View Single Post
Eski 27-05-2013, 18:32   #1905
Adil
Ağaç Dostu

Adil's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnunal Mesajı Göster
Sayın Adil bey,

Maşallah bitkileriniz hepsi coşmuşlar ellerinize sağlık. Kokulu sarmaşık gülünüzde çok güzelmiş hele yoldan tarafta arkasında kalan kırmızı güzellik öyle arkalarda kalmasın onunda bu güzel halinde resmini koyunuzki bizlerde görelim.

Bodur elmanız tek kökmü yoksa ayrı ayrı köklerdemi merak ettim cinsi nedir.

Sizin kamelyanın önünden geçecek kişilerin çok dikkatli olması lazım bu güzelliklere bakayım derken insan yoldan çıkar.

Bu güzelliklerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Teşekkürler Osman bey.
Japon gülü dediğimiz çiçekten bahsediyorsunuz galiba.
Kışa kadar o hep öyle çiçeklerle kalacak.
Fotoğrafı değil kendisi gelecek size.
Bodur elma tek kök.
Önceden diktiğim bodur sarı meyvesi olan tam bodur bir elme çeşidim vardı .Dallarına yeşil tam bodur elma aşıladım,ikisi birarada oldu.
Bu yeşil elmanın kalemlerini Benol abladan almıştım.Elmaları yeşil va bayaa iri dallarını sırıklarla desteklememiz gerekebilir.
Yoldan geçenler konusunda haklısınız.Amca oğlu ,,bu elmalar benimdir sakın koparma,, diye espri yapıyor.Gelen geçen bay bayan herkes bahçenin kenarında durup yanındakiyle yorum yapıyor.Ben üst katta çayımı içerken beni görmüyorlar.
Enginarları ,gülleri ve diğer çiçek türlerini konuşup kokluyorlar.Bu bölgede çiçek konusunda ilk bahçe açılışını 25 yıl önce ben ve hanımım yapmıştık,güllerle.
Şimdi çiçek sevgisi gittikçe artıyor bütün komşular çiçek konusunda birbirleriyle yarışır konuma geldiler.
Tabi ağbeyimle beni geçecek rakip göremiyorum.
Bir anımı anlatayım.
Ben ilk çiçek bahçesini yaptığım zaman mahallemizde yaşlı çok sevdiğim Hanım Teyzemiz vardı.
Onlar hep yokluğu çektikleri için olsa gerek.
Çiçekleri göstererek ,,bunlar nedir,,? diye sorardı.
Bende çiçek derdim.
Nasıl meyve veriyor,, derdi.
Meyve vermez çiçek açar ,,derdim.
EEeeeey nedir o kopar at şuni,ne uğraşursun onlarlan ,yerine domates biber dik,,derdi.
Oysa bizim derdimiz farklıydı.
Onun o sözleri öyle aklımda yer ettiki.
Konu açıldığında anı olarak hep anlatırım ve gülüşürüz.
Bunu bugün ona da anlattığımda şimdi oda gülüyor.
Allah uzun ömürler versin.
Bahçede emeği geçenler Başta hanım En büyük yardımcısı ben ve paylaşımda bulunan siz değerli dostlarım.
Saygılar selamlar.

Düzenleyen Adil : 28-05-2013 saat 07:49
Adil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön