![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Küpe Fideleri Büyümeye Başladı..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Kamelyavadisi'nde sera yapmaya karar verdim. Kamelyalar daha modern ortamlarda yetiştirmeyi planlamaktayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Küpe Çiçeği
Küpe Fidelerinden örnekler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bu kadar küpe fidesini ne yapacaksınız Sn. Kamelya vadisi maşallah çok sağlıklı görünüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Faklı renk ve türdeki küpe fide üretimi yapmaktayım. Düzenleyen kamelyavadisi : 02-05-2013 saat 07:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Kamelyalar Mayıs döneminde yeni sürgünlerini göstermeye başlarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
sevgili kamelya vadisi merhaba; sizden aldığım fidelerin poşetlerini dikmek için açtığımda solucan gördüm bunun üzerine tüm topraktan arındırdım.iki gün kökleri suda beklettim ve yeni topraga diktim ama tüm yapraklarda siyah lekeler oluştu ve yapraklar döküldü.sizce umut varmı hala?...toprağı devamlı nemli tutmaya çalışıyorum,tam güneş alan bir yeremi çıkarmalıyım? hoşçakalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keşke hiç müdahale etmeseydin. Müdahale ettiğine göre sorunu çözmeye çalışalım. Bu mevsimde yeni sürgünler oluşur. Siz köklerini zedelediğiniz için yapraklarını dökmüş olabilir. Gövdelerinde kuruma yoksa sürgün açabilirler. Gölgeli bir yerde tutman iyi gelecektir. Toprağını nemli tutman iyi gelecektir. Gelişmelerden haberdar olursam memnun olurum. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sayın Kamelya vadisi Sera yapımını yakından takip ediyorum kolay gelsin iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her konuda bana destek verdiğini biliyorum. İlginize teşekkür ederim. Yöremizde seracılık pek olmadığı için bu serayı internetten araştırarak projelendirdim. Sadece hafta sonları çalıştığım için biraz yavaş gidiyor. Naylon siparişi verdim. Geldiğinde naylonunu da örteceğim. İçerisinde gölgelendirme ve sulama sistemini de yapmayı düşünüyorum. Umarım başarılı olurum. Ebat olarak 6 X40X 4,5 metre olarak tasarladım. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yöremizde kamelya için uygun iklim bulunsa da her dönem çelik üretimi yapmak için seraya ihtiyaç duyuldu. Sera ortamında daha başarılı olacağına inanıyorum. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
12 Mayıs 2013 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Seranın naylonu bitti. Sıra iç donanımına geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba; Seranın iç donanımını yapmaya çalışıyorum. Mavi küpeler diğerlerine göre çok daha geç büyüdüğünü gözledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birinci seri yolculuklarını tamamladı, ikinci seri üretime geçildi. Köklü olunca her zaman dikilir, sorun olmaz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sayın Kamelyavadisi, bu yılın ilk aylarında 3 tane küçük fide kamelya almıştım. İki tanesi harika gelişti. Yerlerini sevdiler sanırım. Ama bir tanesi hiç bir gelişme gösteremedi. Üstelik onun yanına ektiğim gayet sağlıklı. Sebebini merak ediyorum. Onu oradan söküp başka bir yere dikmeyi de düşünüyorum. Yaprakları duruyor. Dipte olan bir kaç tanesi döküldü sadece. Ne yapmam gerekiyor acaba? Bir sorum daha olacak: bu kış çiçek açma olasılıkları var mı acaba? Keçi gübresi veriyorum. Arada da NPK(12-10-14) veriyorum. İki günde bir suluyorum. Size kolay gelsin. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Bir soru da ben sormam istiyorum müsadenizle , paylaştığınız bilgilerden faydalanarak (tekrar teşekkürler ) ilk defa çelik aldım nisan bşında.Şimdilerde 3 tanesi yapraklanmaya başladı sanırım bu durum çeliğin tuttuğunu gösteriyor . Şu an bulunduğu yerden (küçük bir saksıda üçü bir arada ) ne zaman çıkartmak gerekir . Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence üçüde sorunsuz büyüyor. Bazı çeşitler gelişmelerini geç gösteriyor. Sanırım o çeşittir. Beklemelisin. Keçi gübresi vermen iyi. Umarım yeni dönemde çiçeklerini gösterirler. Bizimle paylaşırsan da sevinirim. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sağlıcakla kalınız. Resimlerini paylaşırsan daha iyi yardımcı olabilirim. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Küpe
Küpeler renklerini göstermeye başladılar. Yakında tüm çeşitler tamamlanır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Selam güzel insan. Uzun bir aradan sonra tekrar nete girmek ne güzel Bir hafta gecikmeyle buluşma anımız ve güzel hediyeniz için teşekkür ederim. Sorunsuz yerini beğendi ve yeni sürgünler büyümeye kaldığı yerden devam ediyor. Teşekkürler Derviş bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelya bahçenize çok yakıştı. Umarım beyaz çiçekleri bahçenizi süsler. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Derviş hocam, Ankara ikliminde kamelya veya orman gülü yetiştirebilir miyiz bahçemizde? Üretim çalışmalarınızı ilgiyle takip ettim, nasıl görmem daha evvel bu sayfayı? Hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.. Küpelileriniz de gözüm kaldı, duyurularınızı ilgiyle takip edeceğim, kolaylıklar dilerim.. saygılar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2013
|
Hocam aldığım çeliklerin son durumu budur .Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |