![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın jeozuu teşekkür ederim.Trabzon a gelmek nasip olursa, uğrarsanız memnun olurum. Düzenleyen Adil : 16-02-2013 saat 16:04 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Sayın Adil, bahçe düzenlemenizi merakla takip ediyorum. Bunu kendinizin yapıyor olması ve resimlerle adım adım bize de deneyiminizi aktarmanız takdiri hak ediyor. Umarım bahçenizde hayal ettiğiniz her şey sizin gayretlerinizle teker teker gerçeğe dönüşür. Kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretiniz , bu güzel övgü ve dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Beğeninize memnun oldum. Burada amacımız değerli dostlarımıza teferruatıyla konuyu izah edebilmektir. Yapabiliyorsak nemutlu bize. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın attar. Bitmiş ve çiçeklenmiş halini görmekte nasip olur inşallah. Çalışmalarımız devam edecek. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Ellerinize sağlık.Yapılan işin kötüsü olurmu takipteyim gelişmelerin.Sevgi ve Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Takdir sizlerin efendim. Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenlemesi.
Kalıplar söküldü, sıvaya hazır hale geldi. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenleme.
15 m uzunluğunda bir çiçek dikme seti kazanmış olduk. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Maşallah efendim, siz abi-kardeş ne kadar çalışkansınız.Resimlere baktıkca ben çalışmış gibi yoruluyorum sanki.Gücünüz hiç eksik olmasın,tekrar maşalllah... |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretinize sevindim. Bu gün yağmur ve soğuk olmasına rağmen evde durmak istemedim.Yine bahçe ve sera işleriyle uğraşmayı tercih ettim.Çok soğuk olunca seranın içini tercih ediyorum. ![]() Yağmur yağmadan önce meyvelerin köklerine organik gübre attım.üstlerine yağmur yağmaya başlayınca mutlu oldum. İnsan birşeyler yaptıkça hevesi ve sevgisi artıyor. Şimdi yaptığım bu alana çiçekleri dikeceğim günü iple çekiyorum. İlkbaharda özlediğim güzellikleri görmem dileğiyle. Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
eminim bu günler uzak değil. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenlemesi.
işte çiçek dikeceğim set sisteminden görüntüler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenlemesi.
Set duvarların arkaları toprakla doldurularak çiçek dikimine hazır hale getiriliyor.Bu son yaptığımız bölüm. Önce otlar temizleniyor.Sonra toprak tesviyesi yapılıyor.Tavuk kompos gübre ile güzelce gübrelenip sonra sulanarak bırakılıyor. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
bahçe düzenlemesi.
dolgu ve tesviye gübreleme işlemleri yapıldıktan sonraki durum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Baharda rengarenk harika bir manzaranız olacak, orada olupta bir birbardak çayınızı içmek isterdim. Siz benim yerimede için lütfen. Kolaylıklar dilerim. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böyle güzel anları yaşamak hepimizin özlemi.Keşke aynı düşüncelere sahip olan tüm doğa sever dostlarımızla çayımızı yudumlarken o güzel anları paylaşabilsek.Dostlarımız için çayımız her zaman hazırdır. ![]() O güzel günleri burada paylaşmak inşallah nasip olur. Saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimşir dikimi.
Yeni yaptığım duvarın arkasına ,parelel olarak ,düzgün şekilde ,eşit aralıklarla geçen yıl dallardan köklendirdiğim, şimşir fidelerini diktim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
papatya.
komşudan aldığım papatyayı duvarın köşesine diktim. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
biberiye ve enginar.
Biberiyeleri saksıdan yere aldım .Enginarlar herzamanki gibi kökten çoğalmaya devam ediyorlar. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Avusturalya dutu çelikleri..
İri avusturalya dutundan aldığım çelikleri yere yatay diktim ve hepsi filizlendi.İnşallah köklenmeye başlamışlardır. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Meleklerin boruları.
Bu yıl donmadan koruyabildik.Hepsi filizlenmeye başlamış.Tohumlar hala daha üzerinde yeşil olarak duruyor. Yeni yaptığım duvarın üzerine hepsini dikeceğim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
çiçeklik.
Bu yıl ilk bahar tez gelecek galiba lilyumlar hızla büyüyor.Toprakta canlanma başladı. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
şebboy.
Şebboylar ve diğer çiçekler hareketlenmeye başladı. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
yenidünya.
yenidünya baharı çoktan getirmiş. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kompos.
Geçen yıl yapraklardan ve otlardan hazırladığım kompos tam kıvamına gelmiş.Bir torba Hazır tavuk komposuyla karıştırarak daha zengin hale getirdim.Fideler çıkınca bu komposla dikim yapılacak. Bu yılki yeni kompos yaprak yığını da hemen yanında seneye hazırlanıyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
yeşil soğan.
Seranın içinde kalan yeşil soğanlar sökülerek temizlendi ve poşetle buzdolabına koyuldu.Seranın içindeki o alan işlenerek fide dikimine hazır hale getirildi. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
İki saksı soğanım var taze yaprak tüketimimi karşılıyor. Sizce onları artık sökmelimiyim biraz daha kalabilirlermi? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeşil soğan çiçek sapını verene kadar durabilir.Eğer çiçek açarsa yapraklar tazeliğini yitirir. Ortadan, çiçek yumrusu olan bir sap görünene kadar bekletebilirsiniz. |
|
|
|
|
![]() |
|
|