![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2011
|
Sn. Hk50 bahçenizi tesadüfen Sn.Karagölgenin bi nevi vesilesi ile tanımış bulunmaktayım.Çok büyük emekler harcanmış ,insanın gözleri kamaşıyor resimlere bakarken.İnsanı çocukluğuna kadar götürüüyor.. ben nesli tükenmiştir dediğiim bi sürü çiçek türünü bahçenizde yeniden görüncesi bu güzellikleri kaybetmeyenlerde varmış diye içiimden geçti.İnanılmaz güzellikler var bahçenizde, çok imrendim doğrusu ..maşallah diyelimde nazar ,negatif enerji oluşmasın dimi ..tek kelimeyle çok emek ve muhteşem sonuçlar...en çokda bahçenizde yetiştirdiğiniz organik ayvalardan yaptığınız ayva tatlınızı beyendim.Ayrıca sizdeki bu doğa sevgiside olağanüstü...Tebrik ediyorum gerçek anlamda gönül vermişsiniz bu güzelliklere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet tam 8 yıldır bu bahçe ile uğraşıyoruz.Halada bitmiş değil.Yükü ağır ama seviyoruz .Yeni bitki yetiştirmek onun çiçek açtığını görmek.O bitki üzerinde bilği sahibi olmak insana zevk veriyor.Çalışırken dinleniyorsun.Akşamın ne zaman olduğunu bilmiyorsun.Gözlerin önü kararana kadar açıktığını aklına bile getirmiyorsun. Sonra yetişdirdiğin meyve sebze ve çiçekleri eşe dosta hediye etmek bir zevk bir ayrı mutluluk veriyor. Tekrar Teşekkür eder,yine bekleriz. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sn kocasinan.İlğinize teşekkür ederim. Ben Gilaboru ve Kızılçığı çift diktim.Oradaki cinsi ifade ediyordu.Neyse Tek diktiğimdede tozlaşma ve döllenmede bi problem olmadı.iki yıl içindede meyve verdiler. Elbette her bitkinin bir tozlayıçısı olması gerekli.Ançak bazı bitkilerde kendinden tozlayıçılıdır.Meyve veriyor. Saygılar Sayın hk50 ilginize ve vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
sayın hk50 , Karadeniz fıkrası için teşekkürler. ![]() Bahçenizde yetiştirdiğiniz 36 çeşit elma olduğunu söylüyorsunuz.Bunlar melezmi,yoksa yöreye has elma çeşitlerimi.? Bizim olduğumuz bölgedede 40 çeşidin üzerinde elma ağaçları var.Öyle pazarlarda satılan elmalar değil.Bölgemizde yetişen türler.Bu çeşitlerin yok olmasını istemiyorum.Dışarıdan gelen hazır aşılı fidanlar artık sökülen arazilere dikiliyor.Oysa bizim bölgemizin çeşitleri yok olma aşamasına gelmeden koruma altına alınmalı.Ben elimden geldiğince aşılama yöntemiyle birkaç çeşidi devam ettirebiliyorum.Oysa bunun için tam teşekküllü bir donanım lazım ,imkan lazım.Bulunduğumuz bölge Trabzon un Yomra ilçesi, tarihte önemli bir gezginin günlüğünde elmalarından övgüyle bahsedilmektedir. Saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn Adil Bahçemdeki elma çeşitleri aşı elmalardır.Bölgeizde yetişen elma çeşididir. Aynı sıkıntı bizdede var yöreye has elmalar maalesef yok olup gidiyor.Yerini verime ve pazara dayalı elma çeşitleri alıyor. Teşekkür eder.Bahçeye yine bekleriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
BAHÇE FIKRALARI .Bahar geliyor.Bahçe sahipleride ona göre hazırlık yapıyor tabii.Bunlardan bir taneside Elmacı Necip. Elmacı Necip Bahçe toprağının verimli olup olmadığını bilmek için toprak tahlil ettirir. Topragı tahlil eden ziraat mühendisi "Çok güzel topragın var.Bir ekersin beş alırsın "deyinçe Elmacı Necip Telaşlanır.Vah tuh der. Ziraat mühendisi sorar.Sevinmedinmi ? Elmacı Necip.Yok Mühendis bey ondan değil der. Bir kaç gün önce dırdırından kurtuluyum diye Kaynanamı öldürdüm bu bahçeye gömdümde. Düzenleyen hk50 : 04-03-2012 saat 20:10 Neden: n |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede Bahçeden Aralık ayının 15 de ayrıldık.Niğde,İstanbul,Bursa,Ordu ve Trabzona gittik. Kışı buralarda geçirdik.Kazançımız 5 kğr Ben 8 Kğr hanım almış.Ne kuyu kebabı,ne hamsi tava,nede köfte Bunların hiç birini istemiyorum.Bir an önce sağlıkla bahar gelsede Bahçeye gitsek. Bahçede ilk iş olarak ,Karın erken gelmesi ile yaprak (Gazel) toplama yapamamıışdık.Tırmıkları çekip gazelleri toplamıya başlasak Toplarken öğle üzeri açıkınça. Dışardaki oçağı yaksam.Izgarıya Tavuk kanadı,pirzolayı,vede Suçuğu düzüp ateşin üstüne koysam.Yağları eriyen suçuk kokusu,et,kanat kokusu bahçeyi sararken, Güzün giderken gömdüğümüz Turpları,kuma gömülü karbeyazına dönmüş pırasayı söküp getirsem.Güneyde duvarın diplerinde Halazadan çıkmış sogan tere roka varsa onlarıda toplasam.Çeşmede yıkayıp ayıklarken Oçaktakilerde pişmiş olsa. Ekmeği yarıp ortasına suçuğu yatırsam (Bu arada bir ufakda olsa iyi olur ama bende tansiyon kalp olduğu için hayale katmıyorum.) Kilerden taze iken yapılıp konan vişne suyunuda koca bir bardağa doldursam.Şuna değmiş şuna değmemiş derken Masanın üstünü silsem süpürsem. Ki oçakda geçmemiş odun kömürünün üstünde otuz senelik bakır çaydanlıkda çayı demlesem.Çayırın üstüne bağdaş kurarak oturup rüzgara karşı çayımıda içsem. Sonra kaldığımız yerden gazel toplamıya başlasam. Akşama kadar çalışıp Hafifde üşümüş olarak Odadaki sobayı yakıpiçine elma kütük odunlarını atsam.Odunlar haşur huşur yanarken fırın bölümüne iki kilo patetes koyup pişmesini beklesem.Pişen patetesleri parmak uçların yanarak üflüyerek soysam.Baldızın getirdiği yufka etmeğin içine sarsam.Güzün kurulup bırakılan açılı turşudan bir tas doldurup iki tane nar gibi kırmızı yumruk gibi dönmüş (Turşuya dönüşmüş) damates turşusu ile yesem. Sonrada yorgunluğun verdiği ağırlıkla çekyata sızıp kalsam. Ne olur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2011
|
Sayin abim o dediklerin o kadar guzelki yani sayarken ben eridim ama, kiloya vurdum saydiklarini, ne mide alir nede bunye umarim kendi basina yemiyorsundur o kadar nevaleyi sadece iki kilo patates kozledin yaninda iki tursu domatesi cerez yerine saymiyorum zaten yufka ekmegi, birde uyudukmu, valla abi sekiz kilo hic bir sey bu keyifleri yapipta sekiz kilo ile kurtulduysan muthis bunye var diyorum, saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Varolun sağolun. Bahçemiz kapısı açıkdır.Müsade almadan girebilir,gezebilirsiniz. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
İyi olur olmasına da ![]() Bu güzellikleri sağlıkla devam ettirmek istiyorsanız; Trkiyenin en ok tartlan diyetinin doktoru Canan Karatay - Aye ARMAN - Hrriyet Önce yukardaki linke bir göz atıp, aklınıza yattı ise Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık - Kitap - Hepsiburada.com Bu kitabı mutlaka okuyun derim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Frumdaşlar (Arkadaşlar) Benim bahçe aşağıda gördüğünüz fotoğraflardaki gibidir.Önce Temizleneçek, Ağaçlar budanaçak,Kış mücadelesi yapılaçak,Candır elma Üzüm bağı,Badem,ve kırazlardan bir kımı aşılanaçak. Sonra toprak belleneçek. Sebzeler ve Çiçekler ekileçek. Bu koşuşturma arasında kışın alınan kilolar verileçek. Sn denizakvaryumunun tavsiye ettiği kitabın şiaparişi verildi.Gelinçe okunaçak Sayğılar Düzenleyen hk50 : 12-03-2012 saat 20:37 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki duvar yazıları Çıka çıka ömür denen merdivenlerde yoruldum. Bazan Grip bazan nesle bazanda dinç oldum. Gün geleçek,devran döneçek diye beklerken, Yeter dediler,Bağ ile bahçe ile teselli buldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Ah be canın abicim; Yerimi şimdi yenilecekleri anlatmanın. Hemde ballandıra ballandıra. Sucuk ekmeği bile padişah yemeği yaptınız, imrendirdiniz. Diğer lezzetleri görmezden geliyorum bu nedenle... Afiyet bal olsun ![]() Resimler, fıkra ve dizeleriniz yeterdi aslında bizlere. Kalanlar sizin olsun. Sağlıkla başlayın yaprak toplamaya inşallah. Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Teşekkür
Güzel görüntüler paylaştın. Her şey çok güzeldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sn Frumdaşlar Aşağıdaki fotoğraflar Bahçemin değil.Beni bu fotoğrafları yüklemiye iten neden.Bir arkadaşımızın Evinden dışarıya çıkmasına sevinmesi.İstanbul gibi şehirde dışarıya çıksan ne olur? İşte bu nedenle benim her zaman gördüğüm dağları ovaları hiç olmazsa fotoğraflarda görsünler diye yüklüyorum. Sayğılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğru söylüyorsun Sn meh 12.Ben bu fotoğrafları cep telefonu ile çektim. Saygılar. Düzenleyen hk50 : 22-03-2012 saat 07:41 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|