![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılbaşı yaklaştı, evi süslemek lazım, minik hediyeler yapmak lazım. Bu kapı süslerinin çemberlerini Kemeraltı'ndan 2 liraya almıştım. Samandan hazırlanmışlar, size sadece süslemesi kalıyor. Biriktirdiğim kurdeleler, kırılan bir çamın kozalakları, fıs fıs boyalar, kaç zamandır bana bakıp duruyorlardı. Bugün artık bir gayret başladım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Seram salyangoz üretim çiftliği oldu. Büyükleri topluyorum ama yüzlerce yavrulamışlar. Yediler her şeyi neyse kalan sağlar bizimdir. Geçen seneden toprağa düşen domateslerden çıkan bitkilerin uçları son günlerde ki donlardan etkilenmişler, ben de çiçek açtılar diye seviniyordum ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Brokoliler açıkta bile oluyor, serada salyangoz faktörüne rağmen iyi gibiler. ![]() ![]() Küçük seraya saklamıştım bazı bitkileri. Dışarıda kalan donmuş, seradakini kurtardık. ![]() Yılbaşı çiçeğini de hiç açtıramazdım hatta yaşatamazdım bile, tomurcuk vermiş, çok sevindim. ![]() Sıklamen, dona dayanır demiştim, evet yaşıyor. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2012
|
mandalinci eline sağlık herşey çok güzel.bahçeni çok beğendim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Geçmiş olsun sevgili mandalinci, bahçenizi takipteyim, kolaylıklar ve şifa diliyorum. Sevgiler.. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Merhaba , nette dolaşırken bu fotoğrafı görünce siz aklıma geldiniz .Fikir verebilir diye düşündüm. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Herşey güzel sevgili mandalinci,yaşadığınız olumsuzluklara üzüldüm.Dilerim önümüz sezon sorunsuz ve herşey gönlünüzce olur,sevgiler. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Pancarın kökü pazarda satılanlar kadar kırmızı değil ama çok lezzetli. Her gün salyangoz avı var, birayı da denedim, artık elle topluyorum ![]() Sapları ve yapraklarından, sarımsaklı yoğurtlu salata yaptım, tavsiye ederim ![]() ![]() Rokalar biraz fazla uzadı. Maydonozlar bitti, yeniden tohum serptim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Sağlıkla afiyetle tüketin sayın mandalinci. Salyangozlarla benimde başım dertte ne yapacağım bilemedim. Birayı bende denedim ama olmadı. Elle toplamaya yetişemiyorum. Zar zor büyüttüğüm çiçeklerimi yiyip tüketti hainler : ( İlaç al dediler hani şu top top yapılıp sağa sola bırakılanlardan. İçim elvermiyor ama sanırım onu deneyeceğim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
sayın hepgül şöyle yapabilirsiniz, salyangozlar bira kokusuna mutlaka gelirler, siz bahçenin birkaç yerine küçük birşeyler içine bira koyun, onlar orada toplanacaklardır, toplandıklarındada alıp başka bir yere koyarsınız, o zaman kıymamış olursunuz, bende bir ziraat mühendisinden duymuştum. denemekte fayda var, bende henüz olmadığı için denemedim ama kendisi öyle yapıyordu. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Seradan manzaralar. ![]() Artık bakla yiyebiliyoruz ![]() ![]() Düzenli olarak salyangoz avına çıktığım için pazıların yaprakları düzgün. ![]() Takasdan aldığım mısırlar yerlerine dikildiler. ![]() Sarımsaklar baş yapsın diye bekliyorum. ![]() Diktiğim enginarlardan sadece bir tanesi yerini sevdi. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Maalesef bahçenizi yeni keşfettim ama çok tanıdık geldi... Annemler de kışın Ankara yazın Dikili hattında yaşadıklarından bir ara acaba İzmirli olsak mı diye düşünmüşlerdi. Ama bunca yılın dostluk ve tanıdık çevresinden (doktor,hastane) vazgeçip yeni bir şehre alışma fikri oldukça zor geldi. Yaşları da ileri olunca biz de çok uzağa gitmelerini istemedik. Sizin Ankara'dan İzmir'e taşınmayı, ev, bahçe, mandalin bahçesi ve yazlık işlerini nasıl beceri ile kotardığınızı beğenerek okudum. İzmir ve Ege hepimizin emeklilik hayallerinde başköşede. Güle güle oturun. Ben de Dikili'de ki yazlığımız için sizin bahçenizden izninizle fikirler almak isterim. Sevgiler |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene bitler yedi bitirdi güllerimi, pas bir taraftan, külleme bir taraftan. Tabi çoğunun zamanı geçti ama resimlerini göstermek istedim. Bir yağmur, bir yüksek sıcaklık, herhalde ondan çoşuyor bu hastalıklar. ![]() Bahçe duvarının dışına dikilmiş küçük sarı gülleri, palmiyeye sardırıyorum. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Uğraşırsın çıkmaz, bahçede ve dışarıda söke söke bitiremedim, sokaklarda ki palmiyelerin tohumlarından o kadar çok minik bitki oldu ki. Kökleri çok uzun ve çok sağlam. Ama hep istenmeyen yerlerde çıktılar, 2-3 tanesini uygun olduğunu düşündüğüm yerlerde bıraktım. Bakalım ne olacak? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da bahçeye gelen misafirler; ![]() Akasya dediler ama bana da değilmiş gibi geliyor. Kendiliğinden çıktı. ![]() Uğraşırsın çıkmaz, bahçede olur olmaz yerde, yol kenarındaki palmiyelerin tohumlarından çıkan palmiyeciklerim var. Kıyamıyorum da sökmeye, bahara doğru başka bir yere nakletsem tutar mı acaba? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Sayfanızda mutlu mesut gezindim.Allah mutluluğunuzu daim eylesin.Ogüzel yerlerin tadını iyi çıkarın.Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-06-2015
|
Saksıya alınan palmiyelerden satmak isterseniz özelden yazabilir misiniz |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sevgili mandalinci ellerinize sağlık süper resimler beni can evimden vurdunuz. Defalarca inceledim eski aksesuarlara bayıldım. Lütfen gittiğiniz ve gördüğünüz bu tür şeyleri benim için görüntülerseniz çok sevinirim. Her gün açıp bakmaktan usanmıyorum her bakışımda bendeki malzemeleri nerde değerlendiririm diye fikir alıyorum. Süperrrrrrrrrrrrrrrsiniz. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resimleri çekerken, inanın sizi düşünmedim desem yalan olur. Zevkle resim çekip paylaşırım tabii. Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
![]() |
|
|