agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32914Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2013, 00:23   #241
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili akçabardak; bahçeniz maşallah... Fakat ilk bu kadar açmış gülü bu sene sizin bahçenizde gördüm. Çok da sevindim, darısı başıma inşallah...

akçabardak beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2013, 09:12   #242
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sevgili Yeni Gine, Bu gülüm çok yaşlı bir gül, ben burayı aldığımda bahçede vardı,
bir tek bu gül ayakta kalabildi. Ben bu yazlığı alalı 13 sene oldu, gül kaç senelik bilmiyorum.
Burada gül yetiştirmek çok kolay olmuyor, kadı lokmaları diye bir illet böcek var,
özellikle güllerin köklerini kemirip gülü ve ağaçları yok ediyor. Daha geçenlerde bir tane gene çok sevdiğim lila renkli ve mis gibi kokan bir gülümü o yüzden kaybettim, kendim yetiştirmiştim. Lale soğanlarımı bile yiyorlar, 3 kök ağaç şakayık vardı onlara bile rahat vermediler, tek bir köküm kaldı onu da kurtarmak için saksıya aldım. Bu bölgede o böcekten herkes şikayetçi herkesin güllerini kurutuyorlar

YeniGine beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2013, 10:42   #243
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Haseki küpelerimin son durumları
haseki küpelerini ne zaman ekmiştiniz? ben direk dışarıya saksıya ektim. 1 ay oluyor henüz bir hareket yok. bazı tohumları hem çimlendirme ortamında içeride ekmiştim hem de dışarıya direk saksılara deneme amaçlı olarak. dışarıdakilerde hiç hareket yok. ankarada havalar serin gidiyor. ondan mı acaba

s-bilge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2013, 17:59   #244
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili s_bilge, öncelikle hoş geldiniz.

Haseki küpelerimi 14 şubatta ektim (4.sayfam 96. mesaj) 7-8 gün içinde tek tük çimlenmeye başladılar ( 97. mesaj ) 3 Mart ta bazıları tamamen görünmeye başladılar (120. mesajlarda görüldüğü gibi) ekstradan hiç bir uygulama yapmadım hepsi bu kadar. Daha önce ben de bir deneme yapmıştım o zaman başarılı olamamıştım, büyük bir ihtimal tohumlar taze değildi ondan çimlenmediler bilemiyorum.
Bu ikinci denememdi bu sefer başarılı oldum çok şükür. Çimlenmeye başladıktan sonra dışarıya aldım ki dışarı havasına alışsınlar diye, gece ve gündüz dışarıda kaldılar sürekli.
Dilerim sizin tohumlarınız da çimlenir. Size kolay gelsin

Eski 11-04-2013, 13:08   #245
Yeni Üye

river-'s Avatar

Giriş Tarihi: 17-11-2012
merhaba akçabardak, bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize emeğinize sağlık

akçabardak beğendi.
river- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2013, 15:22   #246
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili river- sayfama hoş geldiniz,
Çok teşekkür ediyorum. Selamlar sevgiler diliyorum.

Eski 11-04-2013, 22:30   #247
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Leylaklarrr... ah... mis gibi kokarlarrr...

Eklenen Resimler

Eski 11-04-2013, 22:35   #248
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Greyfurt, salkım salkım tomurcuklandı.

Eklenen Resimler

Eski 11-04-2013, 23:04   #249
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Tohumdan yetiştirdiklrem;

Kasımpatı tohumu diye ektiğim tohumlar
Kozmos bitkisi çıktı
Name:  DSCF2764.jpg
Views: 882
Size:  54.5 KB

Hüsnü yusuf,
Kazazedelerim benim, bardak elimden düşünce, gerisi malum
allahtan toprak fazla dağılmadı, yerden öylece alıp bardağın içine koydum.
Hiç bir şey olmamış gibi, mutlu mesut hayatlarına bir kaç tane fire vererek devam ediyorlar.
Name:  DSCF2776.jpg
Views: 893
Size:  53.2 KB

Kolhbari (alabaş) fideciklerim
Name:  DSCF2778.jpg
Views: 1065
Size:  45.3 KB

Çemen otu
Name:  DSCF2780.jpg
Views: 1069
Size:  60.6 KB

Pepino fideciklerim
2. bardakta bir tane de hercai çıkmış
4. bardakta da arslanağzı çıkmış
Name:  DSCF2779.jpg
Views: 810
Size:  28.1 KB

Eski 11-04-2013, 23:22   #250
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Devam

Limon otu fidesi
Name:  DSCF2777.jpg
Views: 837
Size:  51.7 KB

Bunlar bana sürpriz yaptılar, tamamen ümidimi kaybetmiştim.
14 Şubatta ektiğim LİSİANTHUS tohumları çimlenmişler,
inanamadım ama gerçek bunlar ne zaman büyüp yetişecek anlamadım.
Evin içinde günlerce durdu, çimlenmedi diye dışarı çıkarıp bir kenara koymuştum.
Name:  DSCF2781.jpg
Views: 802
Size:  70.8 KB

Asma yaprağı taze taze görünce dayanamadım,
toplayıp bismillah deyip yılın ilk sarması sarıldı
Name:  DSCF2768.jpg
Views: 1290
Size:  66.0 KB

Eklenen Resimler

Eski 11-04-2013, 23:33   #251
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bunlarda sitemizin güzellikleri

Açık renklisi anne adayı
Name:  DSCF2770.jpg
Views: 784
Size:  42.1 KB

Sahildeki markete berber gidip, beraber dönüyoruz
Name:  DSCF2772.jpg
Views: 773
Size:  44.5 KB

Göründüğü gibi aklı sıra bana şirinlik yapıyor,
önüme geçip geçip pozlar veriyor.
Name:  DSCF2771.jpg
Views: 814
Size:  40.2 KB

Eski 11-04-2013, 23:45   #252
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili akçabardak; tohumlarınız çok güzel fide olmuşlar maşallah!.. ( Ben yer sorunu yüzünden başaramadım, artık fide bakınmaya başlayacağım inşallah.)
Ve paylaştığınız herşeyi seviyor, beğenerek takip ediyorum. Ellerinize sağlık...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2013, 23:56   #253
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Çok teşekkür ederim sevgili Yeni Gine'cim,
Ben de sizin tarlalarınızı severek izliyorum, sizde çok başarılısınız kutluyorum sizi.
Ellerinize emeklerinize sağlık, kolay gelsin sevgiyle kalın.

YeniGine beğendi.
Eski 14-04-2013, 09:22   #254
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Günaydın,

Kimin bahçesinde leylak görsem, gıpta ile izliyorum. Emirgân'da bol bol hem de katmerli leylaklarımız vardı. Çocukluğumun güzel ağacı der, çok da severim. Ama Manyas'da koskoca bahçede maalesef bir tane bile leylak ağacım yok. 3-4 defa denedim ama ilk seneden sonra sonuç hep hüsran oldu. Büyük saksıda dene diyor eşim ama o zaman da ağaca kıyamıyorum.

Sizin o taraflar daha sıcak oluyor galiba. Eriklerin tadına bile bakmışsınız, ne güzel. Bizimkiler daha çiçekte. Hayırlısı ile bol bol meyve versinler inşallah siz de güzellikler içinde olun hep.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 10:06   #255
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Gününüz aydın ve daima güzelliklerle dolu olsun...

Bizim fidecikler daha asıl yapraklarını çıkarmaya uğraşadursun, sizinkilerin gerçek yerlerine şaşırtma zamanları gelmiş gibi duruyor. Ne zaman ektiniz de bu kadar geliştiler? Sizin biraz daha ılıman iklimde olmanızın sonucu olsa gerek. Eriklere, asma yapraklarına bakınca da bunu teyit edebiliriz öyle değil mi? Zira benim asma yapraklarım henüz minicik...

Emeklerinize sağlık. Bereketiniz bol olsun...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 18:58   #256
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Günaydın,

Kimin bahçesinde leylak görsem, gıpta ile izliyorum. Emirgân'da bol bol hem de katmerli leylaklarımız vardı. Çocukluğumun güzel ağacı der, çok da severim. Ama Manyas'da koskoca bahçede maalesef bir tane bile leylak ağacım yok. 3-4 defa denedim ama ilk seneden sonra sonuç hep hüsran oldu. Büyük saksıda dene diyor eşim ama o zaman da ağaca kıyamıyorum.

Sizin o taraflar daha sıcak oluyor galiba. Eriklerin tadına bile bakmışsınız, ne güzel. Bizimkiler daha çiçekte. Hayırlısı ile bol bol meyve versinler inşallah siz de güzellikler içinde olun hep.

Merhaba sevgili Güler hanım,

Öncelikle sayfama hoş geldiniz, kusuruma bakmayın mesajınızı daha yeni gördüm, malum bahçenin işi bir türlü bitmek bilmiyor.
Biz biraz Ege bölgesinde kaldığımız için haliyle iklim biraz daha ılıman, bizde kış tehlikesi Şubat ayının ilk 2. 3. haftasıdır sonra her taraf yavaş yavaş yeşermeye başlıyor, erik ağacım ocak ayında yapraksız çiçeklenmeye başlıyor. Çok değişik bir çeşit eriktir. Ben ona yediveren diyorum, kademe kademe irili ufaklı erikleri var.
O yüzden erkenciyiz sizin bölgenize göre.

Leylaklardan bahsetmişsiniz eşinizin dediği gibi önce saksıya dikip biraz büyüyüp kuvvetlendikten sonra bahçeye alsanız, Sizde de varmı dır bilmiyorum,şu kadı lokması dediğimiz böcekler var ya belki onlar köklerini mi kemiriyor da ondan mı yaşamıyor acaba aklıma başka bir şey gelmiyor çünkü. Manyas ne tarafta kaldığını bilmiyorum, sanırım marmara bölgesinde midir, leylak oralarda daha güzel yetişir gibi geliyor bana sanki.

Ben körpecik fidanlarımı, yumrulu bitkilerimi hatta lale soğanlarımı bile bu böcekler yüzünden bu şekilde kaybettim en çok ta güllerimize zarar veriyorlar. Ben şimdi önce saksılarda yetiştirip, bir iki sene sonra bahçeye alıyorum, sizde deneyebilirsiniz.
Size kolaylıklar, sağlıklı ve bol bereketli günler diliyorum. her şey gönlünüzce olsun.

berçin ve YeniGine beğendi.
Eski 14-04-2013, 19:20   #257
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Manyas' Balıkesir'in bir ilçesi. Susurluk-Gönen-Bandırma üçgeninde.

Aldığım leylaklar neredeyse ağaç gibiydi her defasında. Boyları 3 m den fazlaydı. İlk sene güzel oluyor, ama ertesi sene kış geçirdikten sonra ölüyor. Köyümüz dağ eteğinde hele bizim düzlük çok sulak oluyor, bir de taban suyu çok fazla. Bitki kökleri bu aşırı suda don yiyince de donuyor tabii.
Bahçe tanzimi yaparken dört bir tarafı drenaj boruları ile donattık ama kâfi gelmedi anlaşılan.
Köyde pek çok evde leylak var, onlarda taban suyu bendeki kadar fazla değil. Ben de onlardan topladığım çiçekleri vazolarıma koyup, özlem gideriyorum.

Kadılokmaları benim ihtisas alanıma girdiler artık, yok ediyorum onları.

Size de kolaylıklar dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 19:43   #258
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Gününüz aydın ve daima güzelliklerle dolu olsun...

Bizim fidecikler daha asıl yapraklarını çıkarmaya uğraşadursun, sizinkilerin gerçek yerlerine şaşırtma zamanları gelmiş gibi duruyor. Ne zaman ektiniz de bu kadar geliştiler? Sizin biraz daha ılıman iklimde olmanızın sonucu olsa gerek. Eriklere, asma yapraklarına bakınca da bunu teyit edebiliriz öyle değil mi? Zira benim asma yapraklarım henüz minicik...

Emeklerinize sağlık. Bereketiniz bol olsun...

Sevgili loveforlife,
Merhaba, Ben fideciklerimi her sene 14 Şubat Sevgililer gününde ekerim. Bu gün tam 2 ay olmuş ve yavaş yavaş bana ürün verecekleri yerlerine şaşırtmaya başladım. 3 gün dür domates ve biber fidecikleri ile uğraşıyorum. Bu sene ilk defa Ayaş domatesi ile Deşti domatesi tohumu edindim. Onlar için biraz özen göstererek özel toprak hazırlayıp, büyük saksılara dikiyorum, çünkü bahçede diğer domatesler ile tozlaşıp değişikliğe uğramasın diye, bakalım sonucu ne olacak bende çok merak ediyorum.
Evet bizim buralar daha sıcak olduğu için, erik yemeye, asma yaprağından sarma sarmaya erken başlıyoruz.
Yalnış hatırlamıyorsam sizin Bursa idi galiba, Bursa ile bizim burası arasında iklim olarak pek fazla fark yok gibi. Ben Aralık-Ocak ayında Bursadaydım oğluma gitmiştim, bahçeler yem yeşildi, yalnız oraya kar yayıyor, bizde hiç kar yağmaz tek fark bu, ama gecelerimiz ayaz olur o yüzden tohumlarım evin içinde bekletiyorum, çimlenmeye başladıktan sonra gündüzleri dışarı çıkarıp, üşüme tehlikesi geçene kadar akşamları eve alıyorum hepsi bukadar. Size kolay gelsin sevgiyle kalın, fideciklerinizin ürünleri bol olsun

Eski 14-04-2013, 22:44   #259
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-05-2012
selam..

Sayın akçabardak,bahçenizi hayranlıkla dolaştım,baştan sona el emeği göznuru bitkiler..herbiri sevgiyle bakılmış büyütülmüşler,elleriniz dert görmesin..

YeniGine beğendi.
neslihan0602 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 22:58   #260
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili neslihan0602,
Çok teşekkür ederim, elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Ufacık bahçede oyalanıp duruyorum.Balkonda oturup bir bardak çay yudumlarken, bitkilerimi izlemek bana keyif veriyor, bazen derin hayallere dalıp gidiyorum.

YeniGine beğendi.
Eski 15-04-2013, 11:25   #261
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Anne hani beni özledin, geleceksin ya gelirken de elin boş gelmeyeceksin nasıl olsa Pepino 4. bardak ilavesi de olur mu onların içine ? Hazır içinde aslan ağzı da varken

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2013, 11:51   #262
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Anne hani beni özledin, geleceksin ya gelirken de elin boş gelmeyeceksin nasıl olsa Pepino 4. bardak ilavesi de olur mu onların içine ? Hazır içinde aslan ağzı da varken

Biraz düşünmem lazım ... ee düşündüm, arabaya yük olmaz ise getirmeye çalışırım hemde ilavesi ile

Eski 15-04-2013, 18:11   #263
Ağaç Dostu

Adil's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Sayın akçabardak.
Sevgimizi doğaya gösterdiğimiz sürece oda bize gülümseyecektir,cömert davranacaktır.
Sevginiz ve mutluluğunuzun devamı dileğimle,kolay gelsin.
Saygılar selamlar .

akçabardak ve YeniGine beğendi.
Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2013, 18:34   #264
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Nihayet bu gün bahçeye çıkabildim Bir hafta boyunca rüzgar ve fırtına, cam kapı ne varsa kapandı ve ben içeriye kapanmak zorunda kaldım Polenlere karşı allerjim olduğu için dışarıya çıkamadım.

Turunçgiller çiçeklenmeye başladıktan sonra, polenleri rüzgarlı günlerde beni çok rahatsız ediyorlar, oysa ki misler gibi kokuları okadar güzel kokuyorlar ki anlatamam.

Arkadan zeytin çiçeklerinin polenleri, daha sonra ide ağaçları derken, Haziranın 15 ini buluyor.

Bu gün bir ara rüzgar durulur gibi oldu fırsattan istifade edip hemen bahçeye, tohumdan çimlenen bitkilerimi bahçeye indirdim, güller bitlenmiş onlara ilaç yaptım,
asmaya ilaç attım, etrafı temizledim, bir kaç domates (ayaş cinsi) ve (deşti) büyük saksılara diktim, işler bitti mi? hayır iş biter mi hiç, yapılacak çok iş var çoook
Bu sene ilk defa ayaş ve deşti domatesi ektim denemek için saksıda büyüteceğim, bahçem yetersiz olduğu için, normal domateslerden uzak olsun istedim, tozlaşmaları birbirine karışmasın diye bakalım sonuç ne olacak bende çok merak ediyorum

berçin beğendi.
Eski 21-04-2013, 20:07   #265
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Güllerim yavaş yavaş açmaya başladılar

Eklenen Resimler

Eski 21-04-2013, 20:08   #266
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Devam ediyor

Eklenen Resimler

Eski 21-04-2013, 20:13   #267
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Devam

Eklenen Resimler

Eski 21-04-2013, 20:18   #268
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Bunlar da eşimin üçgen bahçesinden görüntüler,
geçen sene çelikten yetiştirdiği güller.

Eklenen Resimler

Eski 22-04-2013, 17:46   #269
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Sayın akçabardak, inşallah iyisinizdir, sizin bahçenizi ayrı seviyorum, sizi de şahsen tanımasam da çok sıcak, tatlı birisiniz, yazdıklarınızdan böyle bir his geçiyor Kasımpatınız kozmos çıkmış, bakalım ne renk açıp şaşırtacak bizi Asma yapraklarınıza bayıldım, tazecik resimden bile anlaşılıyor, bizim için de sarın valla Bir de şunu soracağım: haseki küpesi tohumu da ektiniz sanırım. Henüz edinmedim ama çok sevdiğim çiçeklerden biridir (zevklerimiz epey örtüşüyor sizinle) Ancak ben tohumdan ekildiği sene çiçek vermediğini, ertesi sene çiçeklendiğini duymuştum sanırım, bu doğru mudur?

akçabardak ve hira beğendi.
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2013, 20:52   #270
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Sevgili Cymbelina,
Canım benim ya, benim için ne güzel sözler yazmışsınız, çok teşekkür ederim. İnşaallah bir gün tanışmamız da olur, kim bilir kader bu belli mi olur, ne yalan söyleyeyim, ta en baştan beri ben de sizi kendime yakın hissettim.

Baharla birlikte her şey yem yeşil oldu, her şey taze taze ne güzel, insanın içi coşuyor. Haseki küpelerine gelince evet 14 Şubat ta bende tohumdan ektim, daha yeni şaşırtma yaptım havalar serin gittiği için çok yavaş gelişiyorlar.

Çiçeklenme ikinci yılında gerçekleşiyor. Bir iki güne fotoğraflarını eklerim sanırım, bu gün çarşıya çıktım biraz, dönüşte çiçekçiye uğradım tesadüfen ne göreyim, açmış olarak haseki, iki tane kalmış onları da ben hemen aldım çok mutlu oldum hemen fotoğrafladım. Allah herkese, her isteyene nasip etsin inşallah.
Hoşça kalın her şey gönlünüzce olsun.

berçin ve Cymbelina beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025