![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2011
|
Sayın Serkanhoca bahçende bir köklük yer ayır.Kokulu karadeniz üzümü için.Beğenirsen tadını ,daha sonra çoğaltırsın. Ayrıca hocam şu meyveye hastayım.Bundan fidan satan varmıdır? Eklenti 212634 Düzenleyen Akhisarlı : 08-07-2011 saat 20:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Abi üzüm için başım gözüm üstüne mutlaka bir yer buluruz. Meyve konusunda acemiyim, adını bilsek buluruz gibi. Forumdaki uzmanlar cevap verirler sanırım, ilgili yere atalım mesajı. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17088 Bergama'da bir akraba fidancılık yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu meyveye birçok yerde alıç adı veriliyor.Dağlarda yabani olarak yetişiyor.Uygun zamanda (Eylül-Ekim (hatırlatırsanız size yollamaya çalışırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Ben de Alıç diye bergama'dan fidancıdan almıştım ama sanırım döngel çıktı. Bulmaya çalışacağım yakınlarımda, eğer olmazsa burada aramaya devam ederiz. Çok teşekkürler Yakup Bey. Aklımdasınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Meh12 ilginize teşekkür ediyorum. Düzenleyen Akhisarlı : 03-07-2011 saat 22:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Toprak Analiz Sonuçları
2 Dekar kadar olan zeytin-elma-armut-kiraz-kayısı-erik olan tarlamdaki analiz sonuçlarını paylaşıyor ve yorumlarınızı bekliyorum. 0-30 cm derinlik Bünye.....................%42,69 pH.........................7,94 EC.........................0,597 Toplam Kireç...........40,086 Organik Madde.........1,477 Toplam Azot............0,074 Fosfor....................0,057 Potasyum................74,060 Kalsiyum.................0 Magnezyum............0 Demir....................2,076 Mangan.................0,112 Çinko....................0,811 Bakır.....................0,041 30-60 cm derinlik Bünye.....................%36,61 pH.........................7,89 EC.........................0,41 Toplam Kireç...........35,51 Organik Madde.........1,305 Toplam Azot............0,065 Fosfor....................0,087 Potasyum................5,39 Kalsiyum.................0 Magnezyum............0,06 Demir....................1,48 Mangan.................0,04 Çinko....................0,70 Bakır.....................0,01 ************************************ Ayrca sadece zeytin dikecek olduğum diğer tarlamın sonuçlarını da paylaşıyorum ve yorum ve yardımlarınızı bekliyorum. pH.........................7,71 EC.........................0,616 Toplam Kireç...........18,319 Organik Madde.........2,23 Toplam Azot............0,111 Fosfor....................0,044 Potasyum................118,48 ******************* Bu iki tarlada doğal yöntemleri kullanarak neler yaparak toprağı zenginleştirebilirim? İlk tarlamdaki meyve ağaçlarından ürün alabilirmiyim yoksa alternatif olarak hangi meyvelere yönelmeliyim. Yorumda bulunanlara şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
agaclar.net
|
Toprağınız tınlı, hafif alkali, orta tuzlulukta (suyunuzda da tuz baktırın). İlk iki tarlada organik madde az. Bitkiye yarayışlı fosfor çok az, azot ilk iki tarlada az ama son tarlada iyi, 1. ve 3. tarlada potasyum çok çok yüksek, acaba numune kimyevi gübre çuvalı yakınından mı alındı? 2. tarlada ise az. Potasyum fazla ise kalsiyum ve magnezyum noksanlığı ortaya çıkar. Örneğin elmada acı benek hastalığından kurtulamazsınız. Genel bir minör element eksikliği var. Doğal yöntemler kullanacaksanız yeşil gübreleme ve kompost uygulaması yaparak iyileştirme yapın. Hümik asit uygulaması tuzlu topraklarda iyi sonuç veriyor. Uygulama sonrası yeniden analiz yaptırın. Şu anda bitkiye göre aldığınız verimler nasıl? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
İlk analizlerin olduğu tarla 2 dekar kadar ve erik-elma-armut-kiraz-zeytin ve kayısı ağaçları var. Erik, kayısı ve zeytinlerde istenilen seviyede olmasa da verim var. Ama armut, kiraz ve elmalarda hiç verim yok. Sanırım yeşil gübreleme ve doğal hayvan gübresi kullanacağız, kış gibi de meyve ağaçlarını çıkartarak yerlerine daha toleranslı olarak gördüğümüz zeytin dikeceğiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Son Resimler
Resimlerim kalitesi nedeniyle özür dilerim. Cep tel. kamerasıyla çekmiştim ve eklemek istedim. Yer fıstıkları ve darılar Fasulyeler ve Darılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Resimlere devam, Yerfıstıkları, pembe domatesler, salçalık domatesler, oturak fasulyeler, sırık fasulyeler, kavunlar, darılar, patlıcanlar ve tatlı kabağının olduğu resimleri paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Bu hafta sonu Bergama'da bulunan tarlama; 8 Ekim 2011 itibariyle tarlanın 8,5 dekar kadar bir alanına tirilye zeytinlerimizi diktik. Daha yolun başındayız önümüzde bitirlmesi gereken daha çok yer var. Fidanları diktikten sonra yağmurların gelmesi çok iyi oldu. Umarım kalan yerleri ve fidanları da çok geçmeden birbirleriyle buluştururuz. Bergamadaki tarlamın bekçisi ve domuz avcısı adayı ![]() Tarlaya dikilmek üzere bekleyen tirilye fidanlarım ![]() Fidanları bekleyen çukurlar ![]() ![]() Fidanlar dikilmeye başlandı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Fidanlar toprakla buluştu ![]() ![]() Fidanların yuvaları oluşturuldu ![]() Fidanların yanlarına sulama karıkları açıldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Fidanlara can suyu verildi. ![]() Bu ufaklık boyuna bakmadan meyve vermeye çalışmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
hayırlı olsun. Bol mahsüller dilerim. Bir de diplerine _ kargıdan olabilir_ sırık dikmek gerekecek gibi... Düzenleyen Halil Önen : 11-10-2011 saat 03:31 Neden: sırıklar hazırmış, görmemişim:) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daha çok küçükler o nedenle herek düşünmedim. Aslına bakarsanız kargılar da hazırdı ama, bahara doğru biraz daha sivrilenlere destek sağlamak amacıyla dediğinizi uygulayacağız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2010
|
Görüntüler harika..! Ürünlere imrendim maaşallah. Oldukça düzenli ve bilinçli çalışıyorsunuz. Biz de kendi çapımızda tecrübe etmeye çalışıyoruz. Sizlerde gördükçe ve tavsiyelerle çok şey de öğrendik, öğreniyoruz. Biz de bahçenin yarısını meyve bahçesi olarak düşündük. Kenarlara 8 adet zeytin dikmeyi düşünüyoruz. Pek çok kişi meyve ağaçlarının etrafına zeytin dikmemizi tavsiye etti. Dışarıdan insanların ağaçlara meyve toplayacağım derken zarar vermesin diye. Belli ki daha önce tecrübe edilmiş. Ağaçların dikim yerlerini belirlemek için bir kroki çizdik. Türleri ve tozlayıcılarının yerlerini belirledik. O kısımlara birer kazık çakıp yerlerine dikilinceye karar belli olsun diye düşündük. Önümüzdeki ay kısmetse faaliyete geçeriz. Önce elimizdeki ağaçları dikeceğiz. Sonra fırsatını buldukça diğerlerini. İleride bu bahçeleri düşündüğüm zaman nereden nereye... deriz inşallah. Allah hepimize kolaylıklar versin dilerim... Sağlıcakla Kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Serkan Hocam, yaptığınız çalışmalar çok güzel, Allah kolaylıklar versin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Serkan hocam yeni ağaçlar hayırlı uğurlu bereketli olsun inşallah.İşleriniz de kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu hafta sonu havaların güzel olacağı haberini aldık, hafta sonu zeytin fidanlarını dikmeye devam edeceğiz. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Serkan Hocam trilyelerin verimli olur inşallah.Traktör için birkaçkez gelmiştim Kırkağaca.sonuçta aldım fiat 480. Bu ara yollar çok güzel olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Traktör almadan önce ararsın diye beklemiştim ben ama almışssın hayırlı olsun. Ben de Kırkağaçtaki tarla için 3000lik Ford aldım. Yollar bittiğinde çok daha güzel olur, epeydir Akhisar tarafına geçmedim. Otobanda yapıldığında çok daha rahat ederiz artık. Görüşmek üzere, iyi çalışmalar dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-09-2011
|
Hocam iyi akşamlar,, bahçen hayırlı ve bol verimli olsun.... Yerfıstığı dikkatimi çekti. Her yerde olmayan bir bitki. Umarım sizin iklimde oluyordur. 'Uzaylı' nın sayfasında gördüm; Antepfıstıklarının boş çıkmasından bahsediyorsun. Aynı sorun benimkilerde de var....Selamlar,, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Yer fıstıklarını Antalya'dan bir abimiz getirmişti tohumluk olarak, bir kaç seneden beri ekiyoruz ve senelik yiyeceğimiz kadar oluyorlar. Antep fıstıklarında önceleri tozlama olmadığını düşünüyordum ama baharın gelişiyle beraber erkek ve dişi ağaçların olduğunu gözlemledim. Sanırım ilaçlamayı bilmediğimiz için ürün alamıyoruz, zararlılar bizden önce davranıyorlar. İnşallah ilerleyen senelerde başedebiliriz bu sorunla. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Kurban Bayramı
Kardeşlik ve huzurun gölgesi bu bayramda da aziz milletimizin üzerinde olsun. Kurban Bayramınızı Tebrik ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Trilyeleri topladık. Bu sene zeytinlerde buruşma meydana gelmiş ayrıca tam olgunlaşmayanlar (kırmızı ve yeşiller) var. SAtım esnasında fiyatı düşürmemek için bir kasa kadar tam olmayanları ayırarak geri kalanları kilosu 2.75 TL'den sattık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
serkan hocam bereketli olsun .zeytinlerin güzelmiş .2.75 bu yıl için iyi diyor zeytinciler. Bu zeytinlerin Ankara da büyük marketlerde 15-20 lira .Birileri bu zeytin işinden para kazanı yor .3 lira bile olsa ancak sulama parası.Kimi diyor toprak işlemesiz tarım kimi diyo topraksız tarım .bende diyorum tarımsız toprak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Türkiye'de tarımın her alanında olduğu gibi zeytin üretiminde de asıl kazanması gereken üreticiler değil onların yerine bu işten para kazananlar zeytin işletme tesisleri vb. Bakıyorum her yağ fabrikasının önü zeytin dolu, iyi para kazanıyorlar ama iş vergi dönemine gelince nedense hemen hemen hepsi zarar ediyor. Akıl alacak gibi değil, madem zarar ediyorsun neden işletme çalışmaya devam ediyor. Zeytin fiyatları konusunda ise en çok korktuğum durum toplayıpta sattığım mahsulden aldığım paranın işçi masraflarını çıkarmaması. Piyasayla öyle bir oynuyorlar ki bu sene üretilen ürün nasıl olur da geçen seneden az fiyatla satılır. Üretim maliyetleri artarken üretilenlerin fiyatları düşüyor.???? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Serkan hocam; Yapılacak fazla iş olmadığından Akhisarda kurulan pazar yerlerini dolaşırken ,fotoğraftaki kabağı gördüm.Cinsini sordum .pazarcı bal kabağı dedi. Çekirdeklerinden almak istediğimde tamamını al dedikleri için almaktan vaz geçtim. Kertil köyüne kadar gittim .çok güzel yerler ama karasal iklim .Galiba bizim ova daha güzel . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|