![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Makas aldık ama benim aşı yaptıracağım ağaçda körpe filizler olmadığı için, farklı aşı yapıldı. Komşumuz Murat Bey, bu işi profesyonel olarak yaptığı için onun yaptığı aşıları sadece seyrettik. Bir daha ki sefere inşallah biz yapacağız. Düzenleyen mandalinci : 25-02-2012 saat 08:34 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Ablacığım aşı yapma konusunda hiç bilgim yok paylaştığınız resimler çok güzel olmuş her aşaması gayet güzel fikir verdi teşekkür ediyorum ![]() Marulları yemek için biraz daha bekleyiniz,seyri daha bir keyifli oluyor ben koparmaya kıyamıyorum,bu sene kış sebzelerini dikemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Resimleri beğendiğinize sevindim, Murat Bey'in dediğine göre kalemin ve anacın kabuklarının birbirine değmesi, denk getirilmesi önemli imiş. Ama sanki geç kaldık gibi, inşallah tutarlar. Tutarlarsa çok sevineceğim. Sizin, herhalde kış sebzelerini sera benzeri bir yerde dikmeniz gerekiyor. İstanbul ve sizin bulunduğunuz bölge çok karlı ve soğuk. Benimkiler açıkdaydı, zaten bildiğimden değil, cahil cesareti dikmiştim. Marulları yakında yeriz de, pırasalar ve brokoliler sayemde yaz sebzesi olacaklar, dikmeye geç kalınca daha çok küçükler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada herşey günlük güneşlik değil. Urla yarımadasına içme suyu şebekesi yapılıyor, bütün kış yolların tozu, çamuru yetmemiş gibi, şebeke suyu veridikten sonra bir sürü aksilik da oldu. Evin girişine basınç düşürücü taktığımız halde, sıcak su borusu patlamış eziyetli bir iş oldu ama neyse patlak bahçedeymiş, evde kırım döküm olmadı çok sevindim. Başka evlerde de çok boru patlakları oldu, o aralar hava da çok soğuktu, suya mı sevinelim, patlaklara mı üzülelim bilemedik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Aaaa şimdi de aklıma aşı makasını koydum ![]() Önceki gün bir dolu alışveriş yaptım, poşet saksılar, tohum çimlendirmek için bir dolu şeffaf kapaklı kutu, keşke bahçeye önce dalsaydım. Daldım dalmasına da gözüm mandalinlerdeydi, onları halledeceğim derken kaçırmışım ![]() Bu arada sebzeler, brokoli, turp ve marullar ne de güzel olmuş, afiyetle yiyiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın mandalinci; Ohh oh maşallah... Sebzelerde bayağı bir yol almışsınız. Şu aşı işini de hepimizin öğrenmesi lazım. Kuş kafesine gelince dünden beri ne fikirler geldi aklıma neler... Beyaza boyanmış bir kafes hayal ettim. Lamba direği gibi bir direğe asılı ya da küçük bir sütun üzerinde... Hepsi bembeyaz, sadece çiçekler renkli... İçinde arajman dikilmiş yanlardan sarkan çiçekler... Off bu fikre bayıldım. Kuşumuz öldüğünden beri evde kafes görmeye tahammül edemiyorum. kötü oluyorum. Ama bu bana terapi gibi gelecek sanırım... Sizdeki parlak fikirleri bekliyorum. Kolay gelsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili mandalinci ,,bahçenizin karlı manzaralarına, sebzelerinizin doğallığına , aşı resimlerinize, bayıldım.....hele o pazar fotoğraflarındaki enginarları alıp hemen pişiresim geldi.... ![]() Laleleriniz kırılmış...Benim soğanlı bitkilerimi de ördek ve kediler hiç rahat vermiyorlar.. ![]() Aşılarınız *** iyi sonuçlar vererek sizi sevindirirler....Harika bahçenizde mutlu ve sağlıklı günler dilerim..Annenize ve size kucak dolusu selam ve sevgiler canım.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Doğayla Barış, Zannedersem aşı zamanı geldi geçiyor, bölgelere göre farklılık gösteriyor, takip etmek lazım. Bakalım meyve değil çiçek bile vermeyen eriğe aşı tutacak mı? Diğer ağaçtaki eriklerimin tadı mürdüm, rengi mürdüm ama şekli benzemiyordu, güzel mürdüm çeliği bulununca, hemen atladım tabii. Bakalım göreceğiz. İyi dilekleriniz için teşekkürler, sevgiyle kalın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe kapısının yanındaki gül, kışın ara ara açarak beni mutlu etti,şimdi de açmaya hazırlanıyor. Sabahları köpeğimi gezdirirken, yanımda fotoğraf makinası taşımaya başladım, bazen çok güzel görüntüler yakalanabiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Pazartesi günü nihayet bahçeye gidebildik. Yaşasın 11 dönümlük ısırgan otu bahçem var, büyüsünler diye uğraşsam kesinlikle bu kadar olamazlar. Bazı yerlerde kesinlikle diz boyunu geçiyorlar. Aksine ebegümeciler az, neyse ikisinden de çokça topladım ve nefis otlu börek yaptım. Ankara'daki gibi kışın sadece ıspanak yok burada, ot görünce kendimi kaybediyorum. Kalabak pazarı bize yakın sayılır, küçük bir pazar ve pazarcılar çoğunlukla kendi sebzelerini satıyorlar, kışın Pazartesi günleri sık sık gittim. Bu hafta artık bahçe sürülecek, damlamalar elden geçecek, ilaçlama yapılacak, sezon yavaş yavaş açılıyor.. Son resimdeki ot yenebilir mi acaba, çok güzel parlak yeşil yaprakları var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Alıntı:
Resimde sorduğunuz bitki turpotu çeşitlerinden . En güzel zamanı filize kalkmış.Turp otunun çok çeşidi var.Hardalotu ,acı hardal.Resimdeki tüylü yapraklıysa hardalotu, acısıdır.Çok nefis salatası olur.Diğer çeşitleri gibi. ![]() Toplaması da ne kadar zevklidir.... Girit kökenli arkadaşınız.Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sn mandalinci.Memleketin yazı çok olan yerlerde olunca bu güzellikler erkenden çıkıyor. Siz aşıya başlamışsınız.Biz kardan kışdan bahçeye gidemiyoruz.Bizim için vakit çok erken. Birde 11 dönüm ıssırgan ebeğümeçi.Bunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz. Karşı köyden bir vatandaş,bizim köylü elmacı Necibe sormuş? =Kaç hacınız var diye ? Elmacı Necipde "Bir tane" demiş.Ya sizin köyde kaç tane deyinçe? O vatandaşda" on bir tane" demiş Köyündeki hacı emmiden rahatsız olan Elmacı Necip. Ula Demiş.Biz bir tane P.Hacı ile geçinemiyoruz da,Siz on bir tane D. hacı emmilerle nasıl geçiniyorsunuz? Yani Sn mandalinçi Biz iki dönüm yerin ebegümeçi,ıssırganını temizlemek için neler çekiyoruzda,Siz ne yapıyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2011
|
Sayın Mandalinci, "Son resimdeki ot yenebilir mi acaba, çok güzel parlak yeşil yaprakları var?" demişsiniz. Biz buralarda ona hardal deriz ve mükemmel haşlanıp yağ-limon ve tuz ile salatası olur. Şimdi tam zamanıdır. Tüylü ve tüysüzü vardır. Ben ayırt etmeden ikisini de toplar ve yerim. Bu ota bazı yerlerde yabani turp otu da demekte. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın mandalinci; O otun adı hardalotu. Bizim bahçede o kadar çok ki... Haşlayıp sarmısaklı, limonlu, zeytinyağlı salatasını yapıyoruz; nefis oluyor. Ben genelde turpotu ile karışık yapıyorum. Hatta bu hafta bahçeden toplayıp getirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Tüylü olan; hodan otu olabilir mi acaba?. Bahar ve yazın tüm eksikliklerinizi bitirirsiniz ve İzmir' imizi daha iyi keşif icadı edersiniz ![]() ![]() Ailenize cümleten sağlık ve kolaylıklar dilerim efendim. Saygılarımla lütfen. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili uzaylı, Ot söz konusu olunca bilgisizlik tabii, tedirgin oluyorum, hava azıcık düzelince gider toplarım, sağlama olsun diye resmini tekrar yüklerim, sonra da yerim. Bu kadar da pipiriklik olur mu? demeyin, oluyor işte. Teşekkürler bilgi için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Biz dişli dervişeriz, öyle pes etmeyiz değil mi ![]() ![]() Dergazda bir naz bir naz, altı üstü boru döşeyecek para alacak. Ocak dediler, şubat oldu. Şimdi de nisan diyorlar. Sanırım dervişi deniyorlar ![]() Derdim, bitkiler iyice uyanmadan kanalı kazsalarda, bende kurtarabildiğimi kurtarsam. Eşimde kat kaloriferi yakmaktan telef oldu. Kendi kurumumuzda boğuluyoruz. Yerdeki kar kurum oluyor 2 günde. Kar bile kirleniyor bizim burada ![]() Murada az kaldı, sık dişini arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın mandalinci, çalışmalarınız devam ediyor.Yeni yerinize alışmış gibisiniz. Meyve aşıları yapmışsınız.Bende aşılanacak 10 civarında yabani fidan var.Aşı makasları ile çok kolay ve pratik yapılıyor.3 adet yedek aşı bıçağı olan bir aşı makasının fiyatını sordum 38 tl bir tane alacağım ve aşıları onunla yapacağım.Kış uzun sürdüğü için aşı zamanıda mart ayına kaydı.Yeni bir kar yağışı geliyor buda geçince bizde aşı yapacağız. Sizede çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sevgili Mandalinci; Dün sitede sorun vardı size yazdığım mesajı birtürlü gönderemedim. Kafesi bende kendime göre pembeye boyadım ve Uzaylı gibi bir dala astım içine kırmızı sakız sardunyası koydum o da aşağıya doğru ve tellerin arasından sarkınca bir kahve yapıp karşısına geçtim seyrettim. Ama nasıl hayal dimi<<<< Sizde bahar erken uyandığından aşı mevsimi gelmiş ama bizde daha karlar diz boyu. Umarım çevreyi koruyayım derken elektirik faturalarına gömilmezsin. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alaçatı'nın fotoğraflarını görünce şaşırdım sonra azıcık kırıldım ![]() Kuş kafeslerine beyaz çok yakışıyor ,içine de küçük toprak saksılar da çiçekler ama ne yaparsanız yapın hoş olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
O hafta pazara gitmemiştim ![]() Her zaman beklerim . Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bugün hava gerçekten çok güzeldi. Soğuktan çıkamadığımız ve bakımsız kalan bahçe, İzsu çalışmalarıyla berbat olan sokaklar, içimiz sıkılmış. Bir heves çalışmaya başladık. Amacım etrafı toplamaktı ama kendimi kaptırdım, bahçenin hemen önündeki kaldırımda toprak var, yabani otları toplamaya başladım, köşeyi döndüm, diğer kaldımdaki otları da yolmaya giriştim, otların arasındaki beyaz gülleri görünce şaşırdım. İzsu çalışmaları yolun diğer ucunda devam ediyor, yine boru patlamış, etrafı sular götürüyor, kepçeler, arabalar, ortalık toz duman. Ben bir taraftan ot yoluyorum, arada resim çekiyorum. Birisi de benim resmimi çekmeliydi ![]() Sonra bir iş için akşam üzeri Urla'ya gittik, denizin resmini çektik, çok güzel ve dingindi. dönüşte Zeytinalanı'na giremedik, gene boru patlağı, çamur, toz, kıyamet, ara yollardan eve zor ulaşabildik. Bütün kış çok eziyet oldu ama inşallah yollar yapılıp, asfalt atılabilirse tahminimce 1 ay sürer, güzel olacak. Yani umarım... Bahçede kış başından beri beklediğim çiçeğin tomurcuğunu soğuk vurdu, üzüldüm. Adını da merak ediyordum, açınca anlarım diyordum, ne olacak şimdi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili mandalinci 10. sahifedeki son resim hardal otu.. Bu sahifedeki son iki resimden üsttekini ,biz ot yemeklerine azda olsa koyarız..Sütlü bir cins yeşil ottur..ebe gömeci ,ısırgan labada, radika ,vs otları turp otu ve mor diken otunun körpe yapraklarını dahi annem otların arasında pişirirdi ...Az pirinç, bol soğanlı ,zeytinyağlı yemeği harika olur...Bende rahmetli annemden miiras olarak ot delisiyimdir... Turp otu her sene yazlıkta kumda çıkıyor..Onun ilk körpe yapraklarını ,radika ve yeşil salata,tere, roka ,maydanoz, dereotu, sarımsak,tazesoğan ve bol limon ve zeytinyağı karışık yeşil salatasını yapınız...nefistir... Yine turp otu ile bol soğanlı domatesli bir bulgur pilavı yapınız..Harika oluyor... ![]() Soğuktan ve kanal işlemlerinden sıkılmışsınız...Üzülmeyiniz canım..Bunlar geçici durumlar..Bu sene Türkiye genelinde çok soğuklar yaşandı...Sizin bölgenizde şansınıza böyle olmuş...Ama bu yağış ve soğukların ilkbaharda semeresini alacağımızdan kuşkunuz olmasın..Toprak iyice sulandı..Mart ortaları artık erşey canlanacak..Yüzümüz, de gülecek.. ![]() Selam ve sevgiler canım.....)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sağ olun Berrin hanım, Bu bilgilerle ne yemekler yaparım şimdi. Bizim evde çiğ ot yeme meraklısı sadece benim. Evdekilere börek pişiriyorum. Ispanaktan alışıklar ya, börek neli diyorlar otlu diyorum, içinde ısırgan, ebegümeci, turp otu, elime ne geçerse, bol soğan, o zaman yiyorlar. Göz görmeyince, gönül katlanır hesabı ![]() Güneş olsun, ben canımı sıkmam, tabi azıcık sıcak hava da fena olmaz, neyse artık ısınır, dün çok yormuşum kendimi, hamlamışız evde otura otura. Sezon açıldı artık, koştururuz şimdi. Sağlıkla ve sevgiyle kalın, kendinizi hiç üzmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|