![]() |
|
![]() |
#31 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun süre ayrı kalınan memlekete geri dönünce dostların hoşgeldinleri insanı nasıl memnun ederse, ben de öyle hissediyorum. 7 yaşında ayrıldığım memleketime geri döneceğim kısmetse. Zaten ruhen İzmir'liyim diye İzmir gurubuna yazdığımda çok içten hoşgeldinler almıştım. Biz Zeytinalanı'nı seçtik yaşamak için. Ankara'dan ayrılmadan bir Ankara toplantısına katılmak şansını yaşadım, çok kıymetli insanlar tanıdım, inşallah sizlerle de tanışır, faydalı toplantı ve geziler yaparız. Desteğiniz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Mandalinci ; İzmir'e hoş geldiniz.Ankara'nın havasından sonra burası size cennet gibi gelecek ![]() Neredeyse 12 ay bahçe keyfini yaşayacaksınız. Zeytinalan'nın eski halini bilirim , 2 yıl önce gördüğümde çok şaşırmıştım.Her yer sitelerle dolmuş.Yine de hala güzel bence.Bana yakınsınız yolunuz düşerse beklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşbulduk, ancak hala taşınamadım, Temmuzun başında Bodrum'a gittik yazlığa, malum sıcaklarda pek bir iş yapılamıyor, artık İzmir'e geçip biraz dolap işleri vb halledelim dedik, çok da güzel bir zamanlama oldu şu an İzmir'deyim ve hava serin. Bayramda Ankara'ya gidip veda turları yapılacak, bayram sonrası da taşınma işlerini halledeceğiz kısmetse. Allah kısmet ederse, yerleşeyim, mutlaka görüşmek isterim, siz galiba Güzelbahçe tarafındaydınız, yanılıyor muyum? İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim, sizlerin sayesinde yabancılık çekmeyeceğim. Görüşmek umuduyla, iyi günler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Zakkumun azmi, yetiştirmek için uğraşırsınız ölür, burası uygun değil dersiniz pırıl pırıl kafasını uzatır. Sarmaşığa hiç sözüm yok, o her şartta yaşıyor, neredeyse 1.5 metreyi betonun altından geçmiş, pes yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın mandalinci Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutlar.Ailenize ve sevdiklerinize sağlık sıhhat ve mutluluk dolu nice yıllar dilerim. Trabzondan saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Bütün bu bilgileri, ilk sayfaya yazmam gerekirdi ama Ankara ile ilgili resim ve bilgilerin üzerinde bu bilgiler bir anlam taşımayacaktı. İlk sayfada bu mesajın numarasını yazarak açıklama yaptım umarım bir sorun oluşturmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Ağustosta, İzmir'deki evimize yapılan tadilatları kontrole geldiğimizde bahçe çok kötü durumdaydı. Otlar almış başını gitmiş, sarmaşıklar her yere yayılmış ve karınca cenneti haline gelmişti. Muhtemelen görmediğim veya görmek istemediğim bir sürü haşaratı saymıyorum. Zavallı manolya, sarmaşık battaniye gibi sarmıştı, tek tek ayıkladım, palmiyelere sarılmış sarmaşıkları kopardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Otlar neredeyse benim boyumdaydı, resim çektim sanıyordum ama bulamadım. Neyse, eşim motorlu tırpan ile otları biçti, Toprak öyle taşlaşmış ki çapa makinası ilk denemede çalışmayınca bahçeyi bir iki gün suladık, sonra eşim makina ile mücadele ederek bahçeyi sürdü. Allahtan böyle işleri yapmaktan büyük keyif alıyor. Yoksa çekilir dert değil. Hem gürültüsü hem de esaslı bir güç gerek Düzenleyen mandalinci : 18-10-2011 saat 20:17 Neden: eksik bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe sürüldükten sonra, karınca yuvalarının üzerini ilaçladık. Hiç böyle bir şey görmemiştim el kadar bir kayrak taşını kaldırdığımda silme, bembeyaz karınca yumurtaları vardı. 1-2 gün sonra, bahçe tırmıklandı, taşlar toplandı, ayrıkların kökleri temizlendi. Anneciğim bile eski günlerini hatırladı, taş topladı, kök topladı. Hastalanacak diye korktum ama iyi geldi hareket. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Evimizde, ön bahçe biraz dar, zamanında tadilatlar yapılmış, iyice bahçe duvarına yaklaşmış. Bahçe sürülünce, kayrakları tekrar aynı yerlerine yerleştirdik. Sonra da düşünmeye başladık. Acaba çim yapıp kayrakları yerinde mi bıraksak? Ama o zaman da, kışın köpeğimiz koşturmaya başlayınca, çimler bozulur dedik. Ankara'daki evin bahçesinde her kış aynı şey olurdu, çimler yazın güzel, kışın balçık çamur. Acaba, kayrakların önüne tahta mı yapsak? Duvarın dibinde 50-60 cm kadar toprak bırakıp, mevsimlik çiçek dikebilirim o zaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-12-2010
|
Sn.mandalinci merhaba. Küçük karışık çiçeklerimi begenmenize sevindim. Sizinde bahceniz sade güzel ama azminiz ve çabalarınız sayesinde ilerde çoook güzel olucagına eminim. Hele bi işler bitsin çiçeklensinde.. İyi günler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Ankara'da ki çamlarımızı da hatıra olsun diye getirdik. Bahçede iki tanesini saksıya diktim, diğerleri sitenin bahçelerine dikildi. Evin karşısındakiler tuttu gibi görünüyor. Hava 1-2 gündür dışarıda çalışmaya uygun, diplerini açtım, suladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Mandalinci ; sanırım evinize yerleşmişsiniz ,güle güle oturun ![]() Mesajlar dan birini görmemişim , ben Alaçatı da oturuyorum sizin de Urla-Zeytinalan'a yerleşeceğinizi sanmıştım.Yanlış anlamışım ![]() İlk fotoğrafta ki bitki Tecoma capensis .İkincisi ise Pampas ,çok güzel bir bitkidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yerleştik sayılır, bir iki eksik var ama, önemli değil. Herşey dört dörtlük olunca canımız sıkılır. Doğru anlamışsınız, Urla Zeytinalanında oturuyorum. Diğer bahçe mandalinlik, Seferihisar'da. İyi dilekleriniz için teşekkürler, görüşmek üzere ![]() Not:Pampas=kırmızı çiçek açan değl mi? Düzenleyen mandalinci : 23-10-2011 saat 11:58 Neden: not yazıldı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Pampas'ın çok çok uçuk pembe ya da krem rengi ( sizin ki gibi ) püskülleri olur.İsterseniz google'dan görsellere bakıp karşılaştırın ,emin olalım . Yolunuz bu tarafa düşerse beklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Tamamen cehaletime verin, saz deyip geçtiğim bitki pampas mış. Kırmızı olan da Tecoma capensis miş. Araştırmadan yazmışım. Teşekkürler. Alaçatı'ya gidersem tabii uğrarım, sizi de şehre giderken bir kahveye beklerim, görüşmek üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Sayın Mandalinci, yeni eviniz hayırlı olsun. Resimlerinize imrenerek baktım çok beğendim. Allah kolaylıklar versin. Yanlış anlamassanız mandalinle alakalı bir soru sormak istiyorum. Mandalina dalından alınan çeliğin suda ya da torfta köklenmesi mümkün mü? Çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Sn dogacı59, İyi dileklerinize teşekkür ederim, daha güzeli sizin olsun. Mandalinciliğimiz 2 senelik olup, onun da 1. senesi uzaktan idare ile geçti. Konuyla eşim ilgilendiği için, inanın benim de bilgim henüz sorduğunuz soruyu doğru cevaplayacak düzeyde değil. Ama bu konuda doğru dürüst bir cevaba ulaştığımda sizi bilgilendirebilirim. İyi günler dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Mandalinci,Bu yaz seyahat trafiğiniz yoğundu..Bahçenize uğrayıp meşgul etmek istemedim...Okuduklarımdan anladığım kadarı ile İzmir e artık yerleşmişsiniz ![]() Bodrumdaki yazlığınızın duvarından akan begonvil şelalesi olağanüstü bir görüntüydü..İçim açıldı gece gece....Ne güzel bir hayat seçmişsiniz..Ne mutlu size ve bizede ![]() tanrı güle güle keyfini çıkarmayı nasip etsin...Size bahçede yardım eden muhterem annenize ve size selamlar sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili berrin hanım, O kadar telaşlı, heyecanlı, koşturmacalı bir yaz tatili yaşadık ki. Olsun, sonunda kararımızı gerçekleştirebildik. Her gün şükrediyorum halime. İltifatlarınız için teşekkürler ama resimlerde daha güzel çıkıyor galiba herşey, inşallah yetiştirebiliriz bir şeyler. Annem, bayılır bahçe işlerine, o gün çok mutluydu, tabii ben de , görüntülememek olmazdı, selamlarınızı ileteceğim, sevinecektir. En mutlu günler siz dostlar için olsun, sağlıcakla kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede dün yeni bir temizlik daha yapıldı. Arka komşumuzla aramızdaki demirler; sarmaşık, hanım eli ve acem borusunun çoğu kurumuş dalları, komşunun bahçesindeki kavağın neredeyse artık humus olmuş yaprakları, adını bilmediğim bir sürü börtü böcekle neredeyse korku şatosu bahçesi görünümüne bürünmüş, gözümüzü tırmalıyordu. Dün eşim sağ olsun, gözünü karartıp temizliğe başladı. Arada levye, balta, testere yardımı ile, sarmaşıklar yekvücut oldukları yerlerden söküldüler. 1. resim, sol arkada, kavağın ve ona yapışmış sarmaşıkların uzaktan çekilmiş resimleri 2. resim, kesim işleminin başlangıcı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Sayın Mandalinci, Resimler bende gözükmüyor, herhalde sorun benden kaynaklı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|