![]() |
|
![]() |
#721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hava oldukça kapalı ve yağmurlu, gök gürültülü, o kadar çok yağmur yağıyor ki sanki bardaktan dökülürcesine, bahçeler suya doydu ve doldu taştı, bitkilerimin çürümesinden korkuyorum, iki üç gündür kah azalıyor, kah hızını çoğaltarak sürekli yağıyor. Bir tarafta da Ankara'ya gitmek için hazırlık yapmaya çalışıyorum ama dışarıda işlerim bitmedi daha, turunçgiller toplanmayı bekliyor, yağmur izin vermiyor, diğer taraftan çocuklar telefon açıp hadi artık daha gelmiyor musunuz diye soruyorlar, ![]() topladım ve o şekilde bırakacağım, gönlüm hiç razı değil ama kalan sağlar benim olur ![]() Elim kolum bağlı bir şekilde düşünüp duruyorum acaba vaz mı geçsem gitmekten diye ama o da çözüm değil, 15 Aralık ta da en küçük torunumun yaş günü var, babası da bir taftan sıkıştırıyor hadi gelin artık diye, ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim ![]() Şu anda bütün işleri bırakıp, oturdum bilgisayrın başına Ağaçlar.nette dolaşıyorum da dolaşıyorum hadi hayırlısı bakalım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
sevgili akçabardak. sizi çok iyi anlıyorum. bende sizin gibi gözü arkada geliyorum. bahçelerimiz sürekli kalıcı mekan olmayınca bazı saksı ve bahçe çiçekleri ihmal edilebiliniyor malesef. susuzluk , soğuktan koruma olsun çalınma korkusu olsun tedbirimiz tam olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sahipsiz bahçe gördüler mi, bazı sevimsiz insanlar ellerinde bir poşet ve bıçak dalıyorlar bahçelere, artık allah ne verdiyse deyip söküyorlar o güzelim bitkileri, kaç kere gözümle gördüm ama nafile, artık allaha emanet edip bırakacağız. Aslında biz kışın da yazlıkta kalıyoruz ama bazı sağlık sorunlarım olduğu için kontrollerimi yaptırmam gerekir, kendimi fazla kaptırmışım ihmal ettim, hep kaçıyorum hastane işlerinden ama nereye kadar kaçabilinir ki sağlık bu ihmal etmeye gelmez, bu seneyi de böyle geçirelim dedik. Hem de çocuklarla hasret gidermiş oluruz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili akçabardak çok haklısınız; gitmek mi zor kalmak mı? Fakat sağlıkta ihmale gelmez maalesef. Bitkilerinizi emanet edebileceğiniz hiç kimseler kalmıyor mu sizin oralarda? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Yeni Ginem ne sen sor ne ben söyliyeyim maalesef hiç kimseler kalmıyor bütün yazlıkçılar kışlıklarına geri dönüyorlar. Sitemizde 143 tane yazlık evi var kalanlar da var ama 4 bilemedin 5 aile biribirimize uzak kaldığımız için kimse kimseyi tanımıyor, güvenebileceğim hiç kimse yok, bazen İzmir, Manisa gibi yakın yerlerde olanlar hafta sonları geliyorlar okadar. Ne güzel bak sizin komşuluklarınız çok güzelmiş, biribirinize güveniyorsunuz sonra sizin gibi bir komşuya can feda olsun allah sizden razı olsun, size bol bol duğa etsinler komşularınız. İşte durum böyle Yeni Gineciğim sağlık olsun kalan sağlar bizim olsun, mümkün olduğu kadar tedbirimi almaya çalışacağım, götüre bildiğimi arabayla götüreceğim, kalanlar için de allah kerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili akçabardak valla bencee tanısan da tanımasan da bence bir rica et, ne olacak sonuçta ilgilenecekleri şey bitkiler. Sen bir ricada bulun ilgilenirlerse ilgilenirler ilgilenmezlerse de ne yapalım canları sağolsun. Sonuçta sağlık olsun kalan sağlar bizim olsun inşallah diyelim. Rastgelsin arkadaşım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Ağaç Dostu
|
Canımsın çok sağolasın benim için çözüm bulmaya çalıştığını görüyorum, gene şansım varmış, arka sırada oturan bir komşum gelmiş, bir tarla satın almış, tarlasında inşaat yapmaya başlayacakmış, sanırım kışı burada geçirecek, artık ondan rica edeceğim ilgilenmesi için. Beni kırmaz çünkü onlar olmadığı zaman da ben ilgileniveriyorum, bazen de kışlıklarına dönerken bir iki saksısını bana bırakıyorlar ilgilenmem için onlar gelene kadar. Büyüklerimiz boşuna dememiş, komşu komşuya muhtaç diye, çok doğru söylemişler bence insan bazen arıyor darda kaldığında. Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
ah keşke yeni gineciğimiz gibi, komşu olsa, herkezin bitki anlayışı farklı. bir komşum var çiçeklerin derdini anlar ilgilenir ama oda kışın kışlığa döndü. devamlı kalan bir komşum var, mesala bahçeyi sadece seyreder, vede açmış çiçeklerimiz varsa affetmez, hemen kesip vazosuna koyar. bundan sonra vazosu hiç boş kalmaz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili efeege haklısınız, bu devirde sevgili Yeni Gine gibi insanlara çok az rastlanır oluyor artık, onun için hani derler ya tırnağın varsa başını kaşırsın diye... Baksanıza sizin de komşunuzun yaptığına, ben ise o güzelim çiçeklere hiç kıyamam, dalında seyretmek daha güzel bence, güzelliklerini doya doya yaşamalarından yanayım her zaman, yapacak bir şey yok... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatı Bu güzelimi aldığımda rengi böyleyken... ![]() Rengi bu şekilde değişti, sanki daha çok kırmızıya dönmüş gibi ![]() bir türlü anlam veremedim ben, boyu da uzadı, sanki o gitmiş yerine yenisi gelmiş, çiçeklerinin boyutu da değişmiş, çok tuhaf ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Ağaç Dostu
|
Benim gibi uykusu kaçanlar, doooğruca hiç bir yere sapmadan AĞAÇLAR.nete ![]() Bakalım neler neler varmış, kim hangi bitkiyi nasıl yetiştirmiş, ölen var mı? kalan var mı? ![]() oluruz gariplere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Ağaç Dostu
|
Şu güllerden birini koklayayım da belki bayılır uyurum ![]() Hangisini koklasam acaba? Bunu mu? ![]() Yoksa bunu mu? ![]() Hımm beyaz daha güzel kokuyormuş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Ağaç Dostu
|
Haksızlık olur değil mi ama güllere... hepsi biribirinden güzeller ![]() hangisine kıyılır ki? dediğiniz gibi hepsini koklamak gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Ağaç Dostu
|
Oxalis (uyku çiçeği) İlk defa sarı olanını görüyorum, bir komşumun bahçesinde gördüm, okadar çok açmışlar ki sarı sarı, dayanamadım istedim sağolsun o da beni kırmadı, bakalım tutturabilecekmiyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Ağaç Dostu
|
yılbaşı çiçeğim Yavaş yavaş açmaya başladı ![]() Şuna bakarmısınız ne kadar da sevimli ![]() ![]() Açıyooor ![]() Ve sonunda açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Ağaç Dostu
|
Mercan küpem. Mutfak penceremi süsleyenler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın akçabardak sarı oxalis ile ben yıllar önce tanıştım. Arsız Bahçenini her yerini kaplıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Bunlar güvem (çakal eriği) olmasın ? http://www.agaclar.net/forum/1219169-post706.htm Ben ona benzettim biraz.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili YeniGineciğim, Yılbaşı çiçeğim henüz iki yaşında, diyeceksin ki şimdi iki yaşında ki çiçek bu kadar ufak olur mu... küçük saksı tercih ediyorum o yüzden fazla büyümüyorlar, çünkü iki arada bir derede kışlık Ankara' olunca ve çiçeklerim de benimle beraber seyehate çıkacakları için de doğal olarak arabaya mümkün mertebe yük yapmamaya çalışıyorum sonra eşim de kızıyor ben buralardan Ankara'ya toprak mı taşıyacağım diyor. Araba zaten eşyalarla tıklım tıklım doluyor, azıcık ondan azıcık bundan azıcık ta çocuklara derken araba yükünü tutmuş oluyor. Dik durmalarına gelince yılbaşı çiçeklerime ve sukulentlerime çok su vermiyorum hatta bazen unutuyorum onları orada, fazla su verirsem mayışıyorlar, öldüm bayıldım susuzluktan dedikleri zaman suluyorum, ama bilemiyorum cinsinden de olabilir mi acaba, yazın güneşe hiç çıkarmıyorum, balkonda aydınlık bir yerde tutuyorum ve sularını da gene kontrollü veriyorum. Ben çiçeklerimi hangi çiçek olursa olsun hiç fark etmiyor, biraz yaşlandıktan sonra hemen yedekliyorum ne olur ne olmaz diye. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlahi h-doğan siz çok yaşayın emi... ne kadar güldürdünüz beni, işlerin sıkışıklığından dolayı biraz canım sıkkındı ama bu bana çok iyi geldi doğrusu YeniGine de gülecektir şimdi. Şu saatlerde ocağın üstünde marmelat yapıyordum ki tüp bitti canım sıkılmıştı, şimdimi biteceğin tuttu diye söyleniyordum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bazen söküp atıyorum çoğalınca. Düzenleyen akçabardak : 03-12-2013 saat 00:22 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
diyoruz ama başka adı varmıdır hiç bir fikrim yok, yaban mersini de diyenler var Şekere iyi geldiğini söylüyorlar, ağzınıza aldıktan sonra böyle bir burukluk oluyor, ekşi, mayhoş bir tadı var. Sizler daha iyi bilirsiniz, çoğunlukla Trakya bölgesinde yetişen bir meyve sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Ağaç Dostu
|
Çok yorgunum çoook... hava sürekli kapalı ve yağmurlu olunca dışarıda ki işler birikiyor, nihayet geçtiğimiz cuma günü güneş yüzünü gösterdi, çok güzel bir havaydı, eşimle birlikte hemen işe koyulduk, eşim dökülen yaprakları topladı bende bahçe temizliğine giriştim, ömrü biten bitkileri söktüm, kasımpatıları dipten kestim, güllere derin budama yaptım ve gübreledim. Daha sonra arka bahçeye geçip mandalinleri topladık, onca yamurdan sonra çürüyenler yerlere dökülmüş onları topladık. ![]() Domatesleri söktük, turşuluk domates bile topladık ve hemen 3 kiloluk bir kavanoza turşuyu kurdum. ![]() Biberleri sökmeye zaman kalmadı, ama üzerlerinde epey çiçek ve meyve var bir miktar irilerini toplamak zorunda kaldım kırağı düşerse üşümesinler diye. Bunlardan Güler hanımın turşusundan yapacağım, geçenlerde yapmıştım ama daha açmadım ama artık olmak üzeredir herhalde, bunlardan da 1 litrelik kavanozu doldurur diye düşünüyorum. Bir önce ki yaptığımı açtığımda tekrar paylaşırım. ![]() Bunlar da acı biber, onlardan da şekerli sirkeli acı biber turşusu yapacağım. Tarifini konu başlığında detaylı olarak veririm. ![]() Bir fidan zeytinim var, bu sene fazla meyve vermedi, geçen seneden az yaptı bu sene, onu toplayıp temizleyip yıkadıktan sonra çizik attık ve 5 litrelik bir bidona koydum (Domat zeytini olduğu için siyahlaşmıyor) yeşil zeytin olarak koydum. ![]() Düzenleyen akçabardak : 03-12-2013 saat 00:23 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Ağaç Dostu
|
Ağız tadıyla, sevdiklerinizle birlikte tüketin inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |