![]() |
|
![]() |
#1291 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2013
|
Abilerim, Ablalarım size birşey danişmak istiyorum. Elimde yaklaşık 20-25 tane kudret narı tojumu bulunmakta bunları ne zaman ekicem ve tohumluk saklamak için ne yapmam lazım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Orman
Orman ın güzellikleri-2 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Ağaç Dostu
|
Yabani kuşburnu.
Kuşburnu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Ağaç Dostu
|
Zimilanga meyvesi.
Zimilenga bölgemize de adıyla anılıyor.Bu meyveler yeniyor.İçinde 2 adet çividi var ve meyvenin büyük bir bölümü çivitten oluşuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Ağaç Dostu
|
Ormanın örtüsü.
yapraklar ve yosunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlar yosunlar.
Ormanın kadife örtüsü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Ağaç Dostu
|
Ormanın örtüsü.
Ağacın içinden çıkan sarmaşık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Ağaç Dostu
|
Orman yosunları.
Orman ın kadife örtüsü yosunlar kayaları da sarmışlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Ağaç Dostu
|
Yosunlar.
yosunların güzelliği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
- Tek yıllık, tırmanıcı, sarmaşık formunda bir bitki olan kudret narı (momordica chantia), Amazon havzasında, Doğu Afrika'da, Asya, Karayip Adaları'nda doğal olarak yetişir, Güney Amerika ve Uzakdoğu'da ise gıda ve ilaç için yetiştiriliyor. 2) Bitkinin toprak isteği nedir? Türkiye'de yetiştirilebilir mi? Kumlu tınlı, hafif killi topraklarda düzenli yaz sulamalarıyla yetişir. Tek yıllık olduğu için iyi bir bakımla Türkiye'nin her yerinde yetiştirilebilir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde örtü altı yetiştiriciliği daha uygun. 3) Bitkinin ısı ve nem isteği nedir? - Kudret narı nemli iklim bölgelerine daha iyi adaptasyon sağladığından hava sıcaklığı yükseldikçe çiçeklenme miktarı azalır. Hava sıcaklığının 20-25 derece olduğu yörelerde daha iyi verim alınabilir. 4) Kudret narı yetiştiriciliği nasıl yapılır? Dikim için uygun zaman nedir? - Kudret narı, tohumla ya da tohumdan elde edilen fidelerle yetiştirilir. Nisan-mayıs aylarında toprak sıcaklığının 8-10 dereceye çıkmasıyla çimlendirme kaplarına ya da direkt araziye ekim yapılır. Tohumlar yüzde 100 çimlenme özelliğine sahip olmadığı için fide olarak dikilmesi tavsiye ediliyor. Fideler, haziran ayı başında da dikilebilir. Düzenleyen Adil : 17-01-2013 saat 17:40 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Bir girebi vursaydınız sarmaşığa.Sinir oluyorum, benim bahçemde de var, çapı 2 cmlik bir sürü kök - ana dal vs. kestim hala canlı.İncirimi çürüttü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Çiftçi5234 Orman ve duvar sarmaşığı Faydalı olduğu kadar zararlı olduğu durumlar oluyor.Sarıldığı bitkileri ağaçları güneşini engelleyerek Gövdelerini ve yapraklarını boğarak öldürebiliyor.Meyvelere Zarar verenleri orak veya kerendi ile kesip temizliyoruz. Sizde Grebi ,bizde orak, kerendi deniyor.Tamamen yöresel.Aslında Grebi diyen komşularımızda var. ![]() Saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Ağaç Dostu
|
Girebi, orak, kerendi
Girebi orak ve kerendi üçü aynı şeye söylenmesi çok zor ama ![]() ![]() Selamlar (1. resim girebinin 3. resimdeki orakla olan kırması, 2. resim kerendi, 3.resim mısır **** diğer işler için orak 4.resim daha çok ot için kullanılan orak) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Ağaç Dostu
|
Grebi odun orağının biraz daha uzun saplı olanı.3 üncü fotoğraftaki odun orağının uzun saplısına kerendi diyoruz(grebi).Diken temizlemek için kullanılır. 3Fotoğraftaki odun orağı odun çalı kesmeye,Çayır biçmeye,Fındık ocağı seyreklemeye,Fasulye sırığı kesmeye ve sivrilemeye,İneklere yal doğramaya vs.Çok amaçlı kullanımı olan bir tarım aletidir. 4 fotoğraftaki çayır orağı.Elle ot biçmeye yarar. 2Fotoğraftaki Tırpan.Ayakta ağzı yere paralel savrularak sağa sola hareketlerle Ot biçmek ve arazi temizlemek için kullanılır. Fotoğraflar için çok teşekkürler kardeşim. Bilgilendirme açısından iyi oldu. Aslında ''tarım aletleri'' diye bir sayfamı açsak diye düşündüm. ![]() Saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Adil kardeşim, geç uyandığım için sabah sabah diyeceğim; şu orman görüntülerinin içinde çayımı içtim...Vallahi elleriniz nur olsun diyeceğim... ![]() Öyle canlı renkli ve güzel pozisyonlarda çekilmiş resmler ki..O yosunları tek tek yolasım geldi... ![]() Ben onları bazı tasarım objelerde ve bazı çiçek saksılarında çok kullanıyorum...bana bu kardeşliği yaparsanız, çiçek....soğan..dile benden ne dilerseniz... ![]() Vallahi ayıp oluyor ama ne yapayım..Siz de bu yosunları sabah sabah gözükme sokmasaydınız... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Adil bey merhaba yine yakalamışsınız eşsiz manzaraları tebrikler. Yeşil olan her yer benim için yaşamaya değer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Ağaç Dostu
|
Haa, biz 2. resimdekine kerendi, diken temizleyene girinti diyoruz aslında gene aynı kök ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yosunlardan süs tasarımı yapanları biliyorum.Kuru çiçeklerle otlarla kombinasyon hazırlanıyor. Sen kardeşinden istersinde kardeşin göndermezmi.? Suç tamamen bende. Şimdi kardeşini üzmek olmaz. ![]() Ablacığım bizden de Selamlar Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeşil cennetin rengidir ![]() Toprak,Su,Hava,tohum,Güneş=Yeşil yaşanılır bir dünya. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sayfa konusuna fotoğraf arşivlemek lazım.Buda bir ön çalışma gerektiriyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Eğer yanlış algılamadıysam, bunlara biz gıcır diyoruz. Bitkisine de gıcır dikeni deriz.Çünkü gövdesi dikenli olur. Sonra bunların ilkbaharda verdiği uç sürgünlerini de (henüz sertleşmemiş olan kısmı) dileyen yemeğini yapar dileyen çiğ olarakta yiyebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Çok güzel incirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zimilenga bir diken, köküyle koparamazsınız çok güçlü bir kök yapısı vardır.5-10 yıllık olanlarda kökte yumru oluşur.Bu yumrular patates kıvamındadır.kesilerek iç kısmı romatizmalı veya ağrıyan bölgeye sürülür. Gövde yapısı dikenli yeşil sert odunsu olup 10-15 m kadar ağaçlara tırmanabilir.Yağrakları taze iken yenebiliyor ve hafif ekşimsidir.Taze filizleri kırmızı renkte daha kalın bir haldedir.Bu filizler toplanıp yeniyor yemeği ,tavası da yapılıyor.Çiğ yenen filizler hafif sulu ve çok yumuşaktır.Ağızda jel kıvamına geliyor.Çok farklı bir lezzeti var.Meyveleri önce yeşil ,sonra kırmızılaşıyor.Meyvelerini yemek tam bir işkence Ben iğdenin yenmesine benzetiyorum. ![]() Gıcır ismide çok güzelmiş. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Ağaç Dostu
|
8 yaşında bir fidan .Eski evimizin yerinde Patlıcan inciri vardı, dalından alıp dikmiştim ve tutmuştu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
........ormanın kadife dokusunda kaybolmak muhteşem bişey olmalı ........... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyle doğanın güzelliklerine yakından bakmak.İncelemek ve dokunmak gerçekten anlatılmaz bir duygu.Yaşamanın lezzetinin farkına böyle varıyorsunuz. Doğada gezerken öyle boş boş bakmak yerine görerek,düşünerek ve inceleyerek dolaşmak çok daha anlamlı oluyor. İnsana gençlik iksiri gibi geliyor. ![]() Herkes imkanları dahilinde böyle yapmalı diye düşünüyorum. Saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bizde bu güzelliği yaşıyoruz. Saygılar selamlar kardeşim. |
|
![]() |