Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sevgili akçabardak; valla ne desem ki kayısı çekirdeğini diksek çimlendirsek kayısı ağacımız olsa desek böyle olmaz. Gerçekten çok güzel olmuşlar gönül elvermez yok etmeye, atmaya kıyamaz... Benim başıma böyle birşey gelse tabi benim de yerim yok, ama olsun yine de az biraz büyütüp alırım elime onları gözümün kestirebildiği yerlere dikerim. Senin de öyle yapacağından eminim... Kolay gelsin, rastgelsin inşallah...
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Sayın akçabardak; İnsan istese başaramaz. siz onları olduğu gibi bahçenin bir köşesini kazarak yumuşatıp naylonun altını yırtarak kaydırın. Yanlardan tuğla, taş vs. ile toprağını desteklerseniz onlar güzel bir şekilde gelişirler. Kazık köklü oldukları için alttaki toprağa da kök salarak kısa zamanda minik fidanlar haline gelirler. Kış geldiği yapraklarını döktükleri zaman gelişebilecekleri yerlere ilkbahara kadar dikebilirsiniz. Hem yer kaplamazlar. Hem de dikili bir çok ağacınız olur.
|
Sevgili YenGine ve Muda
Evet gerçekten istesek bu şekilde başarılı olunmaz, doğa işte çok güzel örnek veriyor bizlere, söküp atılsa bir türlü atılmasa bir türlü, bende sizin dediğiniz gibi kıyamadım ve bir kaç tanesini büyük bir saksıya aldım, kalanları da çevremdeki bahçesi olan komşulara verdim.
Şimdilik saksıdakilerin durumları iyi daha sonra fotoğraflarını da yüklerim.
Çok teşekkür ederim ilgilenmenize.