranhus ciliatus Bunu da geçen sene Aralık ayında çelik olarak edindim, 2 çelikten biri tuttu. Böyleyken, ![]() Şimdi böyle oldu Çok çabuk gelişti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak; valla ne desem ki kayısı çekirdeğini diksek çimlendirsek kayısı ağacımız olsa desek böyle olmaz. Gerçekten çok güzel olmuşlar gönül elvermez yok etmeye, atmaya kıyamaz... Benim başıma böyle birşey gelse tabi benim de yerim yok, ama olsun yine de az biraz büyütüp alırım elime onları gözümün kestirebildiği yerlere dikerim. Senin de öyle yapacağından eminim... Kolay gelsin, rastgelsin inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
|
Kardelenleriniz mükemmel durumda. Keşke onları yetiştirebilseydiniz. Benim aldığım kardelenler de ilk yıl çiçek açtı. Daha sonra hiç çiçek açtını görmedim. Cinsinden midir bilemiyorum bendekiler çok küçük çiçek açmıştı. Bizim burada kış soğuk konusunda bu yıla kadar sorun yoktu. Neden çiçek açmıyorlar ben de anlamadım. Size gelenlerin yumrularından alıp dikmek isterdim doğrusu. Harika bir görüntü vermişler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Evet gerçekten istesek bu şekilde başarılı olunmaz, doğa işte çok güzel örnek veriyor bizlere, söküp atılsa bir türlü atılmasa bir türlü, bende sizin dediğiniz gibi kıyamadım ve bir kaç tanesini büyük bir saksıya aldım, kalanları da çevremdeki bahçesi olan komşulara verdim. Şimdilik saksıdakilerin durumları iyi daha sonra fotoğraflarını da yüklerim. Çok teşekkür ederim ilgilenmenize. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Muda, Geçen sene (son olsun artık diye) yurt dışından soğanlarından getirdim ama yazlıkta ki bahçeme diktim sonra da Ankara'ya döndük şu anda ne durumda olduklarını bilemiyorum, Mart sonuna doğru yazlığa geri döndüğümüzde inşallah hüsrana uğramam. Daha olmadı vazodaki kardelenlerin sahibinden rica edeceğim, beni kırmaz sanırım. Sizin kardelenleriniz, dediğiniz gibi cinsinden ufak çiçekli olabilir mi bilemiyorum ama açmaları gerekiyor, ben daha önceleri Ankara'daki bahçemde yetiştiriyordum ve 3 senede bir topraktan söküp yavruları ayırıp tekrar toprağa dikerdim, çok sık olunca açmıyorlardı, ne kadar seyrek olursa o kadar çok ve iri açarlardı. Vazomda ki solmuş kardelenleri hala atmadım, gözüme böyle de güzel görünüyorlar, sürekli su ilave ediyorum, tohum kesecikleri de epey irileşti, hani bir ümit tohum yapar mı diye de bekletiyorum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
|
Sakız sardunya Sakız sardunyalarım tek tük açmaya başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu
|
Hosta Bir ay önceki hali... ![]() Bu günkü hali... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Kayısı çekirdeklerine bayıldım ablacım. Ben kaç kez ektim ama sonuç yok. Sert çekirdekli meyvelerde erikten ötesine geçemedim bi türlü. Kardelenlerin güzelliğine zaten diyecek yok maşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hira hoş geldiniz ne iyi ettiniz memnun oldum sayfamı ziyaret etmenize, her zaman beklerim. Kardelen çiçeklerini çok seviyorum, bütün çiçekler gibi onlarında kendine has bir güzellikleri var ama kardelen benim favorimdir, onu bu yüzden daha çok seviyorum ![]() Kayısı çekirdeklerini aslında ben de defalarca ekip denememe rağmen bir türlü başarılı olup çimlendirememiştim, bu çekirdekler nasıl olsa çimlenmez toprağın içinde çürür gübre olur gider düşüncesiyle o toprağa karıştırıldı ama çekirdekler öyle düşünmemişler maalesef ![]() Artık sırrını öğrenmiş olduk, e biz de bundan sonra böyle çimlendirmeye çalışırız... Tarifi şöyle: Yaz boyunca yediğimiz kayısı, şeftali ve benzeri çekirdekleri atmayıp biriktireceğiz, biriken çekirdekleri toprakla karıştırılmış çiftlik gübresinin içine karıştırıp bir poşetin içine koyup ağzını sıkıca bağlayıp bir köşede aylarca (5-6 ay kadar) unutulmak olacak, sonrasını ben de bilmiyorum ne olacak ya gübre olur ya da minik minik ağaççıklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |