![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
adını unuttum.
kurutularak yendiğini biliyorum.Çok keskin bir aromatik kokusu var. Farklı bölgelerde yendiğini duymuştum.Burada yiyen yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bizdeki ismiyle menengiç ağacı meyveside çitimek diye bilinir. Taze ikende yenilir taze yedikten sonra su içtiğinizde ağzınızda hoş bir şekerli tad bırakır. Kahvesi ve sakızı değerlidir. Kurutulan cinsi genelde dağlarda çalı formunda olandır. Üzerine antep fıstığı aşılanır ve verimli olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Mutasyon.
Meşe ağacının mutosyona uğramış fideleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
orman çiçekleri.
arıların sevdiği ormandaki çiçek türleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
angona yılanı.
sıcağın etkisiyle yol üzerinde güneşlenen angona yılanı nı rahatsız etmeden fotoğrafladım.Zehirsiz bir yılan türü. Berrin abla görmesin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
orman çiçekleri.
Arıların bal yaptıkları ormandaki çiçek türleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Adil...Kırk yıllık Ebegümeci bile elinizde bir başka olmuş...Gerçekten şaşırdım..Harika bir bahçe çiçeğine dönüşmüş..Güllerinize hayran oldum...Enginarlara maşallaahh...Bizimkilerde olur inşallah ...Diyorum.. ![]() Geçen bahar dikildikleri halde, hala bir meyve göremedim enginarlarda...Ne yapalım zorla güzellik olmuyor demek ki.. ![]() ![]() O ekşi orman eriklerini toplayıp, kaynatıp tuzlayarak ekşi sos yapabilirsiniz ...Çok da güzel olur bence...Ben o erikleri dondurucuya atarak saklarım..Ve daha çok bamya yemeğinde ve dolmalarda kullanırım... Kameriyeniz gittikçe güzelleşiyor...Melek borularınız ve ebegümeci çok hoş kontrast yaratmış...Ellerinize sağlık....Selam ve sevgiler ailecek... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ebegümeci ni hanım çiçeklerini beğenerek bir komşunun bahçesinden almıştı.Gelişmesi çok güzel çiçekleri kudurmuş gibi. ![]() Güller ve enginar iklim ve toprak farkından olsa gerek. Aynı güzelikleri yaşamanız dileğimle. Kır çiçeklerinide paylaşmak istedim.Farklılık olsun. Yılan konusunda fobi nizden kurtulmuş gibisiniz buna sevindim. ![]() Dünyada yaşayan tüm canlılar Yaşamın birer parçalarıdır. On parmağında on marifet olan Berrin ablam Her şeyi değerlendirmesini çok iyi bilir.İsraf konusunda çok duyarlısınız.Herkes sizin gibi olsa keşke. Kameriye alanı tam istediğim gibi olmasada . Seçkin ve uzun ömürlü çok yıllık çiçeklerle yeni düzenlemeler ,buna bağlı olarak çevre düzenlemesi.Sade ve hoş bir görüntü oluşturmak.Çubuk demirlerden kemer yapıp üzerine gül vermek.Kameriyenin üzerini profille örerek sarmaşık çiçeklerle kapanmasını ve şemsiye olayını ortadan kaldırmak istiyorum. Allah hepimizi sağlık sıhhatten ayırmasın inşallah.Bu güzel fırsatları görmek nasip olur. Trabzon dan size, tüm ailenize sevdiklerinize saygılar selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumlarını ilk kez görmüş olacağım.Her ihtimale karşılık saklayacağım. ![]() Saygılar selamlar kardeşim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
buluşma.
Yaylacı nikli kardeşimiz söz verdiği gibi eşiyle bahçemizi ziyaret ve çayımızı içmeye geldiler.Güzel muhabbetimiz oldu.Çok memnun olduk. Onları tanımakla mutlu oldum. Bizde onların köyüne giderek bir çaylarını içtik. Annesini babasını tanıma şansı bulduk.Bölgemiz insanı her zamanki gibi içten samimi, alçak gönüllü mütevazi. Böyle bir güzelliği bizlere yaşatıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
tanışma.
2 sayfa.maçka ziyareti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Adil kardeşim dayanamadım Maçkada internet kafeden yazdım,unutulmayacak mükemmel bir gün geçirdik,hafta sonu müsaitseniz ailece sizi Maçkaya mangala bekliyoruz. Kaptan abi ve ailesini de unutma lütfen.... Fotolar da iyi çıkmış hani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Maşallah maşallah, buluşmalar çok güzel. Gerçekten alenen imreniyorum... Hele o yaylalarda, o bahçelerde olmak vardı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-1 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
İyi akşamlar
Adil abi bu çiçeğin adı ne ? Ben oğa gırmızi sogak lampasi ciceyi diyrım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-2 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-3 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-4 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-5 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-6 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-7 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-8 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
adil bahçe
adil-9 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın lazuti bu çiçeğin adı Çin lanterni ,Ağaç küpesi (Abutilon) diye geçiyor. Bir çok renk ve formda olanı da var. Düzenleyen Adil : 06-06-2013 saat 07:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2013
|
Sağolasın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
MİRAÇ KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN. Bütün insanlığa hayırlara vesile olması dileğimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
ipek çiçeği.
Osman beyden gelen tohumlardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |