View Single Post
Eski 14-04-2013, 19:43   #258
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Gününüz aydın ve daima güzelliklerle dolu olsun...

Bizim fidecikler daha asıl yapraklarını çıkarmaya uğraşadursun, sizinkilerin gerçek yerlerine şaşırtma zamanları gelmiş gibi duruyor. Ne zaman ektiniz de bu kadar geliştiler? Sizin biraz daha ılıman iklimde olmanızın sonucu olsa gerek. Eriklere, asma yapraklarına bakınca da bunu teyit edebiliriz öyle değil mi? Zira benim asma yapraklarım henüz minicik...

Emeklerinize sağlık. Bereketiniz bol olsun...

Sevgili loveforlife,
Merhaba, Ben fideciklerimi her sene 14 Şubat Sevgililer gününde ekerim. Bu gün tam 2 ay olmuş ve yavaş yavaş bana ürün verecekleri yerlerine şaşırtmaya başladım. 3 gün dür domates ve biber fidecikleri ile uğraşıyorum. Bu sene ilk defa Ayaş domatesi ile Deşti domatesi tohumu edindim. Onlar için biraz özen göstererek özel toprak hazırlayıp, büyük saksılara dikiyorum, çünkü bahçede diğer domatesler ile tozlaşıp değişikliğe uğramasın diye, bakalım sonucu ne olacak bende çok merak ediyorum.
Evet bizim buralar daha sıcak olduğu için, erik yemeye, asma yaprağından sarma sarmaya erken başlıyoruz.
Yalnış hatırlamıyorsam sizin Bursa idi galiba, Bursa ile bizim burası arasında iklim olarak pek fazla fark yok gibi. Ben Aralık-Ocak ayında Bursadaydım oğluma gitmiştim, bahçeler yem yeşildi, yalnız oraya kar yayıyor, bizde hiç kar yağmaz tek fark bu, ama gecelerimiz ayaz olur o yüzden tohumlarım evin içinde bekletiyorum, çimlenmeye başladıktan sonra gündüzleri dışarı çıkarıp, üşüme tehlikesi geçene kadar akşamları eve alıyorum hepsi bukadar. Size kolay gelsin sevgiyle kalın, fideciklerinizin ürünleri bol olsun

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön