![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın hk50; teşekkürler. Bu sene benim de 5-6 yıldız çiçeğim oldu. (Tohumdan yetiştirdim onları) Çok da sevdim. O halde kasım ayına kadar bir sorun yok, kasım ayı gelince soğanlarını çıkarıp serin bir yerde saklayacağız... Topraktan çıkartmasak da olabiliyorlar demek ki. Aşılı olanlardan hiç anlamıyorum, paylaşımlarınızı inşallaah bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Afiyet bal olsun hocam Esen kalın |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Budama zamanı ne kadar çelik isterseniz o kadar çelik gönderebilirim.Hatta köklendirilmiş 0larak da olabilir. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
Alıntı:
kolay gelsin kompostolukları beüendim kavanozda kompostolukları nasıl saklıyorsunuz yapılışını anlatırmısınız |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Budama zamanı ne kadar istersen o kadar gönderirim.Tek sorun unutma.Not alıyorum ama ne olur ne olmaz?Hatırlatmakda fayda var. Vişnenin saklanmasına gelince,Yıkanmış ve sabları ayıklanmış vişneler kavanoz şişelere konup su ile dolduruluyor.Bir çay kaşığı toz şeker atıp ağzını kapatıyıorsun.Sonra bir kazan içine dolu şişeleri yerleştirip su koyuyorsun.Kazan içindeki su 1.5 saat kaynatıyorsun.Sonra öylece soğumaya bırakıyorsun.Sonra şişeleri serin bir odaya alıyorsun.Böylece iki yıl tazeliğini korumuş oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderatör
|
Üzümlerinizin maşallahı var. Seyrek tutmuş gibi görünse de daha kaliteli üzüm olacağı kesin. Çok sık olanların meyveleri küçük oluyor sizin üzümler şimdikten harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sumak ağacını daha önce hiç görmedim Adana'da da yetişir mi acaba? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu üzümün yöresel adı parmak üzümü imiş.Sofralık olarak kullanılıyor ama bol sulu olduğu için Pekmezide güzel oluyor. Sumak ağaçını ben bilerek alıp dikmedim.Ya tutarsa dedim.oda tuttu.Adanada neden yetişmesin? diyorum ama aşırı sıçağa karşı tepki ne olur Denemekde fayda var derim. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn h dogan, Niğde ve Borda halk arasında Bor kabağı deniyor.Tohum alırkende tane hesabı alıyorsun.Tohum satan beş adet yeter dedi,tanesi bir milyon TL.Diğerlerinin veriminede bakılırsa 10 kişilik kalabalık bir ailenin yazlık kabak ihtiyaçını karşılar gibime geliyor. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlar geleneksel yöresel tohummuş.Tohumları gözlüğün üstünden bakan nesli tükenmekde olan bir ihtiyar satıçıdan aldım.Bir kaç seneye kadar yok olur,bulamazsınız kıymetini bilin diyede tembih ediyordu. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
Alıntı:
ayrıca üzüm çelikleri ni göndereceğiniz zaman birkaç tane de kabak tohumu isterim saygılar |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumunu alabilsek.Elbette gönderirim. |