![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
kamelyavadisi
16 Şubat 2013 Yağmurlu bir cumartesi günü kamelyavadisi'nden görüntüler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Baktıkça imreniyorum.Benimkiler ne zaman filiz verecekler.Hiç bir gelişme yok.3 -4 dal o şekilde bekliyor.Ellerinize sağlık çok güzeller... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Umarım en kısa zamanda filizlerini göstermeye başlarlar. Bende merakla takip edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Kış mevsiminde kamelyalar çiçeklerini göstermeye devam ediyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Çok güzeller... emeklerinize sağlık. Benim kamelyaların son gelişimini kısa zamanda paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Heyecanla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Şubat Esintisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
sn kamelyavadisi hocam çok güzeller maşallah ellerinize sağlık saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Mart ayının ilk günlerinde kamelyavadisi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Harika görüntüler emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim meslektaşım. Beğeniniz bizleri daha iyilerini yapmaya teşvik eder. Sağlıcakla .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Şubat- Mart döneminde kamelyaların daha iyi form tutmaları için budama yapıyorum. Budanan filizler türlerine ve renklerine ayrılarak başka bir alanda çelikleme yöntemi ile üretmeye çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sayın kamelyavadisi, sayfalarınızı baştan sona kadar izledim. Ellerinize sağlık, kamelyalarınızın güzelliği insanı büyülüyor. okadar kamelyayı görünce şaşırdım, acaba kamelya yağı mı çıkartıyorlar diye düşündüm, bana öyle bir çağrışım yaptı. Saksıda yetişir mi bilmiyorum. Sizce saksıda yetişir mi acaba ne dersiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Merhaba; Öncelikle sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Kamelya (camelia) Çayırgiller familyasından kalın yapraklı bir ağaçtır. Daha çok gül biçiminde, iri ve farklı renkli çiçekleri olan bir süs bitkisidir. 11. aydan başlayarak mayıs ayına kadar açabilen çok farklı çeşitleri vardır. Kamelya yurdumuzun çeşitli yörelerinde yetiştirilebilir olmasına rağmen büyük kitlelerin pek de bilmediği bir bitkidir. Ben, kamelyavadisi olarak elimden geldiğince bu bitkinin üretimini ve farklı çeşitlerini bir araya getirerek bu bitkinin daha geniş kitlelere ulaşmada bir nebze de olsa üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Kamelyalar aslında dış mekan bahçe bitkilerindendir. Saksıda da yetiştirilebilir fakat aynı performansı göstermezler. Yıl boyu yaprakları yeşil kalması dolayısıyla tercih edilen bir bitki olduğunu umuyorum. Sağlıcakla kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Küpe çiçekleri büyümeye başladı. Yakında çiçeklerini gösterirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Kamelyavadisi'nde 23 Mart 2013 esintisi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Sayın Üstadım , Kamelyalar ile ilgili bir belgesel izleseydim bundan daha fazla bilgi edinemezdim.Öncelikle verdiğiniz bilgiler ve öneriler için teşekkür ederim. Hayattan aldığım en büyük keyif bahçemde olmak ve balık tutmak ... Sayfalrnızda gezinirken bu iki zevki de yaşamış oldum .Rizenin bol oksiejenli sularında benekli alabalık yakalamanın hazzını saece yapan bilir. Bahçenize ve size güzellikler diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelya yurdumuzda istediğim ölçüde tanıtımı yapılamayan bir bitkidir. Elimden geldiğince görselliği ön plana tutarak tanıtımını yapmak için çaba harcamaktayım. Umarım başarılı olabilirim. Bahçede olmak ve diğer aktiviteleri (balık tutmak) gibi yapmak iyi bir planlamayla hiç te zor olmassa gerek. Mesleğim öğretmen. Bu çalışmalarımı sadece hafta sonları uğraşla gerçekleştiriyorum. Zamanımın büyük bir bölümünü bahçede harcasaydım daha farklı çalışmaları sizlerle paylaşabilirdim. Yolunuz Rize'ye düşerse kısa da olsa bol oksijenli ortamda hem bahçe işleri hemde balık tutma zevkini yaşayabiliriz. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Merhabalar...! Uzaktan uzağada olsa sizi mesajlarınızdan fotolarınızdan büyük bir zevkle takip edenlerdenim. Gösterdiğniz çaba taktire şayan. Sizi tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum. Yalovada yaptığımız sera gezisinde GÜLER hanım ve diğer arkadaşlarla kulaklarınızı çınlattık. Dış mekan süs bitkileri olarak Yalovada bizde sizin gibi üretim ve toprakla uğraşıyoruz. Kamelya, Açelya ve Orman gülü benim sevdam. Bu üç bitkiyi saksılı üretim yapmak gelecek yılki planlarımız arasında. Yalova merkeze yakın bir köyde 1,5 dönümlük bir arazi olıp 3,20 yüksekliğinde 2 adet blok sera kurdurduk hazır. Etrafını çevirttirip kısmetse son baharda üzerinikapatmayı planlıyoruz. Elektirik su işini hallettik hazır. Yalovada bu bahsekonu üç bitkinin üretimi konusunda ne düşünürsünüz? Yapabilirmiyiz. İklim konusunda görüşünüz? Toprağımız sınırlı olduğu için mecburen saksılı üretim yapmak istesek sizce uygunmudur. Yoksa araziye dikimmi önerirsiniz? Tcari anlamda sizinle hem tanışmak hemde paslaşmak istesek birlikte hareket edebilirmiyiz ne dersiniz? Kolay gelsin.. Saygıyla ÖĞRETMENİM. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2012
|
Bahçemin dört yanının açık ve çok rüzgar alması nedeni ile kamelya dikemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çalışmalarımı takip etmeniz, hemde Güler Hanım gibi bir ustadın muhabbetine girmem beni mutlu etmiştir. Kamelyayı yetiştirmeye karar vermen beni ancak mutlu eder. Şimdiden başarılar diliyorum. Bildiğin gibi kamelya ılıman iklimde ve bol yağmurlu yörelerde daha iyi gelişebilen bir bitkidir. Saksıda da üretim yapılabilir. Fakat gelişmeleri zaman alabilir. Ben o yüzden dış ortamda yetiştiriyorum. Kısa zamanda gelişimlerini tamamlıyorlar. Ben de bu yıl bir sera yapıp sadece köklendirdiğim çeliklerin bir bölümünü sera ortamında saksılarda büyütmeyi düşünüyorum. Diğer fideleri araziye dikip büyüteceğim. Ticari anlamda her türlü paylaşımı yapabilirim. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bulunduğunuz şehir itibariyle iklim konusunda fazla bir sorun olacağını sanmıyorum. Daha önce denediniz mi? Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
harikalar,bakarsan bağ olur bağcıyı memnun edermiş. çok güzel bakmışsınız,yüzünüzü güldürsünler inşallah. bende sayenizde çok özendim,ama hiç görmemiştim kamelya yı,kolulusu ve kokusuzu var sanırım,bu yaz bahçe düzenlemesi yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelyaları beğendiğiniz için teşekkür ederim. Bendeki kamelyalar katmerli ve kokusuzdurlar. Kamelyalar bahçe düzenlemelerine harika görünümlü bitkilerdir. Umarım o güzellikleri bahçenizde sergilersiniz. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Farklı kamelya renklerinde üretmeğe çalışıyoruım. Her açan kamelya çiçeği farklı güzelliğini sunuyor. Bu arada küpelerde de farklı renkler var. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Nisan 2013 'te bahçenin bahşettikleri.... 1. Ahududu 2. Küpe 3. Kamelya 4. Ortanca 5.Böğürtlen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Küpelerin son durumu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Abi çok güzel görüntüler özellikle Kamelya super elinize sağlık Saglicakla kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
14 Nisan görüntüleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|