Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Kardelenleriniz mükemmel durumda. Keşke onları yetiştirebilseydiniz. Benim aldığım kardelenler de ilk yıl çiçek açtı. Daha sonra hiç çiçek açtını görmedim. Cinsinden midir bilemiyorum bendekiler çok küçük çiçek açmıştı. Bizim burada kış soğuk konusunda bu yıla kadar sorun yoktu. Neden çiçek açmıyorlar ben de anlamadım. Size gelenlerin yumrularından alıp dikmek isterdim doğrusu. Harika bir görüntü vermişler.
|
Sayın Muda, Geçen sene (son olsun artık diye) yurt dışından soğanlarından getirdim ama yazlıkta ki bahçeme diktim sonra da Ankara'ya döndük şu anda ne durumda olduklarını bilemiyorum, Mart sonuna doğru yazlığa geri döndüğümüzde inşallah hüsrana uğramam.
Daha olmadı vazodaki kardelenlerin sahibinden rica edeceğim, beni kırmaz sanırım.
Sizin kardelenleriniz, dediğiniz gibi cinsinden ufak çiçekli olabilir mi bilemiyorum ama açmaları gerekiyor, ben daha önceleri Ankara'daki bahçemde yetiştiriyordum ve 3 senede bir topraktan söküp yavruları ayırıp tekrar toprağa dikerdim, çok sık olunca açmıyorlardı, ne kadar seyrek olursa o kadar çok ve iri açarlardı.
Vazomda ki solmuş kardelenleri hala atmadım, gözüme böyle de güzel görünüyorlar, sürekli su ilave ediyorum, tohum kesecikleri de epey irileşti, hani bir ümit tohum yapar mı diye de bekletiyorum