![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Çimlenen şayot kabakları ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçede açık alanda toprağa diktiğimiz bitkiler,Domatesler, biberler, çiçek açmış meyveli yer kirazları, çiçek açmış pepinolar, muzlar, aloe vera çiçekleri, melek borazanları, melisalar maalesef yaşadığımız aşırı soğuklarda bir de don yapınca yaprakları su gibi oldu eridi ? . Gövdelerin canlı olması için dua ediyorum. Yaşanması gereken yaşandı sağlık olsun diyerek yolumuza devam edeceğiz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
Köyde bitki müzesi kuruyoruz. Bir çiçek de sizden gelsin. Tohum, fide göndermek isteyenler, yukarıdaki konuda yazışmaya devam edebilir. Doğayla Barış; siz de bu konunun ilk mesajına gerekli eklemeleri yapar mısınız? Bahçe sayfası açmış ya da açacak olan üyelerin dikkatine |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerekli eklemeler yapıldı. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Nazik iltifatınız ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Doğayla Barış, bu güzel uğraş için sizi kutluyorum ellerinize sağlık. Ayrıca hayvan sevginiz, çocuklara bahçenizde kamp kurdurma fikriniz harika, fıstık tam bir fıstık bayıldım, benim bahçeden istediğiniz bir şeyler varsa seve seve gönderirim sevgiler saygılar. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Allahın bize lütfettiği güzellikleri paylaşmak gönül gözümüzü açıyor. Ben çocuklardan daha mutlu oldum inanın. Fıstık çooook yaramaz Eksikleri hala fark etmediniz mi? dün gece sizi uyandırmamaya dikkat ederek uzunca bir süre bahçenizde sessizce dolaştım. Hepsini kucaklayıp getirmek istedim ama izinsiz olmaz diye vazgeçtim. ![]() Yine de maviş, küpe, ve şu an adını hatırlayamadığım bazı bitkileriniz arkama takılıp gelmişler, nasıl olmuş anlamadım ![]() Nazik teklifinize asla hayır diyemeyeceğim. Sevgili Güngör Salman sitemizde bahçeme ilk armağan gönderen arkadaşımız. Kalbimizde yeri ayrı. Demek ki ablasına çekmiş. Bahçemiz yeni oluşuyor. Sizin bahçede daha sık dolaşacağım deneyimlerinizden yararlanmak için. Aşırı soğuklar geçsin isteklerimizi sıralarız. Şimdiden çok teşekkürler. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili arkadaşım, kardeşim ve benim için söylediğiniz güzel sözler için çok duygulandım çok teşekkür ederim, yaptığınız güzel şeyler için bahçem feda olsun, bu kadar geç kaldığım için ayrıca çok özür dilerim, siz bahçemi tam gezip, özelden bana liste gönderin, elimde olanlardan seve seve göndereyim sevgiler saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok teşekkür ediyorum güzel arkadaşım, sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Doğayla Barış, aslında sayfanızı ve çabalarınızı başlangıçtan itibaren takip ediyordum. Ne zaman bu bölümde göreceğimizi merak ediyordum, açıkçası. Hoş geldiniz, sizi bahçeler arasında gördüğüm için sevindim. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Sevgiyle... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Denizden itibaren 150 metre upuzun fıstık tarlası , sizlerin ki gibi olması için epey zaman geçecek, biraz da gözüm korktu sanırım. Bu arada açtığımız sayfada kısmen de olsa bahçe maceramızı usul usul paylaşmaya başladık. Ve şimdi sevgili malina'nın sürpriziyle sizlerin arasındayız. Umarım bu yıl hepimiz için sağlıklıklı ve huzurlu bir yıl olur da sevgiyle bahçelerimizle uğraşırız. Bahçeniz keyifle dolaştığım bahçelerden birisi, Gülleriniz, çiçekleriniz, eşinizin yaptığı ocak çok hoşuma gitmişti. hanım terliğinde aklım kalmıştı ![]() Güzel düşüncelerinize çok teşekkür ediyorum. Ben de mutluyum aranızda olmaktan. Sevgiler. Düzenleyen Doğayla Barış : 04-07-2012 saat 22:46 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Bu güzel ismin adı altında açılan,harika bir bahçenin sahifesini bende geç gördüğüm için üzgünüm....Ne mutlu size bu kadar tabiat harikası bir yerde bahçe yapmışsınız.. Aloe veralarınız, köpeğinizden çok hoşlanrım...Fok balığı fotoğraflarınız da çok değişikti... Böyle büyük ve güzel bir bahçede size kolay gelsin,resimlerinizin devamını beklerim... sevgi ve saygılar efendim... ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sn. berrinb, hoş geldiniz bahçemize. İltifatlarınız için teşekkür ediyorum. Doğa muhteşem haklısınız :-) Şimdi yoğun rüzgarlı dönemdeyiz ve çok soğuk. Zaman içinde yeni fotoğraflar ekleyeceğim. Sizin bahçelerinizde dolaşarak feyz alacağız. ![]() Tekrar bekleriz efendim, sevgi ve saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu gün akşama kadar sahilde bahçemizle uğraştım.Yağmur yok rüzgar azalmış ama hava çok soğuk. Dondan bitkiler çok hasar görmüş çok . ![]() Galiba melek borazanları bize veda etmiş, moralim çok bozuldu ama arkadaşlarımız sürpriz yaptı keyfim yerine geldi. Önce Sn.sumeha bol çeşitli bir tohum paketini bahçemize armağan etmiş tohumlarımız geldi. 70 in üzerinde çok nadide türler var. Bazıları tanımadığım bitkiler, araştırma yapıp öğreniyoruz. Bu araştırma bölümü de çok heyecanlı ve keyifli. Umarım yetiştirip çoğaltır ve sizlerle paylaşırız. Sonra hoş bir haber daha aldım. Deniz kaplumbağaları için yaptığımız klip çalışmasını arkadaşlarımız paylaşıma açmışlar ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2011
|
Alıntı:
orada vermiş olduğunuz link beni buraya yöneltti, bahsini ettiğiniz, kaplumbağalar ile alakalı çalışma hakkındaki klibi bulamadım? saygılar |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sığla/Günlük/Liquid amber oriantalis ülkemize özgü, dünyada sadece Muğla ve çevresinde bulunan relikt ve endemik bir tür orman ağacı. Tehdit altındaki sığla ormanlarıyla ilgili bir belgesel çekip ülkemizin tanıtımında yurt dışı etkinliklerde kullanmak üzere Kültür Bakanlığına teslim ettik. Ayrıca Çevre Bakanlığı bu belgeseli çoğaltarak, Sığla ormanlarını koruma bilinci oluşturmak amacıyla, Muğla genelindeki okul ve köylerde verdiğimiz konferanslarda, eğitim materyali olarak hazırladığımız poster ve broşür eşliğinde dağıttı. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da bize iki yıl boyunca çekimlerde eşlik eden, muhteşem konserleriyle ruhumuzu yıkayan sığla bülbülü. Özelliği, insana asla gözükmez. Zaten bir lokma kadar, koca ormanın içinde kaybolup gider. Benim Doğa ve canlılarla farklı bir bağım var. Sürekli inanılması zor ve ilginç olaylar yaşarım. Hikayesini başka zaman paylaşalım, karşınızda sığla bülbülü serenata başladı, dinlemeye hazır mısınız ![]() Düzenleyen Doğayla Barış : 01-02-2012 saat 01:52 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sığla ormanlarında endemik orkide. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, tekrar beklerim. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bahçeyi nasıl görmemişim ben, kendime çok ama çok kızdımmm ![]() Köpekler, tavuklar, foklar, kelebekler, çocuklar, bitkiler..ve güzel yürekler. Herşey o kadar güzel ki, kayboldum sayfalarda inanın. İlerideki durumunu hayal etmeye çalıştım da, off dedim offf. Bu gönül güzelliği ile cennet yaratacağınızdan kuşkum yok. Baş koyduğunuz bu yolda, size sabır ve güç kuvvet versin rabbim. Baharda, bahcemden istediğiniz ne varsa, seve seve göndermeye çalışırım. Hatta, Marmaris otobüsünün bagajına rezerve yapalım şimdiden ) Kargodan daha çabuk ve daha fazla bitki gelir böylelikle.Herşey gönlünüzce olsun. Kalın sağlıcakla. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili cemo sen çok yaşa, ilk fırsatta gidip otobüs şirketleriyle görüşeyim. ![]() Sitede ki birbirinden güzel bahçeleri görünce karabasanlar sardı beni, bu bahçe ne zaman adam olur diye dertlenip duruyorum. ![]() Bu son donlarda bahçede var olanları aldı götürdü ne yazık ki. Eşim her ne kadar dur telaş etme, sen daha yolun başındasın dese de, gece rüyalarımda bile tohum ekiyorum, ağaç dikiyorum, ![]() Demek ki Mart ayında benim bahçede şenlik var, Keyiflendim birden ![]() Güzel dileklerine çok teşekkür ederim. Bu arada bin bir emekle oluşturduğun bahçene girdim, havuza atladım geri döndüm, daha gezecek çok sayfa var, hepsi birbirinden güzel. Yüreğine sağlık güzel arkadaşım. Sevgilerimle. Düzenleyen Doğayla Barış : 05-02-2012 saat 08:00 |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklısınız tabi ki, bize köstek olmasınlar yeter. ![]() Seçtiğimiz yol hiç kolay değil biliyoruz, rant için doğayı katletmek gelenek olmuş, belki de yeldeğirmenlerine karşı savaşıyoruz. ![]() Ama bir gün doğa hak edenlere gereken cevabı verecektir. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla. Düzenleyen Doğayla Barış : 03-02-2012 saat 21:42 |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Mandalinlerimizden bol bol yiyebilirsiniz, afiyet olsun. Komik bir şey söyleyeyim, mandalinleri toptan birisine sattı eşim, bahçeye de sadece bir kez gidip, bize ayrılan 3 ağaçtan az bir miktar toplamıştık. Soğuk, yağmur derken, bir türlü gidemedik. Kar yağınca da donmamışlardır inşalallah. Bahçede mandalin var diye para verip almak da olmaz diyerek bu kış mandalinsiz kaldık gibi bir şey. En kısa zamanda bahçeye gitmeyi düşünüyoruz, bu arada bari siz uğrayıp bol bol toplayın. Sevgiyle kalın ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Rüzgar.... Fırtına tam bir kaos yaşatıyor, bahçelerdeki 15-16 yıllık meyve ağaçlarını kökten söküp savuruyor, çatıları uçuruyor... Gündüz işlerimiz nedeniyle Marmaris'e inmiştik. Akşam üzeri komşuların telefonuyla neye uğradığımızı şaşırdık. Köye döndüğümüzde karşılaştığımız manzara... ![]() Seranın örtülerini söküp uçurmuş komşu bahçenin zeytinlerine sardırmış, uğraştık çıkaramadık, neyse ki denize gitmemiş sabah çaresine bakacağız. Kış bahçesi vahim durumda, kum torbalarını uçurmuş, brandaları savurmuş, aralardan giren rüzgar içeride sanki hortum oluşturup saksıları devirmiş, Duşlardan birisinin kapısını kırmış...deponun pencerelerini patlatmış, tahta çivileyip geçici olarak kapattık...Çatıdaki kiremitleri uçurmuş... Elektrikler de kesildiği için net hasar sabah belli olacak. Bu saate kadar sahilde uğraşıp sonunda pes ettik, sabah ola hayrola... ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Doğayla Barış çok çok geçmiş olsun,benzer olayları bizler de yaşadık ve yaşayacağız ancak,direncimiz kırılmamalı,bir kış günü gece saat onbirde bahçeye geldim fırtına ve kar Sizde ki kadar etkili olmasada sayıları onlarla ifada edilecek ağaçlarımı yerlebir etmişti, hırsımdan ağladığımı hiç unutamam sabaha karşı dörtbuçuk sularında ağaçlarımı kazıklara bağlayarak düzelttim içeri girdiğim de el ve ayak parmaklarımı artık hissetmiyordum Oldukça zor bir gün olmuştu,eminim en kısa zamanda hasarlarınızı onarıp kayıplarınızı en aza indireceksiniz tekrar geçmiş olsun.Düzenleyen Yücel Canpolat : 08-02-2012 saat 11:18 |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-12-2008
|
Çok akıcı ve zevkli bulduğum konunuzu bir nefeste baştan sona okudum. Derler ya, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diye. Siz daha çok yollar kat edersiniz gibi geliyor bana. Gerçekten sizi ve sizi yalnız bırakmayan eşinizi dostunuzuda tebrik ederim. Bu arada çocuğunuzuda Allah hayırlısı ile kavuştursun diyeyim. Karınca hikayesi gibi bilirsiniz, ne demişler karıncaya nereye gidiyorsun. Kabeye demiş. Sen o yolu nasıl alırsın demişler, olsun varamasamda o yolda ölürüm demiş. Ama siz Allahın izni ile inşallah Her molanızda bir işler başararak Yolunuzu tamamlayacak gayret ve kuvvette gözüküyorsunuz. Eğer adresinizi atarsanız ö.m. den mektupla elime geçen nacizane tohumlardan yollamak isterim. İnşallah böylelikle benimde bir tuzum olur ne diyeyim. Sevgiyle kalın. Saygılarımla tebrik ederim. Not. Bu arada üzülmeyin siz dostlarınız ile üstesinden gelirsiniz Kışın. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bitki müzesi, doğayla barış, gökkuşağı, kış bahçesi, sera |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|